Veteranen Tore og debutanten Mads ble begge Superbirkebeinere!

Fire  fra Team Sportsmanden fullførte Birkebeinertrippelen

Mr Birken! Tore Bjerkrheim som nummer to i rekken her med blikket tilsynelatende festet på fotografen, underveis i årets Birkebeinerritt. (Foto: Geir Olsen / Birken.no)
Mads fra et tidligere ritt. (Foto: Privat)

Fullfører du alle tre øvelsene i Birken i et kalenderår – Birkebeinerrennet, Birkebeinerløpet og Birkebeinerrittet – blir du Årets Birkebeiner. Og klarer du i tillegg det høythengende merket i alle tre grenene, blir du Årets Superbirkebeiner.

Tore Bjerkrheim har blitt Årets Superbirkebeiner ALLE årene dette har blitt arrangert, som en av få. Og tatt merket i samtlige av sine hele 68 starter i Birken! En utrolig prestasjon!

Og den allsidige debutanten Mads Berge, som var den heldige som fikk sponset start i Birkebeinertrippelen, imponerte stort og slo like godt til med tre merker og ble Årets Superbirkebeiner i første forsøk! Gratulerer til begge to!

Trippelbeviset!

Hanne Wibe og Frode Monsen fullførte også Trippelen. For Hanne sin del var det aller første gang hun var med både i Rennet og Rittet, mens Frode har tatt Trippelen en gang tidligere, i år 2000.

Det avsluttende Birkebeinerrittet – det 25. i rekken –  ble en fantastisk tur de 86 km over fjellet fra Rena til Lillehammer. Ifølge legenden Rune Høydahl, den som har flest seire i Rittet og har deltatt hele 23 ganger, har det aldri vært bedre forhold enn i år.

GLAD! Hanne er straks i mål og bare nyter følelsen ned den siste bakken. (Foto: Frode Monsen)
Behersket optimisme før start: På vei til Rena og Frode gir tommel opp sammen med reisefølget Ingulf Nordahl, som også tok Trippelen. (Foto: Hanne Wibe)
Yes, I did it (again)! Frode fullførte Birkebeinerrittet for andre gang – 17 minutter saktere enn det første, for 17 år siden. (Foto: tilfeldig deltaker i målområdet)
Mission completed! Tre fingre signaliserer at Birkebeinertrippelen er i boks for Hanne. (Foto: Frode Monsen)

Se fyldig reportasje med beskrivelse av dagen på Sportsmanden:

Det 25. Birkebeinerrittet sett «fra innsiden» – Bli med Sportsmanden på en reise både i og utenfor løypen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *