Hvem er vi egentlig? Team Sportsmanden består av medlemmer fra ulike steder, med ulik bakgrunn og alder – og alt fra eliteløpere til mosjonister fra de bakre rekker. På denne siden skal vi bli litt bedre kjent med flere av medlemmene i «Norges kuleste lag». Nye eller gamle medlemmer, her vil vi med uregelmessige mellomrom presentere noen av oss i Team Sportsmanden, i vilkårlig rekkefølge. Siden oppdateres med jevne mellomrom!
Hvem er vi? Bli bedre kjent med medlemmene i Team Sportsmanden
***
Fra norgesmester i poker til Team Sportsmanden – Hege fikk ultimatum fra legen om å endre livsstil
Trønderen Hege Søgstad har en ganske så spesiell bakgrunn. Fra å være en svært så aktiv og allsidig idrettsjente i ung alder, via en mer inaktiv livsstil som følge av Bekhterevs sykdom, til å bli Norgesmester i poker! Nå har hun meldt seg inn i Team Sportsmanden, som et ledd en bevisst livsstilsendring og for å få et bredere fellesskap.
Hege presenterer seg selv slik:
Jeg er 41 år gammel, opprinnelig trønder men bosatt i Oslo siden 1998. De siste 11 årene på Holmlia.
Har bakgrunn fra langrenn som jeg konkurrerte i fra jeg var 7 til jeg var rundt 16. I tillegg har jeg også spilt håndball og fotball og holdt på med hest.
I voksen alder startet jeg med poker og har siden 2013 spilt i alle NM, både de på norsk jord (siden 2015) og de som har vært arrangert i Dublin pga norske regler rundt pokerspilling. I 2016 ble jeg norgesmester i poker. Har også spilt WSOP (poker VM) i Las Vegas et par år, uten å ha noen veldig gode resultater å vise til.
Som 18 åring fikk jeg Bekhterevs og beskjed om at jeg sannsynligvis måtte droppe løping pga betennelser i hofter og knær. Med lange perioder med mye smerter så ble det dårlig med trening, og fram til for et år siden var jeg rett og slett svært inaktiv, noe som gikk hardt utover vekt og helse generelt.
Fikk ultimatum fra legen for ca et år siden, enten måtte jeg legge om livsstilen og gå ned i vekt, eller så var framtiden full av medisiner mot diabetes, høyt kolesterol osv.
Så omtrent samtidig som landet stengte ned pga Covid-19, så startet jeg en total omlegging av livet.
Med hjemmekontor ble det lettere å finne tid til turer og trening. Startet med gåturer, da jeg knapt klarte å løpe 50 meter. Framgangen kom ganske raskt og i mai kunne jeg løpe 3 km uten stopp. I juli startet jeg på et mer strukturert treningsprogram fra løpetrening.no og jeg har fortsatt med det siden.
Har ingen spesielle mål jeg trener mot, jeg løper for å beholde helsa og holde sykdom og smerter i sjakk. Har en liten drøm om å prøve meg på halvmaraton under Trondheim maraton til høsten.
Siden jeg startet å løpe under pandemien har jeg ikke fått vært med på noen ekte løp, men har vært med på ganske mange virtuelle løp.
Løper jo hele tiden for å forbedre tidene mine, men samtidig er jeg bare utrolig glad over å være i stand til å løpe igjen.
Siden mars 2020 har jeg gått ned over 35 kg og gått fra å løpe 50 meter til å løpe over en mil. Har også hatt noen lengre løpeturer (ca 2 mil), men da med et par gåpauser.
Grunnen til at jeg ville bli med i Team Sportsmanden er rett og slett fordi jeg savner et fellesskap.
Jeg vet ikke om noen løpegrupper i nærheten og føler ingen tilhørighet til noe idrettslag her på Østlandet, siden jeg ikke har drevet med organisert idrett siden jeg bodde i Trøndelag.
Jeg la merke til innlegg på Instagram hvor Team Sportsmanden var tagget og ble nysgjerrig på hva dette var. 😊
– – –
Hjertelig velkommen til Team Sportsmanden, Hege. Med din spesielle historie og bakgrunn kan du helt sikkert også inspirere andre, både i og utenfor Team Sportsmanden
***
Mor og sønn nyinnmeldt i Team Sportsmanden
Team Sportsmanden har fått to nye medlemmer. Elin Hatlelid Olsen, født i 1983, har meldt seg inn sammen med sønnen Mathias, som med sine 13 år blir yngstemann i teamet sammen med Haakon Heltzer Sørstad. De bor på Paradis i Bergen, og var på jakt etter en klubb for felles inspirasjon. Gledelig nok falt valget på Team Sportsmanden!
– Vi kom over Sportsmanden da vi i desperasjon søkte på nett etter noe vi enda ikke visste hva var, som kunne få opp motivasjonen hos begge. Nå satser vi på at dette er det etterlengtede sparket som trengs for å få oss i gang igjen.
De presenterer seg ellers på denne måten:
Velkommen skal dere være!
***
Nytt firkløver i Team Sportsmanden
Team Sportsmanden har fått fire nye medlemmer siden nyttår.
Her er en kort presentasjon av de nye medlemmene:
Lene Kristiansen
Lene presenterer seg selv slik:
«Jeg er opprinnelig haldenser, har bodd store deler av voksenlivet i Sarpsborg, og nå har jeg havnet i Oslo. Er midt i de fine 40-åra, har en samboer og to voksne, utflytta barn.
I barne- og ungdomsårene danset jeg ballett. Det eneste jeg likte i gymtimen var da vi løp korte distanser som 60, 100 og 200 meter.
For 10 år siden begynte jeg så smått å jogge, og kjente da at jeg likte friheten joggeskoene ga meg! Gjennom de årene har det vært noen år med «mye» løping, og andre år hvor jeg ikke har hatt joggeskoa på beina. Det siste halve året har jeg igjen løpt. Og nå kjenner jeg at løping er en del av meg. 😊
Har løpt Ecotrail Oslo 21 km et par ganger, vært med på Sentrumsløpet i Oslo, og et par andre milløp. Bortsett fra det består løpingen stort sett av musikk på ørene og en deilig stund i eget selskap. Gjerne på stier rundtomkring i Østmarka.
Jeg har fulgt med på nettsidene til Team Sprotsmanden lenge. Da jeg la ut på en langtur forrige helg tenkte jeg: «fy søren, det å skulle snøre på seg skoa flere ganger i uken, for så å løpe alene et par timer, det krever en viss grad av viljestyrke». (Legg til uker med smittevernsrestriksjoner og hjemmekontor, også alene 😊)
Nå er jeg en del av teamet og gleder meg til fellesskapsfølelse og løpeinspirasjon! Dere virker som en bra og glad gjeng der alle er inkludert. Selv sånne som meg; løper ikke fort, men jeg løper. Drømmen er å løpe mye og løpe langt! Akkurat nå må jeg trene mot Ecotrail Oslo 2021 slik at jeg holder tritt med min fire år yngre søster. 😊
Agnes Benediktsdottir
Årets første innmelding kom fra Agnes Benediktsdottir, løpeglad islending bosatt i Spydeberg.
Mannen Gunnar Jonsson har vært medlem i Team Sportsmanden ganske lenge allerede, så Agnes kjente sånn sett til teamet fra før. De er begge ivrige deltakere på diverse mosjonsløp rundt omkring på Østlandet, som på bildet under fra Krokskogen halvmaraton for et par år siden.
Sprek duo fra Sveio
De to siste nyinnmeldingene er Lene Amundsen Våge og Inger Åmodt, som begge bor i Sveio i Sunnhordland.
De er begge også aktive innen såkalte hinderløp (OCR) der man skal forsere en rekke hindre underveis, i tillegg til vanlige mosjonsløp.
Hjertelig velkommen til Team Sportsmanden alle fire!
***
Jan Billy Aas – har løpt 1000 løp og er også yngstemann i Norge som fullførte 100 maraton!
Fargerike Jan Billy Aas har hatt som mål å fullføre tusen løp før fylte 40 år. Koronakrisen og alle de virtuelle løpene gjorde at han klarte målet sitt lenge før planlagt. 38-åringen fra Kråkstad fullførte lørdag 24. oktober 2020 sitt jubileum med en virtuell halvmaraton på hjemmebane. Det var attpåtil hans raskeste halvmaraton på sine siste 45 løp på distansen!
«Alle» i løpsmiljøet kjenner Jan Billy, som også gir løpsmiljøet stor takk for livet og livskvaliteten.
***
Marie Veslestaul – dobbel verdensmester i ultra triatlon!
Marie Veslestaul må sies å være noe utenom det vanlige. Hun kombinerer livet som travel bonde i Telemark med å drive den ekstreme utholdenhetsidretten langdistanse triatlon. Det gjør hun så bra at hun her er verdens beste!
Hun er verdensmester i de utradisjonelle distansene trippel ultra triatlon i 2018 – som en av tre kvinner i verden som har fullført distansen på under 40 timer! – og dobbel ultra triatlon i 2019. Hun har også fullført 9 Ironman og like mange ganger deltatt i Norseman Xtreme Triatlon, som hun vant i 2006. Men hun har ikke bare vunnet i sin allsidige idrettskarriere.
-Eg har vore aktiv heile livet. Lika aller best å gå på ski, og samla kilometer på kilometer frå eg fekk skikort på skulen. Var tidleg på 2000 tallet «aktiv» på ski, og er kretsmester på 10 km friteknikk. Deltok og i eit NM på 10 km fri – der kom eg nest sist, fordi ho som kom sist for på skogen i ein sving!
Marie har imidlertid flere strenger å spille på, og hun bidrar også på en helt spesiell måte i lokalmiljøet:
–Eg har i fleire år arrangert sjokoladekakefest/motbakkeløp for alle, frå små til store, gamle og unge, treige og raske til Vehuskjerringa, bygdas høgaste fjell!
Hvorfor hun ønsket bli ambassadør for Team Sportsmanden, begrunnet hun slik:
-Det er viktig at det er uhøgtideleg! Og at det lagt opp til eit breitt spekter av form og nivå for at folk skal føle seg velkommen! Det er også fint at det ikkje er knytt til eit bestemt geografisk område. For meg virkar det som Team Sportsmanden treff veldig bra på desse punkta!
***
Knut Engmann – aktiv deltidspappa fra Tønsberg
Knut Engmann er 36 somre gammel og fra «Solkysten». Med jobb i skolen og instruktør på løpetider på SPREK i tønsberg, er han brennende opptatt av fysisk aktivitet både for barn og unge og for voksne. Som 6-åring på Italia-ferie med foreldrene i 1990, ble han så fascinert av hjemmelagets store stjerne Alessandro Del Piero, at han fortsatt gjerne melder seg på løp som Knut Del Piero. Men etter hvert er det løpingen som har tatt over som hovedinteresse.
-Jeg finner stadig mer glede med løpingen. Både sosialt, fysisk og ikke minst psykisk. Jaggu har den ikke skaffet meg en kjæreste også!
Bli bedre kjent med Knut Del Piero her
***
Stine Moesgaard – «en glad løpemosjonist fra Kolbotn»
Stine Kjønstad Moesgaard er 42 år og bor på kolbotn med mann og to barn. Hun er ærlig nok til å si at løpingen startet som en pre-40-års krise!
Nå drømmer hun om 50 maraton før fylte 50, å løpe den klassiske distansen på under 4 timer, og håper å bli litt mer strukturert i treningen på vei mot målene.
-Jeg har ikke vært så veldig aktiv i yngre dager – men sultet litt etter en ordentlig hobby. Løpingen dukket opp – og vipps så var jeg blitt hekta. Både av løping og den gleden det gir. Ikke er jeg spesielt rask, ikke har jeg teknisk god stil (den må jeg jobbe med!) – men det viser jo at kan jeg, ja da kan alle andre også!
-Jeg har jo venninner som er medlemmer i Team Sportsmanden. Jeg vil også inn i klubben! Jeg vil løpe mer, delta på flere arrangementer, og få et enda større løpe-nettverk, sier hun.
***
Karl Joachim Svendsen – løper for bedre livskvalitet
Karl Joachim er 35 år gammel og bor på Stord. Han legger ikke skjul på at han løper mest for å holde sin psykiske helse i sjakk, etter at han i mange år har slitt både med depresjoner og angst. Nå elsker han å løpe, gjerne langt og aller heilt i gterrneget, med fotoapparatet som ledsager.
-Min største motivasjon for å komme meg ut å trene er psyken. Løping har gitt meg noe helt spesielt. Om jeg er langt nede en dag så vet jeg nå at jeg kan ta på meg skoene og løpe en tur, så kommer jeg hjem til familien i et kjempehumør, med ny energi og klar for alle andre utfordringer. Men det er også det å kunne sette musikk på ørene, løpe bokstavelig talt inn i solnedgangen på skogsstier, helt alene.
Bli bedre kjent med Karl Joachim her
***
Håkon Urdal – lettbent maraton- og ultraløper fra Moss
Håkon Haug Urdal bikket 40 år i år (2020). Han har vært medlem i Team Sportsmanden i noen år, og er nå også blitt en av Sportsmandens ambassadører.
Håkon har en rekke sterke maraton- og ultraløp de siste årene, med flere seire på rullebladet. Senest i år med seier i Ringerike 6-timers i august og Jotunheimvegen Ultra i Skåbu. Han har også vunnet Rallarvegsløpet flere ganger, Fredrikstad Maraton og Fredrikstadmarka Rundt, for å nevne noe. Med hytte i Skåbu, der Håkon elsker å trene, er han også ambassadør for Skåbu Fjellmaraton. Han er også kjent for å lage fine videosnutter med sitt lille gopro-kamera på sine langturer både fra fjellet og hjemlige trakter i Moss.
–I yngre år spilte jeg fotball som alle andre. Jeg var og er ingen tekniker, men bidro som regel solid defensivt. I gymtimene fikk jeg gjerne skryt for innsats, men ikke så ofte for prestasjon. Jeg husker at min gymlærer sa at jeg viste idrettsglede, og hun håpet at jeg ville fortsette å dyrke den. Til slutt har jeg jo for så vidt gjort det.
Bli bedre kjent med Håkon her.
***
Arvid Mathiesen – ivrig mosjonist fra Bøler
Fra presentasjonen av Sportsmandens ambassadører:
Han har fulgt med på Sportsmanden og vært medlem i Team Sportsmanden helt fra starten av, og på mange måter allerede vært en ambassadør, men er nå også en av de som formelt er utnevnt som ambassadør for Sportsmanden.
Hvert år inviterer han medlemmer i Team Sportsmanden på en sosial og flott løpetur rundt vannet Lyseren – cirka 25 km med påfølgende sosial samling i skihytten til Spydeberg IL.
Arvid (nr 5 fra høyre) inviterte Team Sportsmanden til sosial løpetur rundt Lyseren for fjerde gang i år.
Arvid beskriver seg selv slik:
Jeg er 59 år, gift og har to voksne døtre, litt for mange kilo, men trives som jeg er og da er jeg fornøyd.
Jeg er oppvokst på Godlia (1961-1977) og Lindeberg/Furuset. Det ble mange forskjellige idretter i oppveksten, men det var fotballen i Oppsal IF og senere Furuset IF som det ble mest av. Ettersom jeg begynte å jobbe i Skatteetaten (18 år gammel) hvor jeg fortsatt er etter 40 år, ble det mye bedriftsidrett som fotball, håndball, hockey pockey, innebandy og bordtennis. Jeg har aldri vært spesielt rask, men hadde god reflekser og det var nok derfor at bordtennisen ble min greie. Var ubeseiret i 2 år for LI-FO (Likningskontoret og Folkeregisteret) i bedriftsserien samt at jeg vant en stor turnering i militæret med Anders Giske (Idrettsoffiser) som dommer.
Senere i voksen alder fortsatte jeg med bedriftsidretten og da særlig håndball og innebandy. Det ble også mye røyking i mange år og da yngste datter sammen med sin venninne begynte i Rustad IL traff jeg Stein Paulsen. Jeg stumpet brått røyken og ble med Stein som var primus motor for herregruppa i Rustad IL (langrenn) og begynte å trene sammen med disse. Fra å ikke ha løpt på mange år, var læringskurven bratt og vondt var det, men jeg fortsatte å trene og etter hvert ble det bra.
Les hele presentasjonen av Arvid her!
***
Morten Vestvik – entusiastisk ildsjel fra Haugesund
Fra presentasjonen av ambassadørene på Sportsmanden: Morten Vestvik er 55 år og fra Haugesund.
Morten er en ildsjel av de sjeldne, som ukentlig arrangerer intervalltreninger med opptil 60 deltakere på ulikt nivå i Haugesund. Han er engasjert på flere områder og har også i en årrekke vært med å arrangere Maratonkarusellen i Bergen, før han for et par år siden flyttet tilbake til Haugesund.
Morten har vært medlem i Team Sportsmanden siden oppstarten og har også med jevne mellomrom lagt ut rapporter og bilder fra ulike treningsturer, samt skrevet flere rapporter fra konkurranser på Sportsmanden.no – men er nå også formelt blitt ambassadør for Sportsmanden.
Morten presenterer seg slik:
–Min hovedinteresse er løping, men også sporadiske fjellturer til fots og en og annen ski- og sykkeltur. Samt bading, selvfølgelig. Lite svømming, men mye bading! 😂
Jeg startet med løping 23. juni 2000 og løp mitt første maraton i Maratonkarusellen i Fana i januar 2008. Siden den gang har det blitt 86 maratonløp.
Når det gjelder perser kan jeg ikke skilte med det helt store ettersom jeg først startet med litt løping i godt voksen alder, 35 år, og de fleste persene kom det året jeg ble 50 år (5 km, halvmaraton og maraton)
Les hele presentasjonen av Morten på Sportsmanden.no
***
Einar Hagemann – gladgutt, ultraløper og «stuntmann»!
Einar Hagemann er ikke som løpere flest. Ja, ikke som ultraløpere flest, heller! 44-åringen fra Svelvik liker gjerne å finne sine helt spesielle utfordringer, ting som vi andre aldri ville tenkt tanken på, en gang. Einar Hagemann bare gjør det!
Som for et par uker siden, da han løp hele 50 km opp og ned bob-banen på Lillehammer! Da kom selv NRK på besøk. Men Einar, som i fjor blant annet fullførte Norseman Xtreme Triathlon – har også en rekke andre vanvittige ultra-stunt på merittlisten – og noen flere på planleggingssstadiet!
Einar har nå også blitt ambassadør for Sportsmanden. Bli bedre kjent med Einar Hagemann her.
Du kan også lese Einar sin herlige beretning om løpingen i bob-banen, samt litt om tidligere – og neste prosjekter – i denne reportasjen på Sportsmanden:
Einar Hagemann sine elleville ultra-stunt
* * *
Frank Savoia Sandøy – har løpt hele livet
Frank er 55 år (født i 1965), bosatt i Asker og presenterer seg selv slik:
Jeg har mer eller mindre løpt det meste av mitt liv. Det har blitt mye av og på opp gjennom årene. En del skolemesterskap og kretsmesterskap når jeg var guttunge og ungdom. Siden har løpingen blitt som tillegg til andre idretter som Tae Kwon Do og klatring.
De senere årene har jeg løpt mer og mer i skogen og i terrenget, og da kom den gode gamle løpsgleden tilbake. Så de siste årene har det blitt organisert løping og litt konkurranser.»
Velkommen i Team Sportsmanden, Frank!
* * *
Robert Haast – hollender i Oslo
Robert Haast er født i 1957 og er således en godt voksen mann. Han er fra Nederland, men for lengst godt bosatt i Oslo. Robert begynte ikke å løpe før han var 46 år, men siden har det bare gått oppover.
Robert presenterer seg selv slik:
«Løping er relativt nytt for meg. I 2013 begynte jeg å løpe for å komme i bedre form. Jeg ante ikke at jeg skulle bli så alvorlig bitt av basillen! Sju år senere løper jeg 60 km i uka. Selv om jeg er nederlender trives jeg godt med bakkeløping, om det så er i Norge eller på Kreta. 😎
Veldig hyggelig å kunne være med i Team Sportsmanden!
Team Sportsmanden er fellesskapet jeg har vært på jakt etter, hvor man kan dele begeistringen for løping og konkurranser. Jeg er 62 år, i bedre form enn noen gang og veldig motivert til å fortsette med konkurranser, helst hel- og halvmaraton. Det blir hyggelig å treffe Team Sportsmandens medlemmer fremover!»
Gleden er gjensidig! Velkommen til Team Sportsmanden, Robert!
* * *
Kjersti Ervik – løpeglad trønder
Kjersti Ervik presenterer seg selv slik:
Jeg er en dame på 46 pr. Bor i Malvik, like utenfor Trondheim. Jeg begynte å løpe for snart 10 år siden. Liker å delta i løp, og distansen har økt gradvis med årene. Maraton er favorittdistansen, men jeg løper også 5 km, 10 km og halvmaraton. Jeg har også luktet så vidt på ultradistanser.
Jeg driver ikke med andre idretter enn løping, men jeg kan godt ta meg en tur på ski eller sykkel. Jeg er også veldig glad i å gå i fjellet.
Jeg ønsker å bli med i Team Sportsmanden fordi jeg ønsker å bli del av et fellesskap, og bli kjent med andre løpere. Håper å få mye inspirasjon til trening, løp og andre aktiviteter. 😊
Velkommen i Team Sportsmanden, Kjersti!
* * *
Jon Breivold – fra sykkel-eliten til Team Sportsmanden
Syklisten Jon Breivold vant nylig en suveren seier i den virtuelle utgaven av Oppegårdmila. Nå har den tidligere toppsyklisten meldt seg inn i Team Sportsmanden – og drømmer om Norseman Xtreme Triathlon!
Senest i fjor var Breivold nære på å gjøre det helt store da han «plutselig» befant seg i gruppen som skulle gjøre opp om NM-medaljene i fellesstarten på Hole. Det holdt ikke helt inn for 25-åringen fra Greverud i gamle Oppegård kommune, og nå har han lagt bort sykkelsatsingen. Og meldt seg inn i Team Sportsmanden!
På bildet er han i aksjon i det (foreløpig) siste sykkelrittet – foto: Ola Morken
– Jeg trener en god del, men det har blitt mindre mengde i år ettersom jeg la opp sykkelkarrieren i fjor og begynte fulle studier, og nå har sommerjobb. Til gjengjeld trener jeg mer hardt, mer lystbetont og mer variert. Jeg har løpt mye mer i år enn det jeg pleier, men ikke så mye i lysløypa på Greverud da jeg bor i Trondheim resten av året. Jeg er imidlertid oppvokst på Greverud, så jeg kjenner jo løypa godt og har løpt/gått på ski der mange ganger før. Årsaken er blant annet at jeg ønsker å satse litt på triatlon de neste årene, røper han.
-Gøy å være en del av et løpeteam for første gang! sier Ola, som debuterer for Team Sportsmanden i Perseløpet på halvmaraton.
-Det blir spennende, lov å håpe på ny pers i og med at jeg aldri har løpt halvmaraton før!
Velkommen i Team Sportsmanden!
Les mer om Jon Breivold i denne reportasjen på Sportsmanden.no
* * *
Anna Tråve fra Lærdal – merittert veteran som har gått fra asfaltløper til motbakkeløp
Anna Margrethe Tråve er ingen hvem som helst i det norske mosjonsmiljøet. Den allsidige veteranen fra Lærdal har løpt i over 40 år og opplevd det meste med løpesko på beina. Men lysten til å trene, løpe og å oppleve enda mer er like sterk som før for 65-åringen.
–Eg har vore aktiv mosjonist i over 40 år. Det kjekkaste eg veit er å trena og konkurrera, forteller Anna.
Og det er litt av en merittliste den beskjedne lærdølen har å vise til, selv om hun ikke liker å skryte av egne prestasjoner:
–Fram til til 2009 var eg asfaltløpar og deltok på bane (18 EM og VM som veteran). Deltok på alle distansar frå 1500 m til maraton. Eg har 150 halvmaraton og maraton. Mange fine reiser i inn- og utland med mange opplevingar, rik på minner.
Etter å ha løpt mest gateløp, var det litt tilfeldigheter som gjorde at Anna Tråve for 11 år siden ble hektet på motbakkeløp, der hun har flere sølv- og bronsemedaøljer fra EM og VM for veteraner!
* * *
Det er 40 år mellom dem. Men superveteranen Trond Olav Berg og talentet Fredrik Stenersen er begge allsidige langrennsløpere med mye til felles!
Denne uken har Team Sportsmanden fått to veldig spennende nyinnmeldinger. Både Trond Olav Berg og Fredrik Glomsrud Stenersen er primært langrennsløpere, men begge er også glade i løping og trening året rundt. Det er altså flere likheter mellom de to, selv om det er hele 40 års aldersforskjell mellom dem. For mens superveteran Trond Olav med sine 59 år føyer seg inn i rekken av mange sterke veteraner i teamet, blir Fredrik en av de yngste i Team Sportsmanden med sine 19 år.
* * *
Asbjørn Kvernrød – leste Sportsmanden i sin ungdom!
Veldig hyggelig med nye medlemmer i Team Sportsmanden. Og litt ekstra stas at den siste nyinnmeldingen er fra en kar som faktisk husker – og leste – den gamle sportsavisen i sin ungdom!
Dermed kan vi ønske velkommen til Asbjørn Kvernrød, som med sine 75 år blir nestor og den til nå eldste i teamet. Men han er langt fra den minst aktive, snarere tvert i mot! For Asbjørn deltok på hele 43 konkurranser i fjor! Noen bedre?
– Jeg betrakter meg som ivrig friluftsmann og en habil mosjonsløper, alderen tatt i betraktning. I 2019 startet jeg med nummer på brystet 43 ganger, derav 19 halvmaratonløp. Figurerer på veteranlistene til Kondis i min årsklasse både på halvmaraton, 10 km og 5 km. Lever etter mottoet : «Your body is your castle. Take good care of it.» For å leve opp til dette trener jeg løp og styrke 5 ganger i uken, forteller Asbjørn, som bor i Bergen.
Your body is your castle. Take good care of it!
–Hvorfor jeg ønsker å bli medlem av Sportsmanden ? Det er fordi navnet gir meg hyggelige assosiasjoner til en sportsavis med samme navn, som jeg leste ofte i ungdommen.
Hjertelig velkommen til Team Sportsmanden, Asbjørn!
***
Trine-Lise Nørstad Inglés – med en sterk historie!
Trine-Lise Nørstad Inglés fra Tønsberg har meldt seg inn i Team Sportsmanden. Hun har en sterk historie å fortelle. Livet har ikke akkurat vært en dans på roser. Men etter å ha slitt med rusproblemer, har hun gradvis bygget opp livet sitt opp igjen. De siste årene har hun også blitt bitt av løpebasillen.
For de som abonnerer på bladet Runners World, fortalte Trine-Lise historien sin i februar-nummeret. Her er kortversjonen hennes:
– Jeg begynte å løpe i mars 2017. Jeg hadde ingen tidligere erfaringer med løping. I barne- og (tidlige) ungdomsårene var jeg normalt fysisk aktiv. Sunne aktiviteter ble byttet ut med avhengighet, og jeg levde mange år som rusavhengig. Jeg ble rusfri i 2006, og brukte mange år på å gjenopprette mental og følelsesmessig helse. Først etter over 10 år som rusfri, var jeg klar for å også ta ansvar for min fysiske helse. Da begynte jeg å løpe. Jeg oppdaget at jeg fikk mer energi i hverdagen, noe jeg trenger for å holde følge med min aktive 5-åring, forteller hun åpenhjertig.
– Jeg driver ikke med andre idretter. Jeg deltar på diverse løp, for min egen motivasjon og gledes skyld. Mitt store mål i 2020 er maratondebut under HCA Maraton i Odense i september 2020.
Trine-Lise meldte seg først på Løpskarusellen, deretter også Påskeløpene, og fant veien til Team Sportmanden via disse løpene.
– Team Sportsmanden fant jeg da jeg lette etter virtuelle løp – siden alle løp jeg hadde planlagt i vår ble utsatt eller avlyst. Jeg har hørt om dere tidligere, men da trodde jeg det var mer «lukket» enn det dere er. ?
Trine-Lise er også medlem i Tjøme Løpeklubb.
Hjertelig velkommen til Team Sportsmanden!
* * *
Harald Slettemark – klasseseier i Oslo Maraton etter bemerkelsesverdig fremgang!
Harald Slettemark begynte sent med løping, men har hatt bemerkelsesverdig fremgang og i fjor vant han suverent klassen sin i Oslo Maraton!
–Jeg debuterte på halvmaraton i Oslo da jeg var 52 år (1:38). I 2019 begynte jeg å få fart på beina, med 2:54 i Oslo (bildet) og 1:21 i Drammen halv – en utvikling jeg ikke en gang hadde dagdrømmer om for to år siden, forteller Harald.
Les mer om Harald i presentasjonen her!
* * *
Nina Wavik Ytterstad – rekordholder på maraton og «Norges ukjente verdensmester»
Nina Wavik Ytterstad med rekordløp i Valencia Marathon – Kjell Arne Olsen forbedret 29 år gammel pers!
Moro at begge to nå er medlemmer i Team Sportsmanden!
Nina er tidligere håndballspiller og hun har løpt fort i mange år etter at hun begynte med løping i godt voksen alder, etter at håndballkarrieren var over. Aldersrekorden hun satt i Valencia var for øvrig hennes tredje, bare i den klassen. For to år siden, akkurat fylt 55 år, løp hun inn til ny rekord på 2.55.53 – også det i Valencia – som første norske kvinne i den aldersgruppen som løp på under 3 timer.
* * *
Kirsti Johnsen Skåtøy – ultraløper og fembarnsmor
(13.12.2019)
Kirsti Johnsen Skåtøy fra Egersund er nytt medlem i Team Sportsmanden. Vi har nå passert 120 medlemmer!
Kirsti er 44 år og har gjort seg bemerket med noen meget gode plasseringen i lange løp. I fjor vant hun Oslotrippelen etter å ha tilbakelagt både maraton (3.19.09), halvmaraton (1.48.34) og 10 km (51.07) under Oslo Maraton.
Hun fullførte Oslotrippelen også i år, til tredjeplass sammenlagt. Sterke 3.08.02 på maraton satt nok litt i beina for de to siste etappene, men det skulle bare mangle!
Kirsti forteller kort om seg selv her:
– Jeg begynte å løpe litt etter at jeg hadde fått mitt femte og siste barn, deltok etterhvert på lokale trimkaruseller. Siden har det gått slag i slag! Nå kan det nesten ikke bli langt nok! Ultra er blitt min favoritt, men jeg synes også det er gøy med korte løp innimellom, ikke minst fordi det er ei god treningsøkt! I 2019 ble jeg f.eks nr. 2 på Rallarvegsløpet, nr.4 på Icebug Experience Weatcoast og nr. 3 på Oslotrippelen. Ja, det har vært med på mye gøy! Og jeg gleder meg til fortsettelsen!
Hun er også medlem i Egersund IK og har samtidig med innmeldingen i Team Sportsmanden også meldt seg på løpshelgen i Skåbu neste høst, der hun selvsagt skal løpe Jotunheimvegen Ultra!
Velkommen til Team Sportsmanden!
* * *
Henning Engen Andersen – friskus fra Valdres med imponerende ultradebut!
På forsidebildet løper han sammen med Morten Vestvik en periode.
Begge to ble etter hvert distansert av debutanten…
Foto: Arrangøren.
(09-10-2019)
Henning Engen Andersen imponerte stort da han debuterte som ultraløper med å bli nummer 8 totalt og tok fjerdeplassen i klasse M40-49 år på imponerende 5.02.51 i det nye ultraløpet Jotunheimvegen Ultra på 57 km fra Bygdin til Skåbu, som er en del av programmet til Skåbu Fjellmaraton. Henning er kollega med Egil Løken. Sammen tok de turen til Skåbu, selv om Egil hadde Berlin Marathon i beina fra seks dager tidligere. Og Henning var ikke før kommet hjem, før han meldte seg inn i Team Sportsmanden!
Gratulerer med et imponerende debutløp!
– Takk for det. Ja, jeg er kollega av Egil, trodde jeg skulle debutere på maraton før ultra, men….. Det var i alle fall helt topp, med god, avslappet stemning og veldig mange hyggelige løpere, så det skal absolutt gjentas, forteller han.
Henning er også medlem i Rogne IL og han beskriver seg kort på følgende måte:
– Litt om meg: Jeg er gift, har 3 barn og bor i Øystre Slidre i Valdres. Jobber for ambulansetjenesten i sykehuset Innlandet. Er veldig glad i å trene, mest løping, men også mye ski og sykkel. Jeg konkurrerer noe i løpet av året, både løp, ritt og renn.
– Jeg synes Team Sportsmanden virket som en veldig sosial og flott gjeng, så jeg gleder meg til å bli endel av det! ?
Gleden er gjensidig. Velkommen til Team Sportsmanden, Henning!
* * *
Helena Teigen – løser utfordringene på løpeturer
Bli litt mer kjent med Helena Teigen, vårt svenske medlem som jobber i Skatteetaten i Oslo. Hun presenterer seg selv på denne måten:
– Mitt navn er Helena Teigen. Jeg er svensk, 42 år, har mann og to barn på 11, respektive 8 år gamle. For meg startet interessen for løping for cirka 10 år siden, når jeg sårt trengte alenetid i en meget travel hverdag.
Jeg har mest deltatt i halvmaratonløp, men gjennomførte min første helmaraton nå i år i Wien og er godt fornøyd med å ha gjennomført. Var nok sikker på at jeg skulle sitte igjen med følelsen av at dette var første og siste gangen, men det ble heller det motsatte – og nå er listen lang med løp jeg har lyst å løpe og ønsket om bedre tider er stor.
Første gangen jeg gjennomførte en halvmaraton husker jeg veldig godt, jeg så at de pakket sammen og sopte gatene og de siste 3 kilometerne var lange. Helt på slutten så jeg en veldig stor mann foran meg med teksten på ryggen «hvis du kan lese dette er du trolig sist»! Da ble det målet mitt at jeg skulle i hvert fall komme i mål før han!
Elsker det med løping…. det er for alle og alle kan om man vil, det er ikke kun for de med lange tynne bein, de som springer maraton på under 3 timer. Nei, det er for alle og man kan løpe hvor som helst og når som helst.
Jeg har alltid med meg løpeskoene, på jobbreisen, langferien eller weekend-turen og synes løping er den beste sightseeingen man kan få. Den er gratis, du får mosjon og du bestemmer selv hva du vil se.
For meg har løping betydd mye i livet. Hvor travel jeg enn er, prioriterer jeg aldri bort trening, fordi jeg vet at det er da jeg trenger det mest, og de beste løsningene på en eventuell utfordring har jeg alltid fått under en løpetur. Som leder og mor er jeg opptatt av å prøve å være et godt forbilde og håper at mosjon og aktivitet kan smitte av seg på andre.
Jeg jobber nå i et miljø der det er ganske mange som er opptatt av løping, det er veldig motiverende og jeg har faktisk forbedret tidene mine / resultatene mine ganske mye siden januar.
Jeg har alltid løpt alene og ikke vært opptatt av Strava eller det å bli medlem av noen løpeklubb, men ser nå at det er utrolig morsomt å være del av et felleskap. Jeg har også hørt utrolig mye positivt om Sportsmanden, så når Arvid spurte om jeg ville melde meg inn var svaret selvsagt!
Elsker det med løping…. det er for alle og alle kan om man vil, det er ikke kun for de med lange tynne bein, de som springer maraton på under 3 timer. Nei, det er for alle og man kan løpe hvor som helst og når som helst.
* * *
Steinar Lien – treningspendleren fra Trollåsen
Ikke alle pendlere er som Steinar Lien. I 20 år har han kommet seg til jobb i Oslo, året rundt, for egen maskin. Han løper til jobb og sykler hjem igjen – eller omvendt. Få løper også så mange konkurranser som Steinar, året rundt der også. Halvmaraton er favorittdistansen.
Halvmaratoneksperten
Steinar konkurrerer i alt fra 800m til maraton, men det er halvmaraton som er favorittdistansen. Den behersker han bedre enn de fleste og persen er på gode 1.17.52 fra Fredrikstadløpet i 2006. I 2019, i sitt 55.år, holder han fortsatt et meget bra nivå. I fjor løp han distansen på 1.30.15 og årets mål er å igjen bikke under halvannen-times grensen. Og så røper han et litt hårete mål om å bli norgesmester i aldersklasse M55-59 år på maraton!
Steinar ble portrettert i lokalavisen Oppegård Avis – og på Sportsmanden – i februar 2019. Dette er et lite utsnitt fra den saken.
Les hele artikkelen om «treningspendleren fra Trollåsen her.
Idrettslige meritter (per februar 2018):
4 NM-gull friidrett, veteran
19 KM gull friidrett, veteran
1 KM gull i seiling, deltakelse i EM
1 KM i fotball
* * *
Ståle Danielsen – blid og offensiv bergenser
Jakter 3 timers grensen på maraton og gleder seg til Berlin-tur med Sportsmanden!
(13.02.2019)
Team Sportsmanden har nå passert 100 medlemmer. Nummer 101 i rekken er den muntre bergenseren Ståle Danielsen, en svært ivrig og meget bra maratonløper, som de siste årene har kommet i stadig bedre form etter å ha tatt noen grep. Etter allerede å ha perset på maraton i år, blir sesongens store mål å bryte 3-timers grensen i Berlin Marathon på tur med Sportsmanden!
Hvem er Ståle Danielsen?
– Jeg er en aktiv mosjonist fra Bergen, som løp min første maraton i 2002. Siden har det blitt ganske mange – 89 stykker så langt, for å være helt nøyaktig. Jeg har også løpt noen ultraløp, men det er maraton jeg liker best, forteller vårt nyeste medlem.
Ståle har som mange andre slitt litt både med skader og tidvis med motivasjonen.
– Jeg har vært mye skadet opp gjennom årene, og som sikkert mange andre er ofte kosten ikke den beste når man er skadet. Men under Gran Canaria Maraton i 2016, som jeg løp på 4t14min – fikk jeg sjokket – vekten var kommet opp i 109kg !! Da bestemte jeg meg for å ta opp kampen mot kiloene, og drømmegrensen på maraton på sub 3 timer.
Og for Ståle peker formplien oppover og tidspilen nedover. Han nærmer seg allerede drømmegrensen!
– Under Gran Canaria Maraton i år gikk det mye bedre – da stoppet tiden på 3 timer 5 minutter og 55 sekunder – og vekten er nå 79kg.
Tre timers grensen skal nås til høsten, sammen med flere andre i Team Sportsmanden i Berlin Marathon!
– Så jeg gleder meg til å reise med Team Sportsmanden til Berlin Maraton – der er målet sub 3 timer! Jeg har troen på at dette målet kan nåes hvis jeg holder meg skadefri, og får trent bra fremover.
Lykke til Ståle – og hjertelig velkommen i teamet!
* * *
Sverre Jensen – nykommer fra Moss
(22-01-2019)
7.januar i år tikket det inn en hyggelig melding fra Sverre Jensen.
– Jeg vil gjerne registrere meg som medlem i Team Sportsmanden.
Sverre ble dermed medlem nummer 93 i det som vi kaller Norges kuleste lag.
Men hvem er så Sverre Jensen?
Sverre bor i Moss og jobber for Dustin Norway. Han er født i 1974 og er 44 år gammel.
Her forteller han litt mer om sin bakgrunn som løper:
– Sånn kort oppsummert så begynte jeg å løpe «aktivt» med litt struktur og plan for ca. 18 måneder siden. Ble umiddelbart veldig dedikert og har stor glede av å kunne løpe ( helst langt) ?. Prøver å få blitt med i de fleste lokale løp i Moss og omegn, som f.eks Mossekarusellen, Christian Frederik-løpet, 3Toppsløpet på Jeløya, samt noen større løp som Oslo Maraton og Ecotrail i løpet av året.
– Planen og ønsket videre er å kunne satse på maraton-distansen og etter hvert prøve meg på ultra – og målsetningen er hele tiden å forbedre meg både teknisk og tidsmessig. Har ikke satt noen spesifikke måltall, men finner det selvfølgelig veldig motiverende å kunne se at sluttiden jevnlig blir bedre…. Det være seg på alle distanser!
Veldig kult også at Sverre ikke kjente noen fra før i Team Sportsmanden, men at han «fant frem» på egenhånd og følte at dette var tingen for han:
Jeg har ikke vært i andre klubber på lenge og kom over Team Sportsmanden via resultatlister/media, og så fort at dette var min inngang til et felleskap, og det å kunne representere en klubb uavhengig av nivå og form. ?
Veldig moro – og nettopp det som er mye av intensjonen med Team Sportsmanden!
Velkommen i klubben, Sverre!
* * *
Bli kjent med Ragnar Helge Jacobsen fra Røa
(15-06-2018)
Ekstra gøy at Ragnar ikke kjente noen fra før, men selv «fant veien» til Team Sportsmanden.
Her er hans egen hyggelige introduksjonshilsen ved innmeldingen;
«Hei, Jeg ønsker å melde meg inn i Team Sportsmanden, for å kunne delta i et felleskap rundt løping, utveksle erfaringer, treningsråd etc, og eventuelt delta på enkelte treninger, arrangement/løp når naturlig. Jeg har alltid løpt en del, men særlig de siste årene hvor jeg også har deltatt i løp, særlig maraton, både hel og halv. Beste så langt på maraton er 3.08.10 i Valencia i november 2017, og 1.25.34 på Gøteborgsvarvet i mai i år.»
Begrunnelsen til Ragnar er midt i smørøyet av det Team Sportsmanden ønsker å stå for; å skape et fellesskap og å motivere hverandre. Team Sportsmanden er for både menn og kvinner i alle aldre, uavhengig av nivå – om man er aktiv, erfaren mosjonist eller nybegynner.
Ragner er for øvrig fra Røa, og på oppfordring utdypet han litt mer om seg selv:
«Jeg kjenner ingen andre (tror jeg) som er med i teamet, men det har dukket opp både i media og særlig på resultatlister i løp jeg har vært med på, og nå i det siste på Facebook i ulike sammenhenger. Ble derfor nysgjerrig, og så at profilen passet bra til meg som mosjonist med ikke for mye tid til overs, men nok til å trene innimellom jobb og barnas aktiviteter. Har blitt kjent med en del løpere i tiden jeg har vært mer aktiv løper, men morsomt å ha en tilknytning. Er medlem av Røa IL, men de har ingen løpegruppe. Der er det mest ski og fotball.»
Ragner H. Jacobsen er 51 år, bor og trener på Røa, har kone og tre barn;
«Jeg drev med friidrett mellomdistanse i ungdommen på Nøtterøy, og mener at jeg fortsatt drar nytte av det i løpingen min nå, både med tanke på utholdenhet og ikke minst løpeteknikk. Har løpt jevnt og trutt siden den gang, men særlig de to siste årene har jeg blitt ivrig etter å ha blitt utfordret av en nabo til å løpe Stockholm marathon for 2 år siden. Det ga mersmak, og jeg har nå gjennomført 6 maraton, inkludert Bislett 50km, med stort sett forbedrede tider for hver gang. Og denne trenden ønsker jeg å fortsette, nå i første omgang i Berlin i september i år hvor målet er å komme inn under 3 timer.
Hovedgrunnen til at jeg løper så mye er dels for å holde meg i god form, dvs hindre forfall. Men ikke minst løper jeg mye fordi jeg kan, trives godt med å løpe ute i natur, enten alene eller sammen med andre, og merke at kondisjonen ikke er til hinder for gode opplevelser. Deltagelse og gode tider i løp er ren bonus, eller rosinen i pølsa som det også heter.»
Hjertelig velkommen til Team Sportsmanden!
* * *
Per-Christian Lysaker Torgersrud – allsidig og særdeles sterk motbakkeløper fra Moelv
Per-Christian Lysaker Torgersrud har trappet noe ned på treningsmengdene, men løper fortsatt like raskt oppover bakkene som tidligere. Her med premien for 2.plass totalt i Grefsenkollen Opp, som var et par felleski. Det kommer sikkert godt med for en langrennsløper.
Aller raskest løp den unge bergenseren og motbakkespesialisten Stian Øvergaard Aarvik, nest best sammenlagt i Motbakkecupen i fjor, foran Per-Christian Lysaker Torgersrud. Veldig imponerende av sistnevnte, som nedkjempet fjorårsvinner, langrennsløper og tidligere kajakkjuniorverdensmester Joar Thele fra Lyn Ski på slutten.
Og enda mer gledelig; Per-Christian har nå meldt seg inn i Team Sportsmanden!
Motbakke-eksperten og langrennsløperen har vunnet flere bakkeløp som Skeikampen Opp og Spåtind Opp, og blitt nummer to i Koboltgruvene Opp – og nå altså i Grefsenkollen Opp.
-Jeg er godt fornøyd, jeg nærmer meg jo 40 år, sa Per-Christian selv etter det siste løpet.
38-åringen fra Moelv trener en del mindre enn før, med færre og kortere økter, men gjerne litt hardere, forteller han.
Satset på langrenn
Men det er langrenn Torgersrud har satset mest på, bl.a. på langløpslaget Team ParkettPartner.
I fjor vant han det 42 km lange Stenfjellrunden på ny løyperekord på under 2 timer, for øvrig med Arne Post like bak.
Og i 2015 ble han nummer nr 46 totalt og nr 5 i klasse 35-39 år i Birkebeinerrennet på utrolig sterke 2.32.06!
I fjor ble det 6.plass i klassen i Birken på 2.41.08.
Det er altså en merittert og gjennomtrent utøver som nå blir med i Team Sportsmanden.
-Det blir hyggelig å løpe for laget. Koselig om jeg kan være til inspirasjon for andre også, sier Per-Christian selv.
Velkommen skal du være i Team Sportsmanden!
Med Per-Christian Torgersrud er vi da i skrivende stund 49 registrerte medlemmer i Team Sportsmanden.
* * *
Presentasjon av allsidige Mads Berge fra Kråkstad
Gleder seg til debuten for Team Sportsmanden
Sportsmanden tilbød for noen uker siden en gratis plass i Birkebeinertrippelen i år for et av medlemmene i Team Sportsmanden! Vinneren er en allsidig kar som elsker idrett og friluftsliv, liker å konkurrere, alltid gir alt, men som likevel aldri har deltatt i Birken. Derfor passet det perfekt når sjansen nå bød seg. Her er en liten presentasjon av 27 år gamle Mads Berge fra Kråkstad utenfor Ski.
Hvem er Mads Berge?
– Jeg er 28 år og jobber som fysioterapeut på Klinikk 25 i Jessheim. Jeg er oppvokst i Kråkstad langt ute i skogen. Nå bor jeg med min samboer på Hagan i Nittedal. Som person er jeg aktiv og treningsglad. Jeg prøver daglig å være i aktivitet med forskjellig og variert utholdenhetstrening og styrketrening. Jeg er også veldig glad i friluftsliv som fiske og fjellturer. Jeg har alltid vært aktiv og det gjenspeiles også i utdanningen og jobben min. Jeg har et stort konkurranseinstinkt og hater å tape som gjør at jeg hele tiden prøver å bli bedre. Elsker å konkurrer i alt fra brettspill til løping. Og jeg gir alltid alt!
– Har du deltatt i Birkebeinertrippelen eller noen av Birkebeinerarrangementene tidligere?
– Nei, jeg har ikke deltatt i Birken tidligere, men jeg har hatt ambisjoner og hatt veldig lyst til å prøve meg i Birken, forteller Mads. Han ble følgelig svært glad da tilbudet om en sponset deltakelse i Trippelen dukket opp.
– Hva er det som fenger mest med Birkebeinertrippelen og hvilken av de tre idrettsgrenene i Trippelen liker du best?
– Det som trigger meg mest med trippelen er allsidighet med flere idretter. Jeg liker å trene variert og etter årstidene. Dermed går jeg en del på ski i vinterhalvåret og løping og sykling ellers i året. Hovedidretten er løping, da det er den mest effektive og minst tidkrevende treningen. Langrenn og sykling bruker jeg mest tid på i helgene, da det er gode aktiviteter for langturer. Fikk meg rulleski i sommer som det har blitt noen turer med. Ellers har det kun blitt noen langrennsturer fra jul i helgene og frem til nå.
– Litt mer om din egen idrettslige bakgrunn. Driver du, eller har du drevet med, aktiv idrett selv eller er du mer en typisk mosjonist?
– Jeg har alltid drevet med litt forskjellig av idrett. Jeg har hovedsakelig spilt fotball, men måtte gi meg med det etter mye skader. Derfor begynte jeg med løping i 2014 etter inspirasjon fra samboeren min og en kompis som er blant Norges beste maratonløpere.* Siden da har jeg trent en del løping og utholdenhet (langrenn og sykling). Vil si jeg er i mosjonist+ gruppen, trener i snitt 30 til 35 timer i måneden. I perioder trener jeg mest løp mot 10 km og jeg har hvert år slått min PR, men jeg liker å variere en del i treningen. Så jeg løper forskjellige løp som terrengløp og bakkeløp med ulike distanser.
– Min tøffeste konkurranse til nå er duathlon i Geiranger; Nibbedobbelen.
Nibbedobbelen starter med 21 km sykling fra fjorden ved Geiranger sentrum og opp 1500 høydemeter til Dalsnibba. Deretter er det å trille ned igjen på sykkelen, for så å løpe opp igjen samme distanse! Et artig, men hardt konsept.
Mads Berge liker gjerne å prøve ting litt utenom det vanlige, og han har også testet seg i noen sykkelritt.
– Jeg har også deltatt i et 3-dagers landeveisritt, så vil si jeg er ganske allsidig. Jeg liker å ha konkurranser som mål å trene mot, men under trening trener jeg mest det jeg føler for den dagen. Så jeg setter meg ikke ned med en spesifikk treningsplan på forhånd.
– Hvilke ambisjoner har du for deltakelsen din i Birkebeinertrippelen? Og har du planer om å være med på andre idrettsarrangement i år?
– Jeg har ambisjoner om å ta merket i alle disipliner. Ellers er jeg litt usikker på hvordan jeg ligger an i langrenn og sykling, da jeg også starter litt langt bak i puljene. Når det gjelder andre idrettsarrangement er hovedmålet i år København Marathon i mai, som blir min første helmaraton. Så blir det Furomomila i oktober, der jeg har vært med de siste 2 årene. Da er ambisjonen å slå 10 km-persen min (som er på 37.17, satt samme sted i fjor, red.anm.) og å komme under 37 minutter. Ellers blir det litt spontant resten av sesongen.
– Til slutt lurte vi på hvorfor meldte du deg inn i Team Sportsmanden?
– Jeg meldte meg inn i Team Sportsmanden fordi jeg ikke føler noen tilhørighet til noen andre klubber. Da jeg har vokst opp i Kråkstad og flyttet til Nittedal og kun bodd der litt under et år, har jeg ikke noe treningsmiljø i nærheten. Derfor synes jeg Sportsmanden var en fin klubb å melde seg inn i. Gøy å få inspirasjon fra andre og kanskje få møtt noen på arrangementer, avslutter den allsidige fysioterapeuten, som innen noen år også har ambisjoner om å trene mot og gjennomføre en triathlon-konkurranse.
Men aller først blir det debut både i Birkebeinerrennet og som deltaker for Team Sportsmanden på lørdag. Mads stiller i pulje 13, det vil si i den første av de useedete puljene. Lykke til!
– Det blir gøy og spennende dette! Jeg gleder meg!
* * *
Oversikt over ALLE medlemmene finner du her!
.