Disse løper Holmenkollstafetten for Team Sportsmanden

Her er en kort presentasjon av de som skal løpe Holmenkollstafetten i Team Sportsmandens tredje start i Vårens Vakreste Eventyr.

Aller først – her er laget:

1. 1100 m Bjørn Egil  Nordseth 
2. 1070 m Ivar André Ryttervold 
3.  600 m Frode Monsen 
4.  1910 m Ida Bergsløkken 
5 . 1260 m Roger Thompson 
6. 1240 m Thomas Gifstad 
7. 1790 m Per-Christian Torgersud 
8. 1810 m Mads Berge 
9.  630 m Andreas Benoni 
10. 2840 m Arne Post 
11. 1530 m Erlend Hokholt 
12. 370 m Ruby Semb   
13. 1080 m Bjørnar Slettvåg 
14 . 720 m Steffan Aasli 
15.  500 m Gry Pladsen

Presentasjon av laget

1. etappe på 1100 m:  Bjørn Egil Nordseth

Bjørn Egil er fra Gjøvik og meldte seg inn i Team Sportsmanden i fjor høst. Han er en meget sterk løper som har mange seire i lokale løpskaruseller, og som senest forrige uke var fjerde raskest totalt i KM terrengløp for Oppland. Da løp han 3200m på en bløt og tung golfbane på 11.40. Nordseth debuterte for Team Sportsmanden i Birkebeinerrennet i vinter da han gikk på meget gode 3.25. En gjennomtrent kar som også løper 2.etappe for Gjøvik FIK en halvtime før han åpner ballet for Team Sportsmanden kl 15:00.

Bjørn Egil Nordseth løper over mål i Sjusjøløpet for noen år siden.


2.etappe på 1070 m:  Ivar Ryttervold

Ivar André Ryttervold skulle debutere på samme etappe i fjor, men ble da syk dagen før Holmenkollstafetten. Han blir en av lagets to yngste med sine 21 år. Ivar var i flere år en av landets aller mest lovende langrennsløpere da han herjet på resultatlistene i gutte- og yngre junioralder med Frogner IL, og blant annet gjorde seg bemerket med å ta NM-gull eller sølv i langrenns-sprint i gutte- og juniorklassene fire år på rad. Han har også tre år på rad vunnet Ungdoms-sprinten i Drammen. Ivar har slitt mye med skader de siste årene, men 21 år gammel er vel fortsatt beskrivelsen «ung og lovende» gjeldende, i hvert fall når vi snakker om langrenn. Ivar gikk også Birken for Team Sportsmanden, men har ellers skiftet klubb til Åsen IL og løper første etappe for dem bare 15 minutter før laget vårt starter.

Ivar Ryttervold er svært lysten på å debutere i Holmenkollstafetten. I fjor måtte lagleder Frode Monsen steppe inn som reserve. I år får Frode pinnen av Ivar på 2.veksling.

3.etappe på 600 m: Frode Monsen

Lagets stifter og løpende lagleder Frode Monsen overtar stafettpinnen på tredje etappe. Etter et kjedelig skadeforfall fra lagets nestor de to foregående årene, Asle Benoni, blir Frode også lagets eldstemann med sine 57 år. Hurtigheten er heller ikke helt hva den var, men han har satt seg opp på en etappe der han gjør minst mulig skade for laget, ifølge han selv.  Frode har en rekke starter i Holmenkollstafetten og dette ble vel også den tiende etappen han prøver seg på.

4.etappe, 1910 m: Ida Bergsløkken

Et meget sterkt kort og spennende start. Ida har startet sesongen i kjempeform, først med ny personlig rekord på halvmaraton i Barcelona på knallsterke 1.15.35, før hun igjen imponerte med seier i Fredrikstadløpets litt for korte 5km på sterke 16.44, som også var ny løyperekord.

– Jeg skal gi alt. Og målet må jo være å løpe 1910 meter raskere enn noen gang. Blir bra boost av formen! sier Ida før sin debut på etappen.

Ida Bergsløkken på vei mot kjempepers i Barcelona halvmaraton, med Arne Post som hare.

5.etappe, 1260 m: Roger Thompson

Roger hadde en kanonsesong i fjor da han perset ikke mindre enn fem ganger. Og i år har han fortsatt der han slapp i fjor. På halvmaraton i Fredrikstadløpet knallet han til med 1.16.23 – ny bestenotering med over tre minutter. Roger har løpt 7.etappe til Besserud de to første årene, og jevn og stabil som han er gjorde han det på nøyaktig samme tid begge årene. I år blir det 5.etappe han skal prøve seg på, da han skal løpe 6.etappe for den lokale klubben Driv IL like før.

Roger i «den raske trøyen», her før debuten i Holmenkollstafetten i 2016. Han er en av de som sikrer kontinuiteten med sin tredje start for Team Sportsmanden.


6.etappe, 1240 m: Thomas Gifstad

Hardtsatsende Thomas Gifstad gjorde i vinter sitt livs løp da han var med i tetkampen helt til målstreken i Vasaloppet. 10.plassen bare noen sekunder bak vinneren ble det store gjennombruddet etter flere års satsing i langløp, etter at han gikk over fra skiskyting i tidligere år. Thomas er en meget bra løper også og er «fast inventar» på 6.etappe både for moderklubben Oppegård IL og de tre siste årene også for Team Sportsmanden.

Thomas Gifstad med smilet på lur. Han har fått 6.etappe «i arv» fra faren Tron, nå co-lagleder i Team Sportsmanden. Men fortsatt er det faren som har familierekorden på etappen…


7.etappe, 1790 m: Per-Christian Torgersrud

Team Sportsmanden har her fått en av landets sterkeste motbakkeløpere. I sitt 40.år vant han flere løp i fjor og var fjerdemann til topps i den krevende NM-løypen i Kvasshovden Opp. Per-Christian ble medlem i Team Sportsmanden i fjor og debuterer for laget i Holmenkollstafettsammenheng. Hva er mer naturlig enn å sette motbakkespesialisten på den krevende klatreetappen opp til Besserud.

-Jeg er litt usikker på formen etter en veldig tung vinter, men satser på at bare veier og økende temperaturer hjelper på, fortalte Per-Christian for noen uker siden. Han har tidligere forsert de harde bakkene på knallsterke 6.19 og vil nok bidra til at laget vil ligge ganske godt an halvveis på toppen av Besserud.

Per-Christian Torgersrud med premien for 2.plass i Grefsenkollen Opp i fjor. Nye bakker venter opp til Besserud.


8.etappe, 1810 m: Mads Berge

Allsidige Mads Berge tar stadig nye steg og nye utfordringer, etter at han i fjor debuterte i Birkebeinertrippelen med merket i alle disipliner. Nå får 29-åringen sin ilddåp i stafettsammenheng, attpåtil i den svært så krevende nedoverbakke-etappen fra Besserud – en nøkkeletappe som ikke så mange behersker. Mads gleder seg uansett til debuten i Holmenkollstafetten.

– Jeg har aldri vært med på det, så dette blir moro!

Mads Berge på toppen av Midfjellet i mars. Nok en debut venter i Holmenkollstafetten!

9.etappe, 630 m: Andreas Benoni

Andreas debuterte på 13.etappe for Team Sportsmanden i fjor og gjorde sine saker meget bra. Andreas er også 29 år gammel og er fra Ås. Han er personlig trener, jobber for Løplabbet og skriver egen blogg – også som blogger for Sportsmanden. Han skal løpe 8.etappe for Ås IL og derfor ble det en litt annen etappe enn opprinnelig tiltenkt, men en kort etappe behersker Andreas meget bra. Siste test på 600m på bane gikk på 1.32.

Andreas Benoni med flott debut for Team Sportsmanden i fjorårets Holmenkollstafett. I år er 13.etappe byttet med 9.etappe.


10.etappe, 2840 m: Arne Post

«Supermosjonisten» som han ble kalt for noen år siden, da han hevdet seg nesten helt i Norgestoppen i langrenn etter at han hadde trappet ned, med 4.plass fra NM som et høydepunkt, i tillegg til flere seire i ulike renn, bl.a. i Holmenkollmarsjen. Arne er et multitalent som er tidligere verdensmester i vintertriatlon, og som slo gjennom med et brak da han vant Birkebeinerløpet som 16-åring!

Arne er fra Langhus og er blitt 34 år, men holder fortsatt formen ved like og vel så det, i så stor grad at han faktisk satt ny pers på 10km i Hytteplanmila fjor høst med 31.56!

Det er bare tre år siden Arne Post bet seg fast i bakskiene til Eldar Rønning i de siste harde kneikene i Holmenkollmarsjen.


11.etappe, 1530 m: Erlend Hokholt

En sterk løper som dokumenterte storform så sent som i Maihaugenløpet for bare et par dager siden, da han ble nummer 2 av 412 startende. Løpet inngår i den populære Sørdalskaruselllen på Lillehammer, og det var mange sterke løpere og langrennsløpere bak Hokholt – som også slo til med seier i Oppegårdmila i fjor – da før øvrig Thomas Gifstad ble treer.

Hokholt er en svært lovende og hardtsatsende skiskytter som de siste årene har bodd på Lillehammer. Med sine nylig fylte 21 år blir han yngstemann på laget.

Erlend Hokholt var godt fornøyd etter seieren i Oppegårdmila i fjor.


12.etappe, 370 m: Ruby Semb

-Jeg ønsker en sprintetappe, da lover jeg å gjøre det skikkelig bra! proklamerte Ruby Semb før fjorårets stafett. Dermed fikk hun stafettens korteste etappe, som hun løp med bravur i fjor. Ingen grunn til å endre på det i år.

Ruby Maria Semb (t.h.) er klar for ny innsats. Det samme er Gry Pladsen. Her puster de ut etter fjorårets stafett på Bislett.


13.etappe, 1080 m: Bjørnar Slettvåg

Spennende nykommer i teamet og på stafettlaget. Bjørnar er imidlertid også lagleder for Norges Bank sitt stafettlag som starter samtidig med Team Sportsmanden, så han får en travel dag.

-Jeg gleder meg! Jeg pleier alltid å våkne utover i intervalløktene, så det skal passe meg bra å ha en fersk etappe i beina, sier han muntert.

Bjørnar ble for øvrig treer i Sportsmandens jubileums 5-er i høst etter en feiende sluttspurt mot Roger Thompson, så det er en meget solid forsterkning som meldte seg inn i klubben i vinter.

Spennende tilvekst: Bjørnar Slettvåg, her fra Kystleden halvmaraton (Foto: Kondis)

14.etappe, 720 m: Steffan Aasli

Lagets andre løper fra Enebakk. Steffan er klubbkompis med Roger Thompson og begge løper også for Driv IL. Steffan imponerte voldsomt i debuten i fjor på samme distanse med et kjempeløp, og får samme etappe i årets stafett. Han viste at formen er god med pers på 5km i Fredrikstadløpet.

Klarer Steffan Aasli å gjenta kjempeløpet fra i fjor? Og Roger Thompson er klar for ny utfordring på 5.etappe. Her er begge etter perser i Fredrikstadløpet i vår.


15.etappe, 500 m: Gry Pladsen

Gry løp stafettens korteste etappe det første året og etappe 9 på 630 meter i fjor. Etter at vår nestor de to første årene Asle Benoni dessverre måtte kaste inn håndkleet med en lei skade den siste uken, så får Gry «æren» av å løpe inn på Bislett stadion som ankerkvinne, på den avsluttende 500m lange etappen, som er stafettens nest korteste.

– Litt skummelt med siste etappe, men det er jo litt gøy å løpe inn på stadion også, sa Gry da hun tok utfordringen på strak arm.

Gry Pladsen er «ever-present» og en av de som er med for tredje år på rad – på sin tredje etappe.

 

Her er presentasjonen av fjorårets lag


Og her er laget som løp på Team Sportsmandens aller første deltakelse i Holmenkollstafetten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *