Nils Hjelle løp sitt maraton nummer 225!

Team Sportsmandens «Mr. Maraton» med sterk sesongåpning og 3.plass i Tyskland

Nils Hjelle har vært på en av sine mange utenlandsturer igjen, denne gangen til Pulheim i Tyskland, der han på søndag sesongåpnet med å bli nummer 3 i det lokale maratonløpet på sterke 2.57.38. Dermed klarte Nils også årets mål, å igjen løpe under 3 timer, allerede på første forsøk.

Her er hans egen oppsummering på Facebooksiden sin:

Maratonåret ga gevinst allerede på første «sub3-lodd». Flott event med masse løpere på ulike distanser. Artig med 3.plass og motiverende å gjøre min 5. raskeste ever. God fysisk & mental kontroll underveis, men noe stresset da første runde ikke var den annonserte 2,195km… fordi jeg hadde startet i 5&10K-feltet ? … fikk heldigvis lagt inn denne ekstrarunden midtveis isteden. Fikk ikke med meg at alle starttidene ble utsatt … sånn går det når man ikke kan mye tysk. ?

Dette var 13.gang Nils underskred 3-timers-grensen, som han veldig lenge trodde var uoppnåelig.

Godt fornøyd med fullklaff i «sub3-lotteriet» på første forsøk. På forsidebildet er det rigget til søndagens maraton. Foto: Privat
Resultater topp 5 i Tyskland.

Persen er på 2.52.48 fra Frankfurt i 2016, der for øvrig også to andre fra Team Sportsmanden, Runar Sannerud og Øistein Røisland perset.

Les mer om det her: Persegjengen i raske Frankfurt Marathon

Alle Nils sine 225 maratonløp finner du opplistet i linken under, ført i pennen og oppdatert av «Norges Mr.Maraton», Inge Asbjørn Haugen, karen med aller flest maratonløp i Norge. I skrivende stund har nordfjordingen fullført den klassiske distansen 599 ganger!

Nils er nummer 18 på listen over nordmenn med flest maratonløp gjennom tidene.

Nils sine maratonløp

Nils Hjelle har løpt flere mindre og litt mer ukjente løp i Tyskland og i andre nasjoner tidligere. Allerede i 2013 skrev han en artikkel på Sportsmanden der han kom med gode tips i en oppsummering av sine uoppdagede maraton-godbiter i det nære utland.

Maraton-trilogier

Nils har også skrevet to «trilogier» på Sportsmanden:

Den første kalte han Topp 10 maraton – i forhold til tre ulike dimensjoner:

Del A. Topp 10 maraton – Folkeliv og adrenalinkick

Del B. Topp 10 maraton – Natur og frihetsfølelse

Del C. Topp 10 maraton – Raske løyper

Noen år senere kom han også «ut» med trilogien «En reise fra Rotterdam til Rotterdam gjennom de gylne maraton-førtiåra»:

Del 1: Forfotsteget

Del 2: Ultraløpingen

Del 3: Troen på gode prestasjoner

Troen er der tydeligvis fortsatt for den aktive 51-åringen fra Team Sportsmanden.

Se også: Jubilerte med 200 maraton før fylte 50 år! 

– – –

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *