Slik gikk det med Team Sportsmanden i Birken

Team Sportsmanden stilte med hele 13 løpere til start i Birkebeinerrennet og FredagsBirken i år. I tillegg var det enda flere medlemmer som var med, men som av ulike årsaker gikk for andre lag, eller rett og slett bare hadde glemt å melde seg på for Team Sportsmanden. 🙂

Her er listen over de som representerte teamet, samt bilder og omtale av noen flere birkebeinere og sportsmænd!

Team Sportsmanden i det 80.Birkebeinerrennet

Team Sportsmanden hadde også et lite støtteapparat på toppen av Midtfjellet, der Svein Hagen og undertegnede stod klar med drikke. Det var imidlertid ikke like lett å få øye på våre menn og kvinner i vrimmelen av løpere, så til neste år må vi kanskje ha egne skidresser. Best var ikke overraskende vår mann i Eliteklassen, Ivar André Ryttervold, som gikk på 3.11.09 i det kalde, fine været. Han var likevel en av dem som vi dessverre misset på drikkestasjonen, og som nok hadde trengt litt påfyll akkurat der:

Ivar Ryttervold gjorde et solid løp, men fikk det tungt på slutten. Her er han nesten på toppen av Midtfjellet. «Solbærtoddy hadde gjort susen, med tanke på at jeg var helt på næringssmellen på det tidspunktet der, ? følte jeg åpna kontrollert, men fikk det fra Kvarstad som jeg pleier. Derfra og inn ble det fryktelig tungt,» forteller Ivar selv.

De fleste slet litt med tråe ski i årets renn, og det var minus 25 ved start da Eliten satte ev gårde – og ned mot -30 grader enkelte steder i løypen, men få klaget likevel på kulden. Sola tok jo også etter hvert og for de som startet litt senere ble det mer enn varmt nok, selv om det var is i skjegg og barter for flere enn Marius Borger underveis:

2 km før mål gikk jeg på en smell selv Jørgen Brink hadde vært stolt av.

Marius forteller selv om løpet sitt: «Kjempefint vær, men iskaldt fra start. Var et blodslit med kald muskulatur frem til Dølfjellet. Løsnet derfra og gikk veldig greit til nesten Midtfjellet, siste tredjedelen av bakken gikk jeg på en skikkelig smell etter å ha overvurdert egne evner. Men på toppen sto selveste Sportsmanden og reddet dagen med en flaske solbærsaft. Tusen takk Frode ?, den gjorde virkelig susen, brukte slettene over til Sjusjøen på komme meg igjen. Gikk bra fra Sjusjøen og ned, men 2 km før mål gikk jeg på en smell selv Jørgen Brink hadde vært stolt av. Karret meg til mål og fikk i meg 2 pølser. Fin tur, fornøyd med egen innsats, gikk det jeg var god for. Bare å trene mer til neste år,» forteller den blide spydebergingen – og tilføyer: «Jeg skal selvfølgelig gå for Team Sportsmanden neste gang, burde jo gjort det i år også, men fikk aldri somlet meg til å gå inn på min side å endre. Men regnet meg som en ekte Sportsmand over fjellet.»

Mads Berge – som pryder forsidebildet og som vant premien i fjor med gratis deltakelse i Birkebeinertrippelen – der den allsidige debutanten imponerte med å ta merket og bli Superbirkebeiner på første forsøk – forbedret seg med hele 20 minutter, selv om føret var tråere i år!

«Allerede meldt meg på neste år. Så målet blir å spise nye 20 minutter Så takker for at jeg fikk Birken-trippelen i fjor av Team Sportsmanden. Det har gikk ny treningsmotivasjon på vinteren og mersmak for videre Birken-arrangement», forteller Mads.

Takker for at jeg fikk Birken-trippelen i fjor av Team Sportsmanden. Det har gikk ny treningsmotivasjon på vinteren og mersmak for videre Birken-arrangement! (Mads Berge)

Sterke debutanter

Team Sportsmanden har fått solide forsterkninger i Bjørn Egil Nordseth, Pål Jostein Onsrud, Linn Beate Onsrud og Kenneth Dæhlen, som alle debuterte med bravur for Team Sportsmanden. Skjønt Bjørn Egil har allerede debutert med joggesko – og hverken han eller Onsrud-tvillingene er for debuutanter i Birken-sammenheng å regne – langt derifra! Linn Beate hadde også beste plassering av våre med en sterk 39.plass i K25-29 år, og Bjørn Egil var best av gutta med 43.plass i klasse M40-44 år.  For Kenneth var det mer en fin tur og nyttig erfaring:

«Det var en fin tur, men utrolig trått. Jeg startet når sola hadde begynt å varme skikkelig (kl 10.25 i pulje 23), så været gjorde at det ble en fin tur. Men ble utrolig sliten og hadde ikke mye å gå med etter Midtfjellet. Siden jeg ikke hadde gått mange mil på ski siden jeg kjøpte skiene mine, så var det en grei erfaring å ha med seg. Men jeg fortsetter nok med løp i stedet for ski, gitt»..  , forteller Kenneth.

Bjørn Egil Nordseth la ut dette bildet med følgende kommentar: «For min del ble det en flott tur selv om det var kaldt og trått fra start kl. 08.05. Bra dagsform og fikk tatt ut det som var å hente pr. dags dato etter en vinter med mye løypekjøring, lite skigåing, og mye løping. Takk for buffen som lå i postkassen fredag, den var god å ha i går!!» 🙂

Alle de andre på resultatlisten ovenfor snek seg forbi fotografen og langerne, med unntak av Charles Granquist, som så meg og ropte «hei» på toppen. Men det var litt for sent til at jeg klarte å få gitt drikke der, dessverre. Men Charles – Superbirkebeiner i en årrekke – så sprek ut der han for over kulen i fint driv.

Og apropos superbirkebeinere – den største av dem alle i så henseende – Tore «Birken» Bjerkrheim – så også meg på sidelinjen og ropte hei. Og siden jeg var litt lenger nede i bakken enn tilfellet var med Charles, klarte jeg å gjenta en spurt «a-la Marius» og fikk gitt også Tore litt solbærsaft i farta.

«Du ser lett ut! Går det bra?» ropte jeg, men Tore svarte «Nei, det går tungt i år….»

Men det så definitivt ikke sånn ut der han langet ut i kraftfull diagonalgang like før Midtfjelltoppen! Og det var nok jeg som hadde rett her, for Tore knallet jo til med 8.plass i klasse M55-59 år på 3.19.18! Og tok samtidig sitt merke nummer 69 – på like mange starter totalt i de tre grenene! Respekt!

Mr. Birken Tore Bjerkrheim i fint driv opp bakkene, på vei til merke nummer 69!!!

Arve Mjelde gikk også meget bra og sikret seg vel sitt niende merke på 10 starter i Birkebeinerrennet, mens Gaute Løge Pedersen dessverre måtte stå av for en sjelden gang, etter at kroppen ikke var restituert etter en solid influensa. Gaute kom dermed ruslende opp til støtteapparatet på Midtfjellet – blek, men fattet – og må vente til neste år med å fullføre sitt 20-års jubileum. Men den som venter på noe godt….

Til slutt tar vi også med to andre medlemmer som gikk for andre lag, men som fikk både drikke og ble fotografert på Midtfjellet. Råskinnet Thomas Gifstad fulgte opp sin heltemodige 10.plass fra Vasaloppet med karrierebeste også i Birken og 21.plass, etter å ha avansert jevnt og trutt utover i løpet. Kanskje skyldes det drikken som Svein Hagen perfekt overleverte på toppen, og kanskje hjalp det litt med kledelig og varm Sportsmanden-buff også? 😀

Og Harald Ringen da, som bare glemte å melde seg på for Team Sportsmanden – som stilte skarpskodd til start med over 200 mil i beina – men som var litt fortuttet på toppen der han stoppet og ga seg god tid til både å drikke og ta en liten prat med oss – før vi nærmest jaget han videre og formanet om at dette ble bra – du er ikke den eneste om har trå ski…

Og 37.plass i klasse M55-59 år på 3.33.34 er da svært, svært bra!!

-Det går jo ikke fremover! sa Harald og ga seg god tid på toppen, der han får ny næring av kompisen Svein. For øvrig et utsagn med store modifikasjoner; den skal gå veldig fort som holder følge med lettbente Ringen!
Thomas Gifstad – som alltid på blanke ski.
Thomas – med Sportsmanden-buff godt over hodet – får ny næring før kursen settes mot Sjusjøen.

Fint vorspiel på fredag!

I FredagsBirken stilte Team Sportsmanden med tre mann på vanlig klassisk, samt to i fristil.
Arvid Mathiesen gikk sitt femte FredagsBirken – sammen med kompisene Einar Nordstaa og Terje Nilsen – og har skrevet et flott referat på bloggen sin Turogtrening. Sitat:

«Jeg kjenner at jeg er mer sliten enn hva jeg trodde og mens jeg gjør som Stein (Paulsen) sier når du møter «helvete» – om å knipe øya igjen og gå rett igjennom, så dukket Frode opp. Både glad og lettet for å ha passert «helvete» fikk jeg følge med Frode. Han bød på marsipan, rosiner og drikke som smakte herlig. Det var flott med litt moralsk støtte akkurat når jeg trengte det som mest. Tusen takk Frode det hjalp mye for den videre ferd.»

Takk selv for innsatsen – og for ditt alltid positive og smilende vesen, Arvid! Du er en sann representant for «Team Sportsmanden-ånden»! 🙂

Du kan lese hele reportasjen HER.

Arvid Mathiesen i fint driv med Sportsmanden lue og buff, med Midtfjellet i bakgrunnen.

Svein-Åge Karlsen debuterte i SkøyteBirken og var godt fornøyd med dagen:

«Kjempefin, men tung tur over fjellet fredag (skøyting). Føltes veldig fin opp til Skramstad, startet rolig, men tungt opp til Raudfjellet. Reddet av nedoverbakke til Kvarstad. Gikk mye på vilje opp til Midtfjellet. Derfra og inn gikk det jo unna i nedoverbakkene. Målsetning var 4.30 eller bedre og havnet på 4.10.06, så alt i alt fornøyd.»

Og sist, men ikke minst, Marthe Katrine Myhre gjorde et aldri så lite comeback i langrennssporet – og det for Team Sportsmanden! Hun er selvsagt mest kjent som (maraton)løper, men har faktisk vært med i verdenscuprenn i langrenn fra Kollen – foruten tre ganger vinner av Birkebeinertrippelen.

Et litt overraskende «comeback» i langrennssporet endte med en sterk 8.plass på gode 3.15.37. Marthe står oppført for Vind IL på resultatlistene, men har meldt seg ut av klubben og har bedt arrangøren om å endre til Team Sportsmanden. Dermed ble hun teamets aller beste i Birken 2018.

Marthe Katrine Myhre (bakerst her) hadde en fin tur som ga mersmak da hun tok frem langrennsskiene igjen etter flere år med kun løping. «Langrenn er rett og slett utrolig moro. Frister til mer!», var noe av det hun selv oppsummerte med etter rennet.

Team Sportsmanden i FredagsBirken

Hvis du vil se øvrige resultater, så finner du alle sammen HER.

Alle bilder unntatt ett er tatt av teamlederen, som i fjor også selv deltok i Birken. Men det er nesten like moro – og ikke fullt så hardt – å «bare» være i støtteapparatet. Men etter over 4 timer i kulden på toppen av Midtfjellet var det godt å få tatt seg en egen liten tur etterpå.

Vel blåst alle sportsmænd og – kvinder – og alle birkebeinere! 

– Frode –

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *