Nytt medlem: Ole Martin Bollandsås

Det er en glede å kunne ønske Ole Martin Bollandsås velkommen til Team Sportsmanden!

Ole Martin er aktiv året rundt med løping om sommeren og langrenn om vinteren, og det er langrenn han regner som sin hovedidrett. Han er medlem av Rustad IL og har flere kjente i Team Sportsmanden fra før, og deltok nylig på den 24 kilometer lange løpeturen rundt Lyseren i Spydeberg og Enebakk, en årlig tradisjon i Team Sportsmanden.

Ole Martin på sin «jomfrutur» med Team Sportsmanden i Skimtefjelltraktene under Lyseren rundt tidligere i uken, med to andre sterke langrennsløpere på hjul; Erling Christiansen og klubbkompis også fra Rustad IL, Trond Olav Berg. Foto: Frode Monsen

Ole Martin Bollandsås bor på Mortensrud i Oslo syd og er til daglig forsker ved NMBU i Ås. Han hører til «den gyldne 72-årgangen» som han selv uttrykker det, og blir altså 50 år til neste år.

Ole Martin presenterer seg selv slik:

Hei. Ole Martin Bollandsås her. Opprinnelig trønder, men har vært i eksil på Østlandet siden 1992. Jeg begynte tidlig med langrenn, og allerede i 1974 figurerte jeg på resultatlisten for gutter 2 år i det såkalte Lappenrennet – et foreldre-arrangert skirenn for gutter og jenter mellom 0 og 15 i Klæbu. Siden ble det mange deltakelser i kretsrenn rundt omkring i Trøndelag, og til og med et par internasjonale deltagelser i Nordiska Ungdomsskidspelen i Østersund. Rundt konfirmasjonsalder måtte imidlertid idrett vike for andre interesser, og idrettskarrieren lå brakk helt fram til 2005 da jeg bestemte meg for å ta kontakt med sportsmand Stein Paulsen for å høre om Rustad IL kunne få skikk på en fallen stjerne. Rustad tok meg i mot med åpne armer, og siden 2005 har det handlet mye om turrenn i idrettssammenheng. Noen løp har det også blitt plass til. Jeg har også vært aktiv i Klæbu Løpeklubb i forbindelse med St Olavsloppet, og i tillegg har jeg forsøkt meg på en to-tre ultraløp i Marka 24.
Promotere løpeglede
Jeg har allerede flere venner i Team Sportsmanden, og jeg ser at det gjøres mye for å promotere løpeglede her. Jeg er derfor glad for å bli medlem og å støtte opp om det gode arbeidet.
LØPEGLEDE! Ole Martin Bollandsås står tydeligvis for løpeglede selv også! Her foreviget i Follotrimmen for et par år siden. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

 

På vårt spørsmål trekker Ole Martin selv frem følgende tre turrenn som de han er mest fornøyd med:
Vindfjelløpet 2014, nr 27 overall. Troll skimaraton 2016 (90 km på blanke ski i 10 sekundmeter motvind) og American birkebeiner 2016, nr 15 overall.

Du kan også lese litt mer om Ole Martin på nettsiden hans www.skifighter.com

Velkommen til Team Sportsmanden!

– – –

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *