Per-Christian Lysaker Torgersrud spennende tilvekst til Team Sportsmanden

STERK VETERAN OG NY MANN I TEAM SPORTSMANDEN! Per-Christian Lysaker Torgersrud har trappet noe ned på treningsmengdene, men løper fortsatt like raskt oppover bakkene som tidligere. Her med premien for 2.plass totalt i Grefsenkollen Opp, som var et par felleski. Det kommer sikkert godt med for en langrennsløper.

Trekløver ble til firkløver i Grefsenkollen Opp

Team Sportsmanden stilte med tre deltakere under Grefsenkollen Opp lørdag 20.mai, som i sitt jubileumsløp nummer 10 også debuterte som det første av fem løp i Motbakkecupen 2017.

Tore Bjerkrheim hadde tatt turen helt fra Nesbyen, og sammen med Frode Monsen stilte de begge i teamtrøyene i det sterke feltet.

-Jeg holdt på å glemme trøyen  og måtte inn igjen for å hente den. Det er viktig! sa Tore muntert på startstreken, før han raskt forsvant da startskuddet smalt. Tredjeplass i klasse 50-54 år på gode 20.28 var meget bra og ikke så langt bak sin egen løypepers for 10 år tilbake, da han for øvrig vant klassen.

Frode fikk samme plassering i klassen over, men kom noen minutter bak i mål, og Hanne Wibe fulgte fint opp med 6.plass av 16 i kvinnenes klasse 45-49 år.

Aller raskest løp den unge bergenseren og motbakkespesialisten Stian Øvergaard Aarvik, nest best sammenlagt i Motbakkecupen i fjor, foran Per-Christian Lysaker Torgersrud. Veldig imponerende av sistnevnte, som nedkjempet fjorårsvinner, langrennsløper og tidligere kajakkjuniorverdensmester Joar Thele fra Lyn Ski på slutten.

Og enda mer gledelig; Per-Christian har nå meldt seg inn i Team Sportsmanden!

Motbakke-eksperten og langrennsløperen har vunnet flere bakkeløp som Skeikampen Opp og Spåtind Opp, og blitt nummer to i Koboltgruvene Opp – og nå altså i Grefsenkollen Opp.

-Jeg er godt fornøyd, jeg nærmer meg jo 40 år, sa Per-Christian selv etter det siste løpet.

38-åringen  fra Moelv trener en del mindre enn før, med færre og kortere økter, men gjerne litt hardere, forteller han.

Selv om han kanskje trives best på ski og i bakkene, går det unna i flatere løp også, som her i Hytteplanmila i fjor da han løp på knallgode 31.58, etter hard duell med en enda mer kjent langrennsløper. (Foto: Hans Edgard Rakeie)
I Birkebeinerløpet i 2015 ble Per-Christian nummer 10! En vond hofte gjør at han ikke tør å stille i årets løp. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

Satset på langrenn

Men det er langrenn Torgersrud  har satset mest på, bl.a. på langløpslaget Team ParkettPartner.

I fjor vant han det 42 km lange Stenfjellrunden på ny løyperekord på under 2 timer, for øvrig med Arne Post like bak.

Og i 2015 ble han nummer  nr 46 totalt og nr 5 i klasse 35-39 år i Birkebeinerrennet på utrolig sterke 2.32.06!
I fjor ble det 6.plass i klassen i Birken på 2.41.08.

I Birken i 2016. (Foto: Frode Monsen)

Det er altså en merittert og gjennomtrent utøver som nå blir med i Team Sportsmanden.

-Det blir hyggelig å løpe for laget. Koselig om jeg kan være til inspirasjon for andre også, sier Per-Christian selv.

Velkommen skal du være i Team Sportsmanden!

Med Per-Christian Torgersrud er vi da i skrivende stund 49 registerte medlemmer i Team Sportsmanden.

Hvem blir medlem nummer 50?

VETERANER: Tore Bjerkrheim (t.v.) var desidert raskest av de to team-veteranene i 50-årene i Grefsenkollen Opp, med til 3.plass i M50-54 år på gode 20.27. Frode Monsen klarte også 3.plass i klasse M55-59 år, men tiden var vesentlig svakere med 23.00.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *