Charles rapporterer fra Lofoten Xtreme Triathlon

Rapport fra Lofoten Xtreme Triathlon i ekstremvær

Racerapport fra Charles Granquist

Charles Granquist fra Kolbotn Triatlon og Team Sportsmanden valgte Lofoten Triathlon Extreme som årets fulldistanse triatlon. Og ekstremt ble det, på flere måter. Her er hans rapport:

«Jeg pleier å gjennomføre en Ironman fulldistanse hvert år. Når coronaen begynte, så ble alle konkurranser kansellert. Jeg så etter noen norske konkurranser med få deltagere (under 200) som var innenfor smittevernanbefalingene.

Lofoten Extreme Triathlon var et arrangement jeg hadde sett på før og vurdert å delta på, så jeg kontaktet arrangøren for å få bekreftet at det ville bli arrangert.  I juni meldte jeg meg på.

4 km svømming i Lofoten’s kalde vann, 200 km sykling samt 45 km løping hvor siste 20 km var opp og ned Lofoten’s mange fjell.

Jeg sjekket tidligere resultater og så at tidligere Norseman vinner Allan Hovda brukte et par timer mer enn Norseman tiden.  Jeg fullførte Norseman for to år siden og brukte 12.5 timer, så forventingene ble satt til 14-16 timer.

Bekymringen min var 4 km i kaldt vann. Jeg er en svak svømmer og genererer lite varme når jeg svømmer.  I tillegg hadde det blitt lite svømmetrening, siden Sofiemyrhallen hadde vært stengt for oppussing det meste av året.

Sykkeldelen var jeg ikke bekymret for, kun været.  Jeg er ikke komfortabel med å sykle temposykkel i mye vind, så jeg tok med både tempo- og racersykkel for å kunne velge når værvarselet var mer sikkert.

Les hele racerapporten på Sportsmanden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *