Team Sportsmandens store tropp klar til å erobre Bornholm igjen

Vi stiller med 2 lag og 14 løpere på den danske ferieøyen!

Etape Bornholm er en løpsfest en hel uke til ende. I hvert fall nesten. Løpet går over fem påfølgende dager mandag til fredag og utgjør tilsammen nøyaktig en maratondistanse, men er satt sammen av fem helt ulike løp som også er svært forskjellige, men med to raske og kontrollmålte 10 kilometere som innleder og avslutter ballet.

Alle i Team Sportsmanden har vel fått med seg at vi faktisk VANT i fjor! En utrolig artig opplevelse. Det skal nok mye til for å gjenta den bedriften, men vi skal selvsagt gjøre vårt beste.

Fra fjorårslaget er bestemann Stian Håkonsen ikke med i år, og Frode Monsen og Hanne Wibe har degradert seg selv til lag 2. Inn på lag 1 kommer Marthe Katrine Myhre, Roger Thompson og Lasse Sørlund, som sammen med fjorårstrioen fra Nesbyen; Kjetil André Bjerkrheim, Tore Bjerkrheim og Ruben Strand utgjør lag 1.

Vikinger fra Hallingdal er igjen klar for å erobre Bornholm. Ruben, Kjetil André og Tore før strandløpet i fjor.

Kjetil André er nok helt klart lagets bestemann, og gjennom en lang vinter har langrennsløperen lagt ytterligere alen til sin vekst, noe han ikke minst beviste med en knallsterk 28.plass i blodslitet i femmilen under årets NM, der Anders Gloersen og Finn Haagen Krogh kom på plassene bak Kjetil.  Pappa Tore sliter derimot veldig med et kne som gjør at han ikke klarer å løpe annet enn oppover – noe han gjorde med bravur i NM i motbakkeløp forrige helg – men i Etape Bornholm spørs det hvordan det skal gå. Nå er det heldigvis bare 4 av 6 på laget som teller i sammendraget, så med et ellers meget jevnt mannskap, tåler vi at noen underpresterer eller sogar ikke klarer å fullføre alle dagene. Tore vant klasse 50-54 år for to år siden og ble nummer 6 i fjor.

Ruben Strand rapporteres å være på sterkt stigende formkurve. Han er kjent for sin jojo-form, men er ung og lettrent og «på gang» igjen, som han var det i fjor. Innstillingen og fighting-spiriten er det i hvert fall ingenting i veien med og Ruben insisterte på å bli satt opp i den beste startpuljen ved påmeldingen,  uansett «tidskrav»!

-Hehe, ja, jeg må jo ha trua! sa friskusen.

Roger og Lasse er «gamle travere» som alltid leverer varene og har en rekke starter for Team Sportsmanden på rullebladet. Roger har også satt flere perser tidlig på sesongen, mens Lasse stadig forbedrer tidene sine i sin «andre karriere».

Marthe Katrine Myhre trenger vel ingen nærmere presentasjon. Men hun har også slitt med skade i vår og ble satt tilbake. Det skal bli spennende å se hva hun klarer individuelt også, og om det er mulig å kopiere eller forbedre fjorårets flotte sjetteplass.

Joda, det kan bli moro i år også!

Og lag 2 er slett ikke dårlig, det heller. Øistein Røisland, Jon Grunnan og Morten Sverdrup-Thygeson er alle Bornholm-debutanter, men er kapable til 10km-tider på 38-39-tallet, og veteranene Lars Sverdrup-Thygeson og Frode Monsen er ikke så langt bak heller. Lars løper også Etape Bornholm for første gang, mens Frode har vært med en rekke ganger tidligere og fikk sin beste sammenlagtplassering med 4.plass i klassen i fjor, kun 9 sekunder fra pallen. Hanne Wibe er det kvinnelige innslaget på lag 2, hun deltar på Bornholm for femte gang og vet også hva hun går til.

Close race og muntre karer i Fornebuløpet. Jon Grunnan i Bølerdrakt tok ryggen på Øistein Røisland. På Bornholm løper de på samme lag. (Foto: Frode Monsen)
Lars Sverdrup-Thygeson spurter i mål på sterke 18.19 og klar seier i M55-59 år på 5km i Vinterkarusellen på Romerike i 2015. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

 

Marthe Myhre under fjorårets Etape Bornholm. Det blir spennende å se hva hun klarer i år.
Hanne Wibe gleder seg også stort til en ny deltagelse på Bornholm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Team Sportsmanden vant lagkonkurransen i fjor, men debuterte egentlig året før som Team Multipower Sportsmanden, til sterk 3.plass. Her er Frode i det spesielle strandløpet. (Foto: Arrangøren)

 

Mer om både Team Sportsmandens lag og andre i forhåndsreportasjen på Sportsmanden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *