Ny kjempeinnsats i Holmenkollstafetten!

Team Sportsmanden nr 13 av 1755 lag i den største klassen!

Fra Sportsmandens reportasje 15.05.2019

Blandingslag fra Team Sportsmanden i Vårens Vakreste Eventyr

Sammen med Erlend Hokholt løp Gifstad både for OI og for Team Sportsmanden med en halvtimes mellomrom, begge ganger den 1240 meter lange sjette etappen, som også kalles for «Lille Besserud» på grunn av sine motbakker. Thomas har nærmest fått etappen i arv fra faren Tron, som må være en av de som har løpt denne etappen flest ganger, både for tidligere Follo FIK og for Oppegård IL i en årrekke.

Både Gifstad og Hokholt er jo vinteridrettsutøvere, og noe av det spesielle med Holmenkollstafetten er at her får kondisjonsutøvere fra flere idretter anledning til å måle krefter mot hverandre, og det er en rekke deltakere fra både friidrett, langrenn, skiskyting og orientering med, i tillegg til utøvere fra andre idretter og ikke minst tusenvis av mosjonister fra ulike bedriftslag.

Team Sportsmanden har adresse i Oppegård, og fem av lagets løpere bor i kommunen, i tillegg til flere fra nabokommunene i Follo. Laget består for øvrig av en solid miks av yngre og eldre, med et aldersspenn fra 21 til 58 år, av begge kjønn, og de aller fleste er rendyrkede mosjonister.

TEAM SPORTSMANDEN er klar for sin fjerde start i Holmenkollstafetten. Foran fra venstre, i etapperekkefølge: Roar Tomter, Halvor Steinsholt, Gry Pladsen, Thomas Gifstad, Per-Christian Torgersrud og Henning Mortensen. Bak fra venstre: An-Magritt Eide, Erlend Hokholt,, Runar Sannerud, Ruby Semb, Steffan Aasli, Stig Gunleiksrud og Frode Monsen. Ivar Ryttervold (4.etappe) og Bjørn Egil Nordseth (5.etappe) kompletterte laget, men var ikke til stede da bildet ble tatt.
(Foto: Arnstein Andreassen)

Laget har altså en betydelig høyere snittalder enn Oppegård IL sitt unge lag. Likevel slo Team Sportsmanden OI med fire sekunder da laget sensasjonelt ble nummer fire i fjor i den desidert største klasse A1, mens det i år ble en ny flott plassering med en sterk 13.plass av hele 1.755 lag i klassen. Tiden på 1.00.34 var imidlertid snaue minuttet bak Oppegård, uten at de to lagene er konkurrenter, men snarere samarbeidspartnere.

Fjorårets bragd kan du lese mer om her:

Heltemodig innsats i Holmenkollstafetten

Godt fornøyd

Erlend Hokholt var godt fornøyd med begge sine etapper. Først løp han den tøffe klatreetappen på 1790 meter opp til løypens høyeste punkt på Besserud for OI på gode 6.33, før han litt senere løp den lengste etappen på 2480 meter for Team Sportsmanden på sterke 8.26.

– Jeg er godt fornøyd, i dag fløt det veldig bra, forteller Erlend på Bislett etterpå, der mange pustet ut etter endt dyst. 

DOBLET: Erlend Hokholt puster ut på Bislett etter to meget sterke etapper.

Erlend fikk pinnen av stafett-debutanten An-Magritt Eide fra Trollåsen, som sporty stilte opp på kort varsel.

– Jeg hadde det veldig gøy! Litt trøbbel med vekslingen på grunn av en ambulanse i veien, men jeg kom meg jo i gang på et vis. Jeg er ingen sprinter, men det får så være, forteller hun etterpå.

Venninnen Gry Pladsen fra Tårnåsen var enig i at dette var gøy.

– Ja, det var gøy å være med. Etappen gikk greit nok. Jeg kunne nok presset litt hardere fra start, men var usikker på hvor mye stigning det var rundt svingen, forteller Gry etter sin tredje etappe på 600 meter, i sin fjerde start i Holmenkollstafetten for Team Sportsmanden.

BLIDE OG FARGERIKE DAMER: Ruby Semb, Gry Pladsen og An-Magritt Eide er klare for avmarsj til sine respektive etapper for Team Sportsmanden.
DOBLET: Thomas Gifstad løp 6.etappe for både Team Sportsmanden og Oppegård IL. Foto: Tron Gifstad
– Jeg synes det gikk greit, men tiden var noe dårligere enn den pleier. Det skyldes nok en litt roligere mai måned enn tidligere, så det var litt vanskelig å pushe kroppen, forteller Thomas selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *