Birkebeinerløpet i tropevarme

Årets Birkebeinerløp var litt av en kontrast til fjorårets gjørmeløp. I år var det tørt og fint – og VARMT! Opp mot 30 grader faktisk, så utslagene ble også store. Noen liker varme, andre er mer glad i kaldere forhold. Det var uansett en stor og flott gjeng som representerte Team Sportsmanden i HalvBirken, Birkebeinerløpet, Birken Fjellmaraton og UltraBirken i år! Fantastisk innsats av alle – og med Per Christian Lysaker Torgersud sin fantastiske 7.plass totalt som prikken over i-en rent sportslig!

Sportsmanden har skrevet en større reportasje med Alt om den flotte og svært varme Løpsfestivalen – der det også står følgende om vår bestemann:

Team Sportsmandens Per-Christian Torgersud imponerte!

Beste norske løper var Per Kristian Nygård på fjerdeplass, fjorårsvinneren på halvmaraton i Drammen og vinterens overraskelsesmann med langrenns-sølv på 15km i NM, foran fjorårsvinner Senay Fissehatsion. Så fulgte fem norske løpere på rekke og rad; Eivind Flugstad Østberg, Per-Christian Torgersud, Anders Gløersen, Morten Eide Pedersen og John Christian Deighan Hanssen fylte opp topp 10-listen.

Vi må nesten få lov å trekke frem Team Sportsmandens Per-Christian Torgersud her, som også vant klasse M40-44 år med vel 6  minutters margin etter et imponerende løp.

Per-Christian Torgersud bråbestemte seg kvelden før og slo til med løypepers og knallsterk 7.plass totalt. Øystein Pettersen (startnr 178) fikk solid stryk. «Jeg ble litt for ivrig i starten, så ble straffa for det. Var samtidig årets første hardøkt løp, forteller Pettersen.

-Jeg har ikke vært med på Birkebeinerløpet på 3 år, så det var et lite comeback og pers med nesten 2 minutter, forteller Per-Christian selv til Sportsmanden.

Men starten satt langt inne etter en litt tung periode og Torgersrud bestemte seg faktisk ikke for å delta før i 21-tiden kvelden før! Men han angrer ikke:

-Jeg har ikke hatt noen god følelse i beina i hele vår, men på lørdag var det heldigvis årets klart beste bein. Som vanlig var jeg litt for langt bak ut fra start, så jeg måtte jage hele veien, og det ble i realiteten et sololøp fra start i til mål. Løp jevnt hardt til passering av Sjøsetervegen, og fra der forsøkte jeg å øke farta. Det responderte heldigvis godt i beina selv om jeg begynte å kjenne varmen godt etter 45 minutters løping. Fra Kroken til Maihaugen ble jeg litt reservert, ettersom jeg sliter litt i teknisk terreng nedover. Beina var derfor ikke så gode de siste 2 kilometerne, men jeg klarte likevel å pushe det jeg hadde inn til mål. Løpet ble derfor en stor opptur etter en tung vår/forsommer, så jeg håper jeg klarer å bevare den formen her til noen motbakkeløp resten av sesongen, forteller den sterke motbakkeløperen, som løp opp til Besserud for Team Sportsmanden i Holmenkollstafetten i år.

– – –

Her er et eget album med mange flere bilder av mer eller mindre slitne løpere fra teamet på en fantastisk dag og løpsfest i Birken-land:

Team Sportsmanden i Birken Løpsfestival 2018

Morten Vestvik i mylderet av birkebeinere ut fra start.
RESULTATENE til Team Sportsmanden i Birkebeinerløpet. I tillegg løp Kenneth Dæhlen UltraBirken, Tom Erik Aasen Birken Fjellmaraton og Inger Johanne Klokset og Bjørn Egil Nordseth løp HalvBirken, til hhv. 2.plass og 3.plass i klassen!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *