To langrennsløpere med 40 år mellom seg er spennende tilvekster i Team Sportsmanden

Superveteranen Trond Olav Berg og talentet Fredrik Glomsrud Stenersen er begge nye medlemmer!

Denne uken har Team Sportsmanden fått to veldig spennende nyinnmeldinger. Både Trond Olav Berg og Fredrik Stenersen er primært langrennsløpere, men begge er også glade i løping og trening året rundt. Det er altså flere likheter mellom de to, selv om det er hele 40 års aldersforskjell mellom dem. For mens superveteran Trond Olav med sine 59 år føyer seg inn i rekken av mange sterke veteraner i teamet, blir Fredrik en av de yngste i Team Sportsmanden med sine 19 år.

Veteranen som knuste Petter Northug jr.

Trond Olav Berg er kjent for mange i langrenns- og løpsmiljøet. En av landets aller beste langrennsveteraner i en årrekke, med flere seire og rekorder i Birkebeinerrennet på rullebladet. Blant annet vakte det stor oppsikt da han i 2018 gikk et kjempeløp der han ikke bare slo Petter Northug og vant klasse M55-59 år i Birken, han var samtidig nest beste nordmann over 40 år, kun slått av legenden Anders Aukland.

Du kan se en av de mest leste reportasjene på Sportsmanden her:

Trond Olav Berg (57) banket Petter Northug jr i Birken

Berg bor på Bøler og vil fortsatt være tro mot sine kjære klubber Bøler IF om sommeren og Rustad IL om vinteren, men nå altså også som medlem i Team Sportsmanden, der han vil bli en stor motivasjonsfaktor ikke minst innenfor langrenn. I fjor vinter tok Berg også VM-gull for veteraner, da en annen fra Team Sportsmanden, Tore Bjerkrheim, fikk bronsemedaljen!

–Jeg kommer nok til å løpe for Bøler IF Friidrett, men ønsker også å være medlem av Team Sportsmanden. Er spent på i hvilken grad jeg kan komme tilbake som løper. Jeg tar sikte på å prioritere løping noe sterkere framover, på bekostning av sykkel og rulleski, forteller Trond Olav.

Trond Olav er også kjent for sin filosofi om «bærekraftig trening», der det aller meste av treningen går i veldig rolig tempo. Kondis intervjuet Berg om dette i 2017, en reportasje Sportsmanden fikk tillatelse til å gjengi og som du kan lese i sin helhet her:

Talsmann for bærekraftig trening

Frode Monsen er glad for å kunne ønske Trond Olav Berg velkommen i Team Sportsmanden. (Foto: Hanne Wibe)
LØPSFOKUS: Trond Olav fra en tidligere treningstur med Team Sportsmanden. (Foto: Frode Monsen)

Hardsatsende langrennsløper

En inspirasjonskilde i teamet kan også unge Fredrik Stenersen bli!

Fredrik er akkurat ferdig med NTG og bor på Lillehammer. Som et ledd i sin satsing i langrennssporet har han derfor akkurat meldt overgang fra moderklubben Oppegård IL til Lillehammer Skiklub. Veldig moro at han også har lyst til å være med i Team Sportsmanden, da først og fremst i forbindelse med løping sommerstid.

–Jeg meldte meg inn i Team Sportsmanden for å ha en god tilknytning og matching fra en løpegruppe. Sett og hørt mye positivt om dere, og har troa på opplegget angående løp, forteller det ferskeste tilskuddet på team-stammen.

Fredrik er for øvrig en allsidig langrennsløper, som satser mest på distanseløp fremover. I fjorårets sesong (2018-19) endte han som nummer 10 i Norgescupen for juniorer sammenlagt og han klarte også sesongens store mål om en topp 5-plassering i et enkeltrenn. Han satser på å øke treningsmengdene gradvis og vil i år komme opp i rundt 750 treningstimer. Nivået i langrenn er som kjent skyhøyt, så her må man bare være tålmodig og legge sten på sten skal man nå helt opp i toppen.

Les tidligere reportasje om Fredrik Stenersen sin sterke innsats i Konnerudrennet her

LOVENDE LANGRENNSLØPER: Fredrik Glomsrud Stenersen i aksjon i junior NM i april 2019. Årets sesong ble litt amputert, men i fjor klarte han sesongens store mål om topp 10 sammenlagt i Norgescupen. Foto: Maria Finni Magnussen

Det skal uansett bli spennende å følge utviklingen til Fredrik i årene fremover, og forhåpentligvis vil han nå få enda litt mer motivasjon sommerstid også. Og det begynner virkelig å bli et bra langrennsmiljø også i Team Sportsmanden. Fra før har vi jo utøvere som Thomas Gifstad, Kjetil Andre Bjerkrheim, Ivar Ryttervold og Erlend Holkholt som har representert teamet i ulike sammenhenger. Samt trenerkapasiteter som Stein Paulsen og Geir Arne Johannessen. Så det kan bli spennende til vinteren også – selv om det nå først er sommeren som står for døren!

SOMMERTRENING: Fredrik på hjemlige trakter i Oppegård.
Nytt medlem i Team Sportsmanden og allerede iført ny, fin trøye. (Foto: Frode Monsen)

Har du også lyst å bli med i Team Sportsmanden? Meld deg inn her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *