Team Sportsmanden i Rojan Rundfahrt

Mads Berge deltok i etapperittet på Hadeland

Det er ikke bare på løpsfronten at Team Sportsmanden stiller opp. Sist helg deltok allsidige Mads Berge i 3-dagers rittet Rojan Rundfahrt på Hadeland. Mads viste storform nylig da han tok 2 av Norges 3 gullmedaljer under Helse VM – World Medical and Health Games – på Malta med 40 nasjoner og 2000 deltakere! De kom på 5000m baneløp og terrengløp – men nå var det altså landeveissykling han deltok i.

Rojan Rundfart på Hadeland er et landeveisritt med prolog første dag, torsdag 28.juni, på cirka 3,5 km i motbakke. De 20 beste gikk videre til heat på 1,5 km sprint, med finale til slutt med de to beste fra hvert heat. Dag 2 bestod av 66 km fellesstart med 934 høydemetere, mens avslutningsetappen tredje dag var på 46 km med hele 1164 høydemetere, og det hele ble avsluttet med en 4 km tøff motbakke, Lynnebakka, med opptil hele 14 prosent stinging.

-De har laget et veldig bra arrangement. Vinneren av blant annet Norgescupritt dagen før var med, samt de beste damene i Norge fra Hitec, blant annet Norgesmester i tempo og landeveisrittet, forteller Mads.

Beste damer på tempoen; Ingrid Moe (Bergen CK) og Line Marie Gulliksen (Bærum OCK), begge fra Hitec Products – Birk Sport. Foto: Kirsti Ruud, arrangørens Facebookside

Racerapport

Om sin egen innsats forteller Mads følgende:

Torsdagens løp ble syrefest fra start til mål. Jeg åpnet altfor hardt og lå som nr. 20 på første passering, som også ga klatrepoeng til de beste. Totalt endte jeg på plass 40, med 6 minutter og 3 sekunder. Kjente ikke beina på slutten!

Fredag gikk det greit i starten, men jeg var litt passiv i feltet ved første ordentlig stigning og havnet i pulje 3 med 6 stykker. Vi ble altfor lite felt og fikk ikke tatt igjen så mange. Hovedfeltet og pulje to var 10 -20 stykker. Jeg satt med blant annet damevinneren fra prologen, så det ble litt kjøring for dem. Ble litt taktikkkjøring på slutten for kvinnene i gruppa vår som kjempet i sammendraget. Jeg ble vel nr. 50 i mål og var et godt stykke bak.

Lørdag var den tyngste etappen, som passer meg som løper bedre. De andre dagene stivnet beina tidlig og jeg fikk aldri opp pulsen. Denne dagen var det flere bakker, som passer meg bedre. Vi startet med ca. 10 km bak følgebil i rolig tempo. Den slapp frem feltet når første bakke startet, hvor det igjen var muligheter for klatrepoeng og et kritisk punkt for å havne i en god gruppe. Jeg var litt mer offensiv denne dagen og kjørte opp mot maks. Havnet i en gruppe på ca. 12 stykker i pulje 3, som samarbeidet bra i forhold til kjøring og rulle. Vi så hovedfeltet flere ganger underveis, men klarte aldri å kjøre de inn igjen. Løpet ble avsluttet med en cirka 4 km lang bakke. Jeg endte på 25.plass og fikk 30.plass totalt i løpet. Sykkelmuskulaturen er ikke helt på plass enda, men i bakkene har jeg litt mer å gå. Fin trening mot hovedmålet; Birkebeinerrittet.

På dag 2 passeres blant annet Søsterkirkene. Foto: Kirsti Ruud, arrangørens Facebookside
På siste dag var det tøff klatring. Her er det den sterke motbakkeløpenen Øyvind Heiberg Sundby som heies frem, medJon Breivold på hjul. Foto: Kirsti Ruud, arrangørens Facebookside
PALLEN MENN med fra venstre Jonas Boye Hansen fra SK Rye (nr 3), vinneren Jon Breivold fra Bygdø IL og Sondre Myrvold Prestkvern, Hadeland CK. Foto: Kirsti Ruud, arrangørens Facebookside
SEIERSJUBEL fra kvinnene: Treer Mari Bergendahl fra CK Victoria får en skikkelig champagnesprut av vinneren Ingrid Moe, med toer Line Marie Gulliksen til høyre. Foto: Kirsti Ruud, arrangørens Facebookside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *