Team Sportsmanden stilte med hele 14 løpere i Hytteplanmila! Marthe Katrine Myhre perset, Dag Sjøberg (bildet) med sterk klasseseier

Tilbakeblikk 27/10/2016 | Sportsmanden.no

God innsats av Team Sportsmandens fyldige tropp

Hele 14 løpere representerte Team Sportsmanden i Hytteplanmila, med et aldersspenn fra 12 til 60 år. Best var ingen ringere enn årets Norgesmester på maraton, Marthe Katrine Myhre, som satt ny pers på 10 km med tiden 34.54 og 7.plass som resultat. Runar Sannerud løp enda et halvminutt raskere og Dag Sjøberg vant klasse 55-59 år.

hp-ts1-runars

Runar Sannerud i turkis Sportsmanden-trøye er omringet av tre Bøler-løpere. Runar er også hare for Veronika Blom, til høyre i bildet, da feltet har 1 km igjen av Hytteplanmila. Et sterkt felt.  34.25 og 7.plass i klasse M40-44 var en solid generalprøve før Frankfurt Marathon. Teamkompis Roger Thompson var for øvrig ikke langt bak med 35.12 og 11.plass i samme klasse. (Fot: Hans Edgard Rakeie)

Endelig 34-tallet!

–  JA!!! Ny pers med nesten minuttet og endelig 34-tallet på 10 kilometer. Dårlig avslutning, men fornøyd allikevel, skrev en glad Marthe Katrine Myhre, som selvsagt også løp for moderklubben sin Gjøvik Friidrettsklubb, på sin Facebookside. Vi er veldig glade og stolte over at en flerfoldig norsk mester på maraton, halvmaraton og terrengløp til stadighet velger å også representere Team Sportsmanden.

fullsizeoutput_1c8ad

BLID: Marthe Katrine Myhre kunne juble etter pers og 34.54 på 10 km! Her jubler hun etter 6.plass sammenlagt i Etape Bornholm i sommer, også da representerte hun Team Sportsmanden. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden)

hp-ts2-marthekm

Og her er Marthe i fint strekk, svevende bortover den siste flaten i Hytteplanmila. -Jeg mistet nesten følelsen i beina, sa hun etterpå. Det var ikke mange varmegradene i Hole. (Foto: Hans Edgard Rakeie)

Sterk veteran

Ved siden av Marthe, var det kanskje veteranen Dag Sjøberg som imponerte aller mest av teamets løpere. Sjøberg konkurrerer sjelden, men slo til med et nytt storløp som ble belønnet med klasseseier i M55-59 år på sterke 36.21. Det var hele 43 sekunder foran Lars Sverdrup-Thygeson fra Høvik IF på andreplass. Sjøberg har imidlertid løpt enda raskere tidligere i år. I Sentrumsløpet ble han nummer to bak Kristen Aaby på 35.23.

hp-ts4-dags

Se, han løper! Dag Sjøberg løper ikke mange konkurransene og sliter en del med skader, men imponerer alltid når han først snører på seg joggeskoene og får et startnummer på brystet. Sjøberg, som hadde kledd seg langt bedre enn Myhre, stormet inn til klar klasseseier på 36.21 i M55-59 år!

Gledelig comeback

Imponerte gjorde også Geir Lunde, som hadde et aldri så lite comeback som løper etter flere år med akillesproblemer som har innskrenket kondisjonstreningen til sykling og løping. Men den tidligere Bøler-løperen, som nå representerte Team Sportsmanden, overgikk egne forventninger med 37.05.

– Jeg er veldig overrasket over at tiden ble som den ble. Det jeg har lært er at det er mye god løpeform å hente ut av alternativ trening som ski og sykling, som er det jeg har drevet med de siste årene, sa han etterpå.

hytteplan16_nymanngeirl

Geir Lunde valgte gledelig nok Team Sportsmanden i sitt konkurranse-comeback. – Etter mye trøbbel med skader de siste årene så ligger det an til at jeg forsøker meg på et lite comeback i Hytteplanmila i år. Der har jeg lyst til å løpe for «Team Sportsmanden». Det blir moro å løpe igjen, og det er fint å ha en klubb som Team Sportsmanden å «debutere» for, sa Geir Lunde i forkant av løpet. Som gikk over all forventning! (Foto: Frode Monsen)

Endelig opptur

fullsizeoutput_1cf49

Stein Paulsen fikk en solid opptur i Hytteplanmila. Her i Follotrimmen i sommer. (Foto: Trond T. Hansen)

Stein Paulsen, rutinert kar som i årevis har vært sentral i det gode langrennsmiljøet i Rustad, gjorde ikke akkurat comeback, men han har slitt med å komme tilbake etter noen år med motivasjonsbrist og skader. Hytteplanmila ble en gedigen opptur for veteranen:

– Siden jeg i 2012 fikk et «utmattelses syndrom innen idrett» så har jeg holdt opp med løping og langrenn. Spilt litt fotball som til slutt ødela foten min. Etter gips og opptrening i vinter så begynte jeg å løpe igjen etter påske, har skyndet meg langsomt. Til ingen nytte, har ikke fått den fremgangen jeg hadde forventet. Føler at det fremdeles sitter noe i kroppen. Da sa jeg til kroppen at vi skulle gå til legen. Men så merket jeg at det løsnet litt på elghufs-intervallen på torsdag. Startet i dag på Hytteplanmila i håp å komme under 50 minutter, som jeg ikke har vært på noen treninger.
Løftet kom i dag, landet på 45.56, og følte jeg kunne starte på ny 10 km. Vet det ikke gikk fort, det er ikke der jeg skal ligge, men kanskje det var et tegn på at jeg får mer ut av treningene framover… skrev Paulsen på sin Facebookside.

Muntre Henning Mortensen gjorde også sine saker meget bra, selv om han ikke var hundre prosent fornøyd med gode 35.04. Han la ut følgende statusoppdatering etterpå:

– Selv om ikke jeg hadde en maks dag var dette min 4. start i Hytteplanmila, som alle ganger før en av Norges best gjennomførte arrangement! Absolutt ingenting å klage over og når man møter så mange kjentfolk før og etter løpet sitter man igjen med en god følelse! 

hp-ts3-henningm

Nytt sterkt løp av «Askim-brumunddølen» Henning Mortensen, på 35.04. Både trøyen og Hytteplan-hanskene lyser opp i løypen.

Dobbel pers for andre helg på rad!

Ekteparet Dag og Monika Hjerpseth er to andre trofaste representanter for Team Sportsmanden. Etter at begge to perset på 10 km i Furumomila forrige helg, klarte de jaggu å gjenta bedriften i Hytteplanmila! Fire perser i familien på en og samme distanse på to helger hører til sjeldenhetene.

– Hytteplanmila fullført og vi er veldig fornøyd med løpet vårt, ny pers på oss begge i dag også. (47.08/42.33). Takker fartsholderne på 47.30 for drahjelp, etter 8 km løp jeg forbi og skjønte da at ny pers var innen rekkevidde. Skulle så gjerne ha gitt enda mer i bakkespurten, men da ville nok hodet mer enn beina. Dag hadde tydeligvis mer krefter igjen og gjorde det svært bra i spurten, fortalte Monika på Team Sportsmanden sin facebookside.

Det siste ble solid understreket av at Dag ble nummer 75 i klasse 45-49 år i selve løpet, men hadde 6.beste tid i bakkespurten opp de siste 200 meterne på 45 sekunder, for øvrig nøyaktig samme tid opp bakken som Karoline Bjerkeli Grøvdal…

hp-ts6-charles-lite

TA I!! Charles Granquist mobiliserer til en siste innspurt, med Gloria Vinstedt på hjul. 37.48 var god belønning for innsatsen.

hp-ts5-lasse-oyvind

Lasse Sørlund fra Team Sportsmanden, her for en sjelden gang i rødt, er omringet av damer der han flyr lavt på sletten til 36.38, tangering av årsbeste i Sentrumsløpet. Bak jager også Øyvind Wang (i grønn lue) som en liten stund stod av, for å ombestemme seg etter 15 sekunders tenkepause i grøftekanten, og fullføre fem sekunder raskere enn Sørlund! Snakk om helomvending!

hp-ts9-steinarl

Fargerike Steinar Lien i venstre bildekant, med hele «40-minuttersgruppen» jagende som sultne ulver like bak seg. Lien holdt unna med et par sekunder helt til målstreken vis-a-vis 40 blank.

hp-ts8-gaute

Gaute «Svire» Pedersen er fokusert i tet for dette kobbelet. Også Gaute kom seg på rett side av 40-streken, på plassen foran Steinar.

hp-ts7-toreb

Tore Bjerkrheim løp ikke for Team Sportsmanden denne gangen, men er en av det «legendariske» laget som vant årets Etape Bornholm. Tore er legendarisk i riktig sammenheng også etter 65 merker på 65 birkebeinerstarter i løp, sykling og ski! Det ble gode 37.59 som «bare» holdt til 13.plass i klasse 50-54 år. Nivået i Hytteplanmila er skyhøyt.

hp-ts10-kjellchr

Kjell «Svire» Martinsen i trøye med feil farge han også, men ellers gjorde han det strålende med 6.plass i klasse M60-64 år på gode 40.51.

Foto (der annet ikke er nevnt): Hans Edgard Rakeie

Les også hovedreportasjen vår:  Grøvdal og Ølstad varmet i kald Hytteplanmil

 

Her er alle representanter for Team Sportsmanden i Hytteplanmila 2016 samlet på ett brett:

RESULTATER

Stnr Navn Klubb/Lag/Bedrift Nettotid
2072 Dag Hjerpseth TEAM SPORTSMANDEN 42:33
2073 Monika Hjerpseth TEAM SPORTSMANDEN 47:08
1891 Dag Sjøberg TEAM SPORTSMANDEN 36:21
2381 Geir Lunde TEAM SPORTSMANDEN 37:05
755 Morten Haug TEAM SPORTSMANDEN 59:36
1471 Stein Paulsen TEAM SPORTSMANDEN 45:56
1735 Lasse Sørlund TEAM SPORTSMANDEN 36:38
2194 Karsten Ladstein TEAM SPORTSMANDEN / SKILØPERNE 46:29
1940 Kjell Christian Martinsen SVIRE IL / TEAM SPORTSMANDEN 40:51
2136 Gaute Løge Pedersen DNB / SVIRE IL / SPORTSMANDEN 39:54
707 Runar Sannerud TEAM SANNERUD / TEAM SPORTSMANDEN 34:25
408 Henning Mortensen ASKO HEDMARK / TEAM SPORTSMANDEN 35:04
325 Roger Thompson DRIV IL / TEAM SPORTSMANDEN 35:12
2241 Charles Granquist TEAM SPORTSMANDEN / DNB / KSK 37:48
1775 Marthe Katrine Myhre GJØVIK FRIIDRETTSKLUBB / TEAM SPORTSMANDEN 34:54

I tillegg var Tove Helene Thompson og Øistein Røisland påmeldt, men stilte ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *