Fra norgesmester i poker til Team Sportsmanden – Hege fikk ultimatum fra legen om å endre livsstil

Trønderen Hege Søgstad har en ganske så spesiell bakgrunn. Fra å være en svært så aktiv og allsidig idrettsjente i ung alder, via en mer inaktiv livsstil som følge av Bekhterevs sykdom, til å bli Norgesmester i poker! Nå har hun meldt seg inn i Team Sportsmanden, som et ledd en bevisst livsstilsendring og for å få et bredere fellesskap. 

Hege presenterer seg selv slik:

Jeg er 41 år gammel, opprinnelig trønder men bosatt i Oslo siden 1998. De siste 11 årene på Holmlia.

Har bakgrunn fra langrenn som jeg konkurrerte i fra jeg var 7 til jeg var rundt 16. I tillegg har jeg også spilt håndball og fotball og holdt på med hest.

I voksen alder startet jeg med poker og har siden 2013 spilt i alle NM, både de på norsk jord (siden 2015) og de som har vært arrangert i Dublin pga norske regler rundt pokerspilling. I 2016 ble jeg norgesmester i poker. Har også spilt WSOP (poker VM) i Las Vegas et par år, uten å ha noen veldig gode resultater å vise til.

Som 18 åring fikk jeg Bekhterevs og beskjed om at jeg sannsynligvis måtte droppe løping pga betennelser i hofter og knær. Med lange perioder med mye smerter så ble det dårlig med trening, og fram til for et år siden var jeg rett og slett svært inaktiv, noe som gikk hardt utover vekt og helse generelt.

Fikk ultimatum fra legen for ca et år siden, enten måtte jeg legge om livsstilen og gå ned i vekt, eller så var framtiden full av medisiner mot diabetes, høyt kolesterol osv.

Så omtrent samtidig som landet stengte ned pga Covid-19, så startet jeg en total omlegging av livet.

Med hjemmekontor ble det lettere å finne tid til turer og trening. Startet med gåturer, da jeg knapt klarte å løpe 50 meter. Framgangen kom ganske raskt og i mai kunne jeg løpe 3 km uten stopp. I juli startet jeg på et mer strukturert treningsprogram fra løpetrening.no og jeg har fortsatt med det siden.

Har ingen spesielle mål jeg trener mot, jeg løper for å beholde helsa og holde sykdom og smerter i sjakk. Har en liten drøm om å prøve meg på halvmaraton under Trondheim maraton til høsten.

Siden jeg startet å løpe under pandemien har jeg ikke fått vært med på noen ekte løp, men har vært med på ganske mange virtuelle løp.

Løper jo hele tiden for å forbedre tidene mine, men samtidig er jeg bare utrolig glad over å være i stand til å løpe igjen.

Siden mars 2020 har jeg gått ned over 35 kg og gått fra å løpe 50 meter til å løpe over en mil. Har også hatt noen lengre løpeturer (ca 2 mil), men da med et par gåpauser.

 Grunnen til at jeg ville bli med i Team Sportsmanden er rett og slett fordi jeg savner et fellesskap.

Jeg vet ikke om noen løpegrupper i nærheten og føler ingen tilhørighet til noe idrettslag her på Østlandet, siden jeg ikke har drevet med organisert idrett siden jeg bodde i Trøndelag.

Jeg la merke til innlegg på Instagram hvor Team Sportsmanden var tagget og ble nysgjerrig på hva dette var. 😊

– – –

Hjertelig velkommen til Team Sportsmanden, Hege. Med din spesielle historie og bakgrunn kan du helt sikkert også inspirere andre, både i og utenfor Team Sportsmanden!

 

Hege Søgstad – nytt medlem i Team Sportsmanden med en noe uvanlig bakgrunn.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *