Per-Christian helt i toppen i NM i motbakkeløp

Fjerdeplass i NM-klassen til Tore Bjerkrheim

Sjekk denne resultatlisten:

Resultat 5 beste menn Kvasshovden opp 2017

Plass Navn Klubb Tid
1   Johan Bugge Eidsvåg IL  46:49
2  Stian Angermund-Vik Varegg Fleridrett 48:47
3  Joel Dyrhovden Samnanger IL- Safa 49:40
4  Per-Christian Lysaker Torgersrud Team Sportsmanden 51:01
5 Stian Øvergaard Aarvik Gneist IL 51:52

Knallharde Kvasshovden Opp i Ulvik var i år også NM i motbakkeløp, så de aller fleste av Norges beste motbakkeløpere var på plass. Team Sportsmanden var representert med to deltakere, Per-Christian Lysaker Torgersrud og Tore Bjerkrheim, og Kjetil André Bjerkrheim stod også på startstreken i Hardanger.

Per-Christian Torgersrud har flere ganger før vist seg som en særdeles sterk motbakkeløper. Og selv om det var et lite stykke opp til den suverene vinner Johan Bugge, Europamester i motbakkeløp for to år siden, eller til andremann og forhåndsfavoritten Stian Angermund-Vik, regjerende verdensmester i Skyrunning, så viste P-C igjen at det ikke er mange som slår han i tøffe motbakker. Merk også at Stian Øvergaard Aarvik, årets vinner av Norgescupen i motbakkeløp sammenlagt som slo Per-Christian i Grefsenkollen Opp tidligere i sommer, denne gangen ble slått av vår mann!

Best utenom NM: Per-Christian var fjerde raskest av samtlige løpere i Kvasshovden Opp og vant klasse M35-39 år i Ulvik. (Foto: Arrangøren)

Moro at Team Sportsmanden blander seg helt inn helt i NM-toppen, selv om Forbundets diskriminerende regler gjør at man ikke teller med i NM når man ikke løper for en klubb fra NFIF. Per-Christian ble dermed snytt for et suverent NM-gull i klasse 35-39 år, som i stedet gikk til Henrik Angermund fra Varegg, selv om han var hele 4 minutter og 44 sekunder bak vår mann i mål!

Hva synes så hovedpersonen selv?

Per-Christian er en ambisiøs kar, selv om han har trappet ned satsingen og «meldt overgang» til Team Sportsmanden. Han føler at han har enda mer å gå på, selv om det er «brutalt med motbakkeløp på Vestlandet»!

Jeg fikk ikke plassering i NM siden jeg ikke løp for noen klubb, men det viktige for meg i forbindelse med deltakelsen var å se hvor høyt nivået blant de beste er. Det fikk jeg virkelig se, og jeg synes avstanden frem til vinneren Johan Bugge var veldig stor. Men de siste ukene har jeg manglet den flyten som jeg hadde tidligere i sesongen, så det ble et skikkelig sliteløp hvor jeg ikke klarte å øke farta selv i de litt mindre bratte partiene av løypa. Jeg var derfor litt skuffet over at formen ikke er slik den var tidligere i år, men ut i fra hvordan kroppen har vært i det siste klarte jeg ihvertfalll å kjempe godt og fikk maks ut av det kroppen har å gi for tiden. Når det gjelder løypa så var den fin, selv om jeg som kommer fra østlandet synes det er veldig bratt i perioder. Men knapt nok noe steinunderlag og fint vær gjorde at det var et veldig bra arrangement. Skulle derfor gjerne hatt en kropp som var litt mer samarbeidsvillig, men det kommer forhåpentligvis nye muligheter senere.»

Gratulerer med strålende innsats Per-Christian, sier vi!

På vei til toppen! Spektakulær utsikt i Kvasshovden Opp. (Foto: Arrangøren)

Tore tilbake på sporet

Tore Bjerkrheim stilte også til start i Kvasshovden Opp for Nesbyen IL og Team Sportsmanden, etter en periode med uvanlig lite trening fra den svært så aktive karen.

«Jeg har en litt dårlig følelse angående løpsformen. Har bare løpt noen få kilometer motbakke siden 15 juni på grunn av et dårlig kne. Har latt det få fri fra løping, så det blir stadig bedre. Meldte meg på NM motbakke til helga, da det er bare oppover som funker foreløpig,» fortalte Tore før helgen.

Ikke verst da å løpe på 1.01.05 til 4.plass i klasse 50-54 år. Klassen ble for øvrig vunnet av han som i sin tid var løpets initiativtaker, ikke ukjente Kristen Skjeldal fra Voss IL på 56.19.

Så får vi bare håpe at Tore sitt kne også holder til Etape Bornholm neste uke.

Far og sønn in action

Tore Bjerkrheim var tilbake i manesjen etter noen uker på sidelinjen med et trøblete kne. (Foto: Arrangøren)
Også Kjetil André Bjerkrheim var i aksjon i Ulvik, for Nesbyen IL og Team Hallingdal, som er langrennslaget Kjetil André går for. Han løp på 56.42 og ble nummer 19 totalt og nummer 10 i den sterke klasse 23-34 år. (Foto: Arrangøren)

Ikke for pyser! 

Her er løypeprofilen i Kvasshoven Opp, som går fra Hardangerfjorden til toppen av fjellet Kvasshovden på 1030 m.o.h. Løperne må dessuten bære sekk på minimum 2,5 kg.

 

Alle resultater fra Kvasshovden Opp

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *