Vidar Ellefsen kåret til Årets Sportsmand 2018!

Dette er en ny og litt uhøytidelig kåring basert på fjorårets nyskapning på løpsfronten, Sportsmandens Løpskarusell. I innbydelsen stod det at vinnerne av aldersjusterte sammenlagttider i Sportsmandens Løpskarusell kåres til Årets Sportsmand og Årets Sportskvinde for 2018. Det er nå gjort og vinnerne ble altså Vidar Ellefsen og Silje Christiansen. Sportsmanden gratulerer begge to!

Her er litt mer om de to vinnerne og sammenlagtlisten basert på aldersjusterte tider.

Superveteranen Vidar Ellefsen (60)

Askerbosatte Vidar Ellefsen har hatt en oppsiktsvekkende sesong. Vidar har vært en av landets beste veteranløpere i sin klasse i mange år, særlig på maraton, der han tidligere har tatt fire NM-gull i sin aldersklasse. I 2017 var han imidlertid ikke helt fornøyd med «bare» 3.10 på maraton, så han bestemte seg for å trene litt bedre foran 2018-sesongen. Ellefsen meldte seg også inn i Team Sportsmanden i fjor vinter og debuterte for teamet i Drammen halvmaraton i slutten av august. Han hadde da et ambisiøst mål om å løpe på  under 1.25. Så selv om sluttiden ble noen sekunder over dette og han vant klassen med over fire minutter, var ikke Ellefsen helt fornøyd etterpå. Dette sier vel litt både om innstillingen og hvor godt han kjenner seg selv. Fjorten dager senere løp han på 1.24.18 i Oslo – og fortsatt var dette bare et ledd i oppkjøringen mot høstens mål, som var Frankfurt Marathon. Der løp Ellefsen på kjempesterke 2.51.22, bare noen uker før han fylte 60 år!

–Jeg har pers på 2:49 på maraton fra Amsterdam fra 2010 og det er det løpet jeg er mest fornøyd med, selv om 2:51 på maraton i Frankfurt i fjor nok er min beste prestasjon på maraton, forteller hovedpersonen selv.

Ellefsen er aktiv året rundt. I fjor vant han for første gang Birkebeinertrippelen i klassen og senest i helgen løp han halvmaraton i Mørketidsløpet i Tromsø, der det ble andreplass i den uortodokse klassen menn 55-64 år på sterke 1.30.07 på krevende vinterføre.

ÅRETS SPORTSMAND 2018: Vidar Ellefsen har hatt en kjempesesong. (Foto: Frode Monsen)

Vidar Ellefsen har også noen fine ord å si om Sportsmandens Løpskarusell og forklarer her hvorfor han deltar:

–Løpskarusellen gir meg motivasjon til konkurransespesifikke økter som jeg ikke har klart å gjennomføre tidligere. Dette hjalp meg til gode tider på både Hytteplanmila og Frankfurt maraton i fjor høst. Jeg trenger denne formen for motivasjon som Løpskarusellen er og håper den fortsetter i 2019. Den gjør det lettere å måle fremgang ved å løpe samme økt flere ganger i løpet av året, eventuelt sammenligne med tidligere år. Da er det lettere å starte konkurranser i rett tempo.

–Når jeg ser på listen over deltagere blir jeg stolt over å ha blitt årets Sportsmand og dette gir ekstra inspirasjon til både morgendagens halvmaraton (i Tromsø, red.anm.) og fortsatt trening. Samtidig føler jeg et press for å prestere, men jeg skal forhåpentligvis takle det, så jeg ser frem til året 2019 og ny Løpskarusell, avslutter Årets Sportsmand 2018.

Sportsmandens Løpskarusell brukes jo gjerne til å inspirere seg selv (og andre) til å yte litt ekstra på egne treningsrunder, så tidene der er selvsagt ikke like gode som i toppform i konkurranser.

Nærmest Ellefsen fulgte Kjell Arne Olsen – som hadde beste aldersjusterte tid på 5 km (15.35) – og Jørgen Saxegaard.

Årets Sportskvinde ble Silje Christiansen fra Driv IL, som var suveren i Løpskarusellen for kvinnene.

Hele reportasjen fra Løpskarusellen på Sportsmanden kan du lese her:

Årets Sportsmand og Sportskvinde er kåret

Og Sportsmandens Løpskarusell følger du her:

Sportsmandens Løpskarusell

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *