Tore på sporet av enda flere Birken-merker!

Superbirkebeineren fra Høland har 66 merker på 66 starter!

Tore Bjerkrheim er ikke helt som alle andre. Han er ihuga Birken-fan på flere måter, med Birken-logo tatovert på sin høyre skulder og en sønn som heter Birk. Men også i idretts-sporet er det få eller ingen ved siden av den hyperaktive karen fra Løken i Høland, som for lengst har gjort hallingdøl av seg og bosatt seg i Nesbyen med familien. I hvert fall ikke i Birken-sammenheng.

Tore med stor pokal og omtale på Birkebeiner.no i fjor. (Foto: Privat)

På lørdag stilte Tore til start for 66.gang i Birkebeinerrennet, Birkebeinerløpet eller Birkebeinerrittet. Samtlige ganger har 53-åringen klart det høythengende merket!

Han er en av bare 13 som har fullført Birkebeinertrippelen i alle år fra 1999 – og en av bare åtte som har klart bragden å bli såkalt Superbirkebeiner alle gangene. Superbirkebeiner blir du nå du klarer merket i alle tre disiplinene det samme året.

Tore er for øvrig omtalt i et eget kapittel i Thor Gotaas sitt praktverk om Birken!

På lørdag var selvsagt Tore i sporet igjen, og gikk på meget sterke 3.04.24. Det holdt til 17.plass i klasse 50-54 år og nr 459 totalt av de 7777 som startet årets Birkebeinerrenn.

Og ikke nok med det, Tore stilte også til start i HalvBirken helgen før som oppkjøring til Birkebeinerrennet. Der kom han på pallen med 3.plass i klasse 50-59 år!

Mr. Birkebeiner! Tore Bjerkrheim i aksjon i HalvBirken forrige helg. Det endte med pallen i 10-årsklassen fra sin start i pulje 2. (Foto: Frode Monsen)

Team Sportsmandens medlemmer er neppe helt ukjent med Tore. Han var med  på fjorårets allerede «legendariske» lag som vant lagkonkurransen i Etape Bornholm, og er altså en av gutta som pryder forsiden på hjemmesiden og Facebookgruppen vår.

Eplet og stammen

Og eplet faller ikke så langt fra stammen. I tillegg til Birk, har Tore også sønnen Kjetil André. Han går i farens fotspor og er like allsidig. Skjønt det er vel allerede nå faren som må gå i sønnens fotspor, for Kjetil André tar stadige steg som idrettsmann, og ikke minst som langrennsløper. Allerede for to år siden var han bare syv fattige sekunder fra sammenlagtpallen i Trippelkonkurransen, som for øvrig da ble vunnet av Oppegårds store sønn Arne Post, foran Morten Eide Pedersen.

Lørdag tok Kjetil André en knallsterk 83.plass totalt i Birkebeinerrennet med 2.40.14. Og det etter en lang sykdomsperiode. Kjetil var nemlig Norges bestemann i Student-OL i Kazakstan tidligere i vinter, direktesendt på Eurosport, men pådro seg en lei virussykdom der som satt han – og visstnok hele familien – ut av spill i en lengre periode etterpå.

Gratulerer med strålende Birken-innsats til begge to! Nok en gang!

Eplet og stammen! Eller far og sønn Bjerkrheim, i flotte Team Sportsmanden-trøyer!


PS1:
Av de 13 som har tatt Birkebeinertrippelen hvert år, finner vi også Charles Granquist, som lørdag representerte Team Sportsmanden i Birken på gode 3.23.02.  Og en av kun to kvinner på listen over de som har blitt Superbirkebeiner hvert eneste år siden 1999 er Ragnhild Bolstad, som er medlem av Facebookgruppen vår.
Hele listen finner du her.

PS2: Både Tore og Kjetil André stiller igjen for Team Sportsmanden i sommerens Etape Bornholm.

Vi gleder oss!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *