Rita Nordsveen de Flon nytt medlem i Team Sportsmanden

Det er en stor glede å ønske Rita Nordsveen de Flon velkommen i Team Sportsmanden!

Rita er kjent for svært mange i løpsmiljøet. Hun har i mange år vært en av Norges aller beste ultraløpere. Senest for et par uker siden dokumenterte hun storform da hun vant Bislett 50 km på knallsterke 3.36.44, kun to og et halvt minutt bak sin egen norske bestenotering på distansen, satt i samme løp i 2017 på 3.34.20!

Rita Nordsveen de Flon har litt av en merittliste som ultraløper. Hun har vært på ultralandslaget i flere år, og både i 2013 og 2014 ble hun kåret til Årets kvinnelige ultraløper i Norge. Hun er litt av en ekspert på 50 km, der hun faktisk har en 4.plass i VM i 2014 som sitt kanskje aller sterkeste resultat.

Rita har slitt mye med skader i løpet av karrieren. Etter noen trøblete år kom hun igjen tilbake for fullt i fjor, etter fylte 50 år, og vant Eidsvoll Verk 6-timers på ny pers etter sekunddrama, og litt senere stilte hun til start i Oslotrippelen, på sparket, og vant!

Ikke mange medlemmer i Team Sportsmanden er omtalt på Wikipedia, der vi blant annet kan lese følgende:

–Rita Nordsveen (født 21. juli 1971) er en norsk ultraløper. Hun er født og oppvokst på Ilseng i Stange kommune og bor der fremdeles. Hun representerer FIK Orion, men jobber og trener mesteparten på egenhånd og uten team.

Nå er det ikke dette helt riktig lenger. Hun har i mange år løpt for FIK Orion, men representerer nå den lokale klubben Ilseng IL. Og nå er hun altså også medlem i Team Sportsmanden!

Hjertelig velkommen, Rita!

VANT: Rita Nordsveen på vei til seier i Eidsvoll Verk 6-timers i fjor sommer. Hun hadde sterk konkurranse fra Team Sportsmandens Kirsti Johnsen Skåtøy, som ble nummer 2. Nå er de i samme team.
Foto: Bjørn Hytjanstorp
OSLOTRIPPELEN, 73 KM: Rita underveis på halvmaraton i Oslo, der hun i fjor gikk helt til topps i Oslotrippelen. 
Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no
SEIER OG PERS MED 20 METER ETTER 6 TIMER! Rita Nordsveen de Flon var superhappy etter ikke bare å ha vunnet Eidsvoll verk 6-timers, men også perse, hele 10 år etter forrige gang! Men det var såvidt, og spenningen var stor her da hun ventet på målehjulet etter at sluttsignalet hadde gått. Det viste seg å holde til pers med skarve 20 meter! Team Sportsmandens stifter Frode Monsen hadde selv stått av etter 3 timer, men begynte å løpe igjen den siste timen, og siste halvtimen ble han spontant og uplanlagt hare for Rita, som etterpå takket for god drahjelp. –Det hadde vært skikkelig surt å mangle disse meterne, men vi klarte det med noen gode runder på slutten. Tenker dette er et mye bedre løp enn sist, noen år eldre, og kroppen kjennes mye bedre ut dagen etter enn forrige gang, fortalte hun senere. Foto: Anders Tøsse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *