Fantastisk innsats i «perseskred» i Fredrikstadløpet!

Sesongåpning på bred front med imponerende resultater  i helgen – og et lite jubileum!

Team Sportsmanden stilte med et helt snes med deltakere til tradisjonsrik sesongåpning i Plankebyen søndag 9.april. Hele 11 mann og 1 kvinne stilte til start – hvorav åtte løp halvmaraton mens tre prøvde lykken på 5km.

De siste først, for både Steffan Aasli og Karsten Ladstein slo til med nye personlige rekorder på henholdsvis 17.35 og 18.22, mens superveteran Peder Guldbjørnsen fulgte fint opp med 24.40.

På halvmaraton ble det et skred av bestenoteringer og to av våre løp på 1.14-tallet i Fredrikstad!

Aller best var Håkon Urdal med 1.14.43, med «perse-eksperten» Roger Thompson – årets utøver i fjor etter sine fem personlige rekorder – bare 6 sekunder bak på 1.14.49! Roger fortsatte altså der han slapp i fjor etter en superforbrdring og med et kvantesprang fra tidligere bestenotering som var på 1.18.20!

Henning Mortensen – som hadde nøyaktig samme pers som Roger før løpet – var ikke stort dårligere – og minst like glad etterpå – etter å ha notert seg for 1.16.25!

Ny PERS på 1.16.25!! Henning har lov å juble hemningsløst da! Og på forsidebildet er det fellesjubel med «Perse-Roger»! (Begge bildene er tatt av arrangøren!)

Svein-Åge Karlsen løp også strålende på sterke 1.20.39!

Roar Tomter fulgte fint opp med 1.23.33, mens Steinar Lien løp på 1.30.15 og tauet også undertegnede inn til 1.29.08. Endelig under 1.30 igjen, mens Christoffer Ladstein surfet inn på 1.35.22.

Og sist, men ikke minst; Hanne Wibe sesongdebuterte med 1.51.17.

Nå må det tas et lite forbehold om at løypen kan ha vært litt for kort. Svært mange gps-filer tyder på det, men arrangøren har forklart at de gjorde et par små justeringer, men mener å ha gjort det uten å korte ned løypen, som var kontrollmålt i fjor. Uansett er det ikke tvil om at vårt mannskap leverte mange kjempeløp i Fredrikstad!

Mens to valgte Holmestrand…

Vi må også selvsagt gratulere Jørgen Saxegaard med ny strålende pers på halvmaraton i Holmestrand dagen før på 1.25.03 i en alder av 50 år – og Tormod Reiersen som løp på 1.29.26 og klarte sesongens mål om sub 1.30 allerede på første forsøk!

… og tre valgte Bergen

Våre to fantastiske ambassadører i Haugesund, Morten Vestvik og Inger Johanne Klokset, var begge igjen på plass i Maratonkarusellen i Bergen. Som vanlig løp Morten hel – på gode 3.21.41 – og Inger Johanne klinket til med 1.44.25 på halv – sterke løp av begge! Og veldig gledelig at Bjørn Fretland også var på plass igjen og ser ut til å gå mot en skadefri sesong for første gang på en stund. 3.25.37 var en flott sesongstart for «maratonmannen» fra Øvre Årdal – som jubilerte med maraton nummer 80. Gratulerer!

Maraton i Rotterdam og Paris

Og ikke nok med det. For i Rotterdam løp våre glade globetrottere – Stockholm-bosatte Trygve Fjeldheim og kompis og Sportsmanden-skribent Christian Odgaard maraton på gode tider. Trygve noterte 3.18.59, med Christian noen minutter foran på 3.07.37.

Og i Paris løp Egil Løken på 3.49.

Litt av en helg  for mange i Team Sportsmanden altså – både hjemme og ute!
Kanskje er det noen jeg ikke har fått med meg også. For nå er sesongen i gang for fullt!

 

Bilder fra Fredrikstad

Lettbente Håkon i fint driv underveis, på vei mot pers. (Arrangørfoto)
Roger er fokusert i front her, Henning skimtes ikke langt bak. (Arrangørfoto)
Slik var det i lange perioder i Fredrikstad; jeg sliter med å holde ryggen til Steinar, som løper jevnt som en klokke. Skjønt han tok noen «Northug-rykk» over noen små bakketopper underveis og fikk umiddelbart 10 meters forsprang…
Christoffer….
…i farta!
Frode

 

Her har jeg tettet luken og er oppe på siden av Steinar en stund i et lite «fotorykk», før Steinar igjen fikk luke i den siste «langbakken». Deretter ble det et lite sceneskifte på de siste to kilometerne….

 

Klar til start…
…og nå kjører vi på!…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BELØNNINGEN: Karsten gjorde sine saker utmerket, med klasseseier, premie og PERS igjen og første gang på 18-tallet med 18.22. I tillegg gjorde teamets yngstemann en super jobb som fotograf på halvmaraton etterpå!
Hanne var i tvil om hun skulle stille… (Arrangørfoto)
… men bestemte seg for å ta løpet som en solid gjennomkjøring. Og hun angret ikke! Her fornøyd etter målgang med medaljen.
Enebakk-expressen, bestående av Steffan og Roger. Begge perset de – igjen! Dette lover godt foran Holmenkollstafetten!
Teamlederen kan oppsummere med at han var MEGET GODT FORNØYD! Først og fremst med en fantastisk teaminnsats og dag i Fredrikstad, dernest med at det flotte nye teamtøyet både ble luftet og holdt mål – og at gubben selv også leverte varene, for en gangs skyld. Det var en etterlengtet opptur! Takk for innsatsen alle sammen, både I Fredrikstad og andre steder det det ble løpt i helgen! (Foto der ikke arrangør er nevnt: Karsten, Hanne og Frode)

 

Oppdatert hovedreportasje fra Fredrikstadløpet på Sportsmanden HER. 

– Frode – 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *