Påskeharer, maraton og annet påskegodt

De siste ukene har det vært mye aktivitet på maratonfronten både i inn- og utland. Team Sportsmandens medlemmer har satt farge på store klassikere som Paris Marathon, Rotterdam Marathon og Boston Marathon, og også i litt mer «bedagelig» tempo på den hjemlige arena i PåskeHareMaraton i Oslo. I den grad maraton kan være bedagelig, da…

«Dobbeltseier» til Team Sportsmanden i Paris….

Påsken startet med maratonklassikerne i Paris og Rotterdam på palmesøndag. I Paris Marathon, som i år hadde cirka 42.000 fullførende og definitivt har tatt steget opp blant de virkelig store maratonløpene, var det som vanlig svært mange norske løpere på startstreken. Og de to beste norske har begge en fot i Team Sportsmanden!

Aller raskest var ulsteinvikingen Olger Breivik Pedersen som slo til med pers og for første gang løp under 2.40, da han ble nummer 108 totalt på gode 2.39.14.

Og ikke nok med det; som nest beste nordmann, på 2.42.20, kom medlem nummer 14, Bodø-væringen Espen Waage Skjeflo.

«Dobbeltseier» til Team Sportsmanden, med andre ord!

Olger før sin debut for Team Sportsmanden i fjor
BESTE NORDMANN I PARIS: Olger Pedersen la ut dette bildet på Facebook og kommenterte selv løpet sitt slik på instagram: «Paris Marathon, du var fin! For en by! For et løp! Men du var ugrei mot slutten… man gråter uansett ikke over ny pers og sub 2:40 (endelig!). En ubetydelig greie som føles stort akkurat nå. Ganske glad.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NEST BESTE NORDMANN: Espen Waage Skjeflo var ikke langt bak Olger. Her i herlig driv i innspurten i Paris. -Godt fornøyd da målet var under 2.45 etter sprekk i Oslo i fjor (2.49), forteller Espen, som nå ser frem til sin andre start i UltraBirken i juni.

 

Også Christoffer Ladstein (3.34.24) og Ruby Semb (4.18.52) var i  Paris og gjorde sine saker meget bra med i varmen med opptil 26 grader på løpsdagen.

Christoffer i full fart i Sportsmanden-trøye.
To glade løpere etterpå. «Hjemme etter noen flotte og sommerlige dager i Paris med gjengen og med min femte europeiske maratonmedalje i bagasjen. Den varmeste dagen var selvsagt løpsdagen med 26 grader og skyfri himmel. Uansett, våren såvel som et maraton i Paris kan anbefales» ? , skrev Ruby på sin Facebookside etterpå.

 

 

 

Nils løp sitt nest beste av 186 maraton!

Team Sportsmanden sin maratonmilsluker Nils Hjelle har også vært på farten et par ganger i påsken. Først løp Nils sitt maratonløp nummer 185 i Rotterdam – og det gikk unna på sterke 2.54.18. Kun en gang tidligere, i fjorårets Frankfurt Marathon, som for øvrig var Nils sitt femtende (av 17) maratonløp bare i 2016-sesongen(!), har han løpt raskere!

Og som om ikke det var nok; bare to dager senere løp Nils sitt maraton nummer 186 da han koste seg gjennom de 42,2 kilometerne fra Ski til Sandvika i PåskeHareMaraton, sammen med blant andre Arvid Mathiesen.

Nils Hjelle hadde fullklaff med dagsformen i Rotterdam Marathon (bildet), og to dager senere koste han seg med enda et maratonløp. Nils løper maraton som vi andre tar en treningstur… «I dag gikk det jo rolig, spontan-påmelding pga værmelding og utsatt avreisedag til fjellet, digger disse sosial-maratonene!» fortalte Nils etter PåskeHareMaraton to dager etter at dette bildet ble tatt. (FOTO: Privat)

 

Også Arvid Mathiesen løp PåskeHareMaraton, i år som i fjor: -Det var fint løpsvær, men litt kald vind imot. Gikk greit frem til Sjømannskolen og jeg hadde ca 6:00 tempo, men så går det tyngre og tyngre enda det gikk nedover. Langs Frognerstranda måtte jeg både gå og løpe om hverandre, men det gikk på et vis. Hadde følge med 2-3 stykker og sammen hjalp vi hverandre frem. Fra Lysaker og videre er jeg kjent, men jeg ble glad da jeg så rådhuset og krysset Sandvikselva. Gøy at folk klappet og ropte heia Sportsmanden, forteller alltid blide Arvid Mathiesen om sin ferd tirsdag i påskeuken. (Foto: Arvid med tommel opp før starten i Ski)

 

Varmt i Boston!

Sist ut av Team Sportsmandens maratonløpere i påsken, var Runar Sannerud, som hadde tatt turen «over dammen» til USA og stilte optimistisk til start i Boston Marathon i går, på 2.påskedag. Litt for optimistisk denne gangen kanskje for den sterke løperen fra Eidsvoll, som i Frankfurt i fjor høst løp på 2.40.24, og som tok sikte på rundt 2.45 denne gangen. De første 5 kilometerne gikk kanskje i raskeste laget på 18.25 sammen med treningskompis Jann Post, ikke ukjent kar han heller. For etter hvert ble det vesentlig tyngre i varmen for Runar, som kom inn på 3.07. 35.

At det var varmt i Boston understrekes av Espen B. Gustavsen (SkiLøperne), som løp på 3.24.00 og som beskrev forholdene slik på Facebook:

«VARMT i dag ??   Ikke ideelt for å løpe raskt eller sette noe pers, så het i toppen ble farten justert ned fra 15km for å unngå å gå på en kjempesmell.»

Jann viste imidlertid imponerende form og holdt stilen helt inn som beste nordmann på 2.41.03 – som nummer 209 totalt i Boston.

VARMT OG VAKKERT: Runar Sanderud la ut dette flotte bildet i Team Sportsmanden sin Facebook-gruppe med følgende tekst: «Teamtrøya har idag startet dagen med rolig tur langs legendariske Charles river. I morgen er det klart for Boston marathon!»

 

Er det flere fra Team Sportsmanden som har løpt eller deltatt i andre konkurranser som dere har lyst å dele med flere, det være seg fra maraton eller annet, så er det bare å legge ut en snutt på vår Facebookside eller sende et par ord til frode@sportsmanden.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *