Bli kjent med Harald Slettemark

De siste ukene har vi fått flere nye medlemmer. Harald Slettemark er en av dem. Han begynte sent med løping, men har hatt bemerkelsesverdig fremgang, og i fjor vant han suverent klassen sin i Oslo Maraton!

Harald Slettemark dukket opp som deltaker i Løpskarusellen forrige helg, da han meldte inn et halvmaraton på tiden 1.41.48. Neste dag tikket det inn en ny mail, denne gang med innmelding i Team Sportsmanden. Og «dagen derpå» kom nok et halvmaratonresultat fra Løpskarusellen tikkende inn. Denne gangen på sterke 1.23.38!!

Tiden til Harald holdt til 3.plass totalt i Helgeløpet halvmaraton, kun slått av Follotrimmens «grossist-vinner» Henrik Brøvig og vår egen superveteran Kjell Arne Olsen.

Harald Slettemark er født i 1964 og akkurat fylt 56 år. Selv var jeg litt spent på bakgrunnen til Harald og ba han om å fortelle litt om seg selv:

–Jeg har vært klubbløs siden jeg sluttet å gå på ski som 16-åring. Etter 20 inaktive år begynte jeg i 35-årsalderen å sykle til jobb som opptrening etter å ha knust kneskjellet. Skaden gjorde det umulig å løpe i mange år. Etter å ha startet med tålmodig tilvenning til løping da jeg var rundt 50, er jeg nå etter hvert blitt kvitt kneplagene.

–Jeg debuterte på halvmaraton i Oslo da jeg var 52 år (1:38). I 2019 begynte jeg å få fart på beina, med 2:54 i Oslo og 1:21 i Drammen halv – en utvikling jeg ikke en gang hadde dagdrømmer om for to år siden ?

Det Harald ikke nevner, er at han med den tiden (2.54.51) vant klasse M55-59 år i Oslo Maraton i fjor i suveren stil, nesten 10 minutter foran nummer 2! Gratulerer med en strålende prestasjon! Bildet er også fra dette løpet.

En utvikling jeg ikke en gang hadde dagdrømmer om for to år siden!

–Hovedmålet for i år er Berlin hel til høsten, med Stockholm hel i mai og et par halvmaraton på våren som delmål. Men i disse koronatider, trenger jeg alternativer for å holde motivasjonen oppe. Derfor har jeg nå meldt meg inn i Team Sportsmanden og satser på å delta på flere virtuelle løp fremover. Det er et virkelig bra tiltak, så takk for det initiativet!

Forteller altså karen som allerede har rapportert inn to halvmaraton i Løpskarusellen på en og samme helg – og som nå også har meldt seg på Påskeløpene!

Hjertelig velkommen til Team Sportsmanden, Harald! ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *