Team Sportsmanden stiller med 13 på start i Birken

For første gang er vi også representert i Eliteklassen

Det er hele 13 påmeldte fra Team Sportsmanden i Birkebeinerrennet i år, som for øvrig jubilerer med renn nummer 80. I fjor stilte vi med 7 menn og kvinner, men i år er det altså enda flere. 9 stiller i selve Birken på lørdag, mens Team Sportsmanden også er representert med 3 mann i FredagsBirken og to deltakere i SkøyteBirken. (Reportasjen er oppdatert)

Og for første gang er Team Sportsmanden også representert i Eliteklassen. Ivar André Ryttervold, en av landets mest lovende løpere som yngre junior for noen år siden holder fortsatt et høyt nivå, selv om karrieren ikke har skutt fart helt som han håpet. Ivar har vært mye plaget av skader og nivået er dessuten skyhøyt – og nåløyet desto trangere. Ivar gikk tidligere for Frogner IL på Sørum, men gikk før fjoråret over til samarbeidsklubben Åsen IL. Ikke en hvilken som helst klubb, for med familiene og søsknene Haga og Hoel i spissen, er det et fantastisk langrennssmiljø i Åsen IL, med den ferske OL-vinner Raghild Haga i spissen. Uansett blir det spennende å se hva Ivar klarer på lørdag.

Tilbakeblikk: Ryttervold og Hoel norgesmestere i sprint

Etter flere år med deltakelse i UngdomsBirken, gikk Ivar Ryttervold selve Birkebeinerrennet på 2.50.36 til 17.plass i klasse M18 i 2015.

Spennende blir et også med våre to sylferske tvilling-medlemmer Linn Beate og Pål Onsrud på startstreken for første gang for Team Sportsmanden – og å se hvordan det går med ivrige Kenneth Dæhlen i sin aller første start i Birken.

Rutinerte Gaute Løge Pedersen har alltid en tett og hard kamp om det forgjettede merket og satser nok på å klare det for sjette gang i sitt jubileumsløp nummer 20, mens Arve Mjelde deltar – i likhet med Pål Onsrud – for 10.gang i Birkebeinerrennet.

Og fjorårsdebutanten Mads Berge – superbirkebeiner på første forsøk – tar også sats igjen etter et Birken-år som ga mersmak.

Gaute Løge Pedersen holder blikket festet mot merkekravet og tar ny sats i sitt renn nummer 20.

Av øvrige deltakere – og medlemmer – må vi selvsagt nevne «Mr. Birken» Tore Bjerkrheim, mannen som har tatt utrolige 68 merker på like mange starter i rennet, rittet og løpet – men som denne gangen går for Team Bjerkrheim sammen med broren Terje. Og Thomas Gifstad – raskest av alle med å melde seg inn i Team Sportsmanden i fjor – som slo til med et kjempeløp da han tok 10.plassen i Vasaloppet, kun et par sekunder fra pallen! I Birken går han naturlig nok for Skigo XC Team.

Vårt relativt ferske medlem Bjørn Egil Nordseth stiller også for Team Sportsmanden, men stod kun oppført for klubben fra hjembygda Snertingdal IL da vi printet ut listen nedenfor. Bjørn Egil har 18 tidligere starter og like mange merker. Charles Granquist er også påmeldt – og  det samme er vår flerfoldige norgesmester i løping, Marthe Katrine Myhre – tre ganger vinner av Birkebeinertrippelen – som gjør et aldri så lite comeback i SkøyteBirken på fredag. Hun står oppført med Vind IL som klubb, men forteller at hun har bedt arrangøren om å endre dette til Team Sportsmanden. Moro!

Uansett så heier vi selvsagt på medlemmene Thomas, Tore, Terje, Bjørn Egil, Charles og Marthe også!

Birken Skifestival er allerede i full gang. Og avslutningshelgen starter med FredagsBirken og SkøyteBirken, der følgende spreke firkløver stiller til start for Team Sportsmanden:

Arvid Mathiesen i front med Sportsmanden-lue på vei fra Midtfjellet mot Sjusjøen under særdeles friske vindforhold i fjor. I år går den blide Bøler-karen FredagsBirken for femte gang, og over fjellet fra Rena til Lillehammer for niende gang.

I fjor var det særdeles friske forhold under FredagsBirken, mens det var et fantastisk vær dagen etterpå under selve Birkebeinerennet. Andre år har det vært motsatt. I år ser det ut til å bli bra vær begge dager, og særlig på fredag med knall sol. Det kan imidlertid bli skikkelig kaldt, men vinden ser ut til å glimre med sitt fravær, så da ligger det meste til rette for fine opplevelser både fredag og lørdag.

Du kan følge egen værmelding for hele Birkebeinerrennet her.

LYKKE TIL, alle birkebeinere! 😀

Hvordan det gikk med Team Sportsmandens deltakere i fjor kan du se her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *