Ny tilvekst i Team Sportsmanden: Anna Tråve – allsidig og merittert veteran

Anna Margrethe Tråve er ingen hvem som helst i det norske mosjonsmiljøet. Den allsidige veteranen fra Lærdal har løpt i over 40 år og opplevd det meste med løpesko på beina. Men lysten til å trene, løpe og å oppleve enda mer er like sterk som før for 65-åringen. 

–Eg har vore aktiv mosjonist i over 40 år. Det kjekkaste eg veit er å trena og konkurrera, forteller Anna.

Merittert

Og det er litt av en merittliste den beskjedne lærdølen har å vise til, selv om hun ikke liker å skryte av egne prestasjoner:
–Fram til til 2009 var eg asfaltløpar og deltok på bane (18 EM og VM som veteran). Deltok på alle distansar frå 1500 m til maraton. Eg har 150 halvmaraton og maraton. Mange fine reiser i inn- og utland med mange opplevingar, rik på minner.

 

Av de beste prestasjionene er 2.plassen fra NM på maraton for seniorer i Jølster i 1997, og «eit par 2. plassar  på halvmaraton senior mange år tilbake.»

-Gode øyeblikk er også 10.000 m i EM i Finland i 2000, vann med ei fotlengde, Egypt maraton i Luxor (1. plass totalt), nr. 2 i jubileumsmaraton i Aten 1996. Vann også jubileumsmaraton i Oslo same år. Det var litt mimring.

Etter å ha løpt mest gateløp, var det litt tilfeldigheter som gjorde at Anna Tråve for 11 år siden ble hektet på motbakkeløp.

–I 2009 starta vi opp med Storehaugen Opp i Lærdal. Då vart eg hekta på motbakke-/ fjell-løp. Moro.

Har delteke i 6 EM og VM veteran i motbakke-/fjell-løp og mange flotte motbakkeløp i Norge.

Anna har oppnådd mye i sin «andre karriere» også. Hun har 7 NM gull i aldersklasser, samt 3 sølv og 2 bronse i EM og VM i motbakkeløp. Og hun har fortsatt ambisjoner.

-Eg jaktar på gullet!

Savner å konkurrere – og fellesskapet

Anna savner å konkurrere og gleder seg til ting normaliseres igjen, men har fått trent godt likevel, blant annet med å samle fryktelig mange høydemeter i vår!

–I år har det vore mykje trening og lite konkurransar. Eg har delteke litt i virtuelle løp i år, høgdemeter på ein dag: 2500 høgdemeter, Storehaugen Opp x 3, høgdemeter på ein månad: 21.000 høgdemeter.

-Det har vore mange år, mykje glede og svette, spenning. Mange fine turar rundt om i verden med maraton og baneløp. Siste åra med fjell-motbakkeløp.

-Dei siste åra har eg kosa meg med Mont Blanc maraton i Chamonix Frankrike og Swiss Alpine i Davos, Sveits, LPA Trail på Gran Canaria og Hornindal Rundt.

Anna forteller også at hun nå elsker å nyte godværsdagene i Norge med mange fine fjellturer.

Anna Tråve i Mont Blanc Marathon i Chamonix i 2018.

To ord om hvorfor du vil bli medlem i Team Sportsmanden?

–Eg saknar å konkurrera og fellesskapet, derfor melder eg meg inn i Team Sportsmanden.

Gleden er like mye på vår side. Det er stor stas og en ære at en så rutinert løper ønsker å bli med i teamet.
Du er hjertelig velkommen, Anna!

Vil DU bli medlem i Team Sportsmanden? Les mer og meld deg inn her! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *