Nytt medlem: Erling Christiansen

Erling Christiansen (39) fra Oslo, bosatt i Oppegård, har meldt seg inn i Team Sportsmanden.

Erling Christiansen er en sterk løper med forkjærlighet for terrenget. En svært godt trent kar som har lagt et solid kondisjonsgrunnlag gjennom satsing på langrenn i yngre år. Erling bor i Oppegård og har gjort seg bemerket med flere seire og sterke prestasjoner i lokale løp i Follo, selv om det er relativt sjeldent at han stiller opp i løp med startnummer på brystet.

Erling Christiansen med spurtseier i Oppegårdmila i 2016. Flere bilder både av Erling og andre fra Team Sportsmanden fra det løpet her. FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no

Etter at Erling ble nummer tre i Follotrimmen fra Sofiemyr i juni, fikk han følgende omtale på Sportsmanden og i Oppegård Avis:

Erling Christiansen er oppvokst i Oslo, men etter noen år på Myrvolltoppen han også, har familien på fire etablert seg på Sofiemyr.

–Løypa går nesten forbi huset mitt, kunne han fortelle. Dermed var det bare å stikke ut i lunsjpausen fra hjemmekontoret og bli med.

Nå er ikke Erling Christiansen et ubeskrevet blad innen kondisjonsidretten i Oppegård. I 2018 vant han Grønliåsen Rundt på knallsterke 39.38, som fortsatt er løyperekord i det lokale terrengløpet. Samme året vant den tidligere langrennsløperen også Svartskogløpet over 11 km, og to år tidligere gikk han helt til topps i Oppegårdmila, etter tidenes jevneste og hurtigste innspurt i det løpet. Så Erling vet å stille opp – og å markere seg – i de lokale løpene, selv om dette faktisk var hans debut i Follotrimmen, som så mange i Oppegård bruker som motivasjon, test av egen form og sosialt samkvem med andre likesinnede. 

Erling Christiansen er en meget sterk terrengløper. Her underveis til seier i Svartskogløpet for et par år siden. FOTO: Frode Monsen / Sportsmanden.no

–Dette er første gang jeg løper Follotrimmen, men jeg blir nok med flere ganger fremover, forteller Erling, som ga alt, selv om han løp alene. 

–Det var tøft i varmen, men jeg presset meg skikkelig. Jeg løper bra oppover og nedover, men synes jeg har endel å gå på i flatt terreng. Beina mine er best når det er variasjon hele tiden, sier han.

– – –

Variasjon fikk Erling da han var med på Team Sportsmandens løpetur rundt Lyseren nylig, og dette ga mersmak, for Erling har nå meldt seg inn i teamet. Han presenterer seg selv slik:

– Jeg er oppvokst i Oslo. Flyttet til Myrvolltoppen i 2014 siden min kone er fra Kolbotn. Flyttet deretter til Sofiemyr i 2019, hvor jeg bor nå. Er gammel langrennsløper fra Heming, og er veldig glad i terrengløp. Blir litt mindre trening nå for tiden på grunn av to barn.

SKOGENS MANN: Erling liker seg best ute i naturen. Her er han i terrenget og langs veien på Team Sportsmandens løpetur rundt vannet Lyseren i Spydeberg og Enebakk. Mens det var første gang Erling var med, er sportsmand Trond Olav Berg alltid på plass. De to hadde mange felles interesser og mye å snakke om underveis på den 24 km lange runden.


Velkommen til Team Sportsmanden, Erling! 

– – –

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *