Karmøy Maraton i stiv kuling!

Morten Vestvik rapporterer

Karmøy Maraton ble i går, 18. november, arrangert for 5 gang. Det var et skikkelig vestlandsvær med kraftige haglbyger, torden før start, regnbyger og heftig vind.

Totalt 372 deltakere på de tre distansene: Maraton (89), halvmaraton (202) og 10 km. (81). Det var endel av de påmeldte som trakk seg i siste liten, flere ble nok skremt av de dårlige værmeldingene (56 stk.). Totalt antall påmeldte var dermed 428. Dette i tillegg til mange barn som deltok på det 400 meter lange barneløpet inne på stadion.

På maraton distansen var det greie forhold de første 17-18 km. med stort sett opplett og vekslende vind. Fra Skudeneshavn, etter ca 19 km, og noen km. retning Åkra, fikk vi vinden rett i mot (sterk kuling/storm) og heftige haglbyger. Da var det krevende og i det hele tatt klare å komme seg fremover uten å måtte gå. De siste 7-8 km fikk vi vinden i ryggen, og det gikk da betydelig lettere. Flere Team Sportsmanden medlemmer stilte opp på hhv. helmaraton og halvmaraton, og Anders Arvesen stod for den beste prestasjonen med 3:09:30 på maraton.

For mitt vedkommende var sluttiden 3:24:17 helt greit under disse forholdene. Brukte fryktelig mye krefter i motvinden fra Skudeneshavn, og dette fikk jeg slite med resten av løpet og hadde således ikke så mye å gi på med de siste km. med medvind. 1:39:30 på første halve og 1:44:47 på andre halvdel.

Halvmaratonløperne og 10 km-løperne fikk stort sett motvind første halvdel, men de fikk også glede av medvinden, og endel sidevind, på returen. På tross av de krevende værforholdene var det mange blide og fornøyde deltakere, om enn noe våte, kalde og «litt» slitne, og arrangementskomiteen er godt fornøyd med gjennomføringen. Mange positive tilbakemeldinger fra deltakerne.

Resultater

To aktive Team Sportsmanden deltakere klare for start. Terje Lyngstad og Morten Vestvik.
Fra starten på maraton. Foto: Tom Roger Johansen (Kondis)
Morten Vestvik på veg mot mål på maraton.
Godt fornøyd med gjennomføringen.
Foto og bildetekst: Tom Roger Johansen, Kondis
Arnstein Arvesen på veg mot mål på halvmaraton. Tiden 1:48:10, og klasseseier kun 2 uker etter fullført New York Maraton.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *