Team Sportsmanden med sensasjonell seier i lagkonkurransen i Etape Bornholm

TRIUMF: Hvilket lag! Utrolig moro med seier i lagkonkurransen i Etape Bornholm. Her mottar laget premie og et par New Balance-sko hver. Og champagnen ble sprettet midt på podiet! Her var det ekte idrettsglede! Fra venstre Kjetil André Bjerkrheim, Ruben Strand, Stian Håkonsen, Tore Bjerkrheim og Frode Monsen. Hanne Wibe var også med på vårt historiske seierslag.

Kjempeinnsats av laget som knep sammenlagtseieren på siste dag av Nordens største etappeløp!

Etape Bornholm arrangeres hvert år på den danske ferieøyen i juli måned. Svært mange kombinerer ferie og løping. Det er Nordens største etappeløp, med varierende konkurranser fem dager til ende over til sammen nøyaktig en maratondistanse på 42,2 km. Skogsløp, strandløp og «fjelløp» inngår i løpet, samt to raske 10 kilometere som første- og siste etappe.

Team Sportsmanden bidro virkelig til å sette farge på arrangementet i 2016, der vi stilte med et ganske sterkt 6-mannslag. Men at vi skulle være med å kjempe om sammenlagtseieren var det vel få som trodde. Men det gjorde vi! Etter å ha ligget bak de danske hovedkonkurrentene hele tiden, var forspranget kappet inn til 44 sekunder før siste etappe. Der ga alle deltakerne absolutt alt og seieren var et faktum! Trolig for første gang i Etape Bornholms lange og stolte historie, ble champagneflasken sprettet på scenen under premieutdelingen! Gjett om det smakte – i hvert fall med seieren!

Klikk på overskriftene under, så kan dere gjenoppleve alle reportasjene på Sportsmanden fra Etape Bornholm 2016:

Team Sportsmanden deltar i tøft etappeløp

Stian Håkonsen spennende nykommer på laget i 5-dagers klassikeren Etape Bornholm i Danmark

LETT I STEGET: Stian Håkonsen, brannmannen fra Hønefoss, var en spennende tilvekst på laget.
Og han innfridde til gagns med fem sterke løp på Bornholm som teamets bestemann!
(Foto: Frode Monsen)

Strålende start i varmen på Bornholm

Team Sportsmanden med de tre beste norske på første dag

WE ARE READY! Spent og sprek gjeng klare til start før første løp i Hasle. Christian Fredriksen (t.v.) løp både for Team Sportsmanden og for sitt lokale treningssenter, mens den øvrige gjengen var en del av seksmannslaget som også deltok i lagkonkurransen. Og det ble en god start, dog solid bak det danske lederlaget sammenlagt etter den første etappen, som er en relativt flat 10km på vestkysten av Bornholm. (Foto: Privat)

Norske vikinger avanserer på Bornholm

Sterk innsats på strandløpet andre dag

SPEKTAKULÆRT OG TØFT: Andre dag går det spektakulære strandløpet langs Nordens lengste strand på Dueodde.
Tore Bjerkrheim revansjerte seg skikkelig etter en tung start første dag. Men det danske lederlaget, fjorårsvinnerne,
økte likevel forspranget sammenlagt til over to minutter. (Foto: Arrangør / Jesper Kraul Jensen)

Dag 3: Team Sportsmanden med beste etappetid i skogsløpet

STIGNING: Ruben Strand løp seg i stadig bedre form utover i uken, og her er han virkelig i støtet på tredje dag, det kuperte skogsløpet på snaue 8 km midt inne på øyen. Masse folk og stor jubel i målområdet. Tredje etappe var også første dagen at Team Sportsmanden hadde beste tid sammenlagt i lagkonkurransen, men det er fortsatt nesten to minutter opp til det danske lederlaget etter at 3 av 5 etapper er unnagjort.  (Foto: Arrangøren / Jesper Kraul Jensen)

Mot thrilleravslutning på Bornholm etter fjerde etappe!

Team Sportsmanden knappet inn over halve forspranget i lagkonkurransen til de regjerende mesterne

TETSJOKKET! Sjekk dette bildet; Etter start helt nede ved havnen går man rett inn i en tøff bakke, før det flater ut her mot 1 km-merket. Aller først, med en kjempeluke til afrikanere og andre stjerneløper, kommer Kjetil André Bjerkrheim og Team Sportsmanden i soleklar ledelse! Før start sa Kjetil at han slet litt med en legg og var veldig usikker, og så klinket han bare til fra start! Den karen har ikke respekt for noen. Nå var han selvsagt ikke først i mål, men en slik innstilling smittet over på de andre, og først etter dette løpet fjerde dag, etter at ledelsen ble kappet med over ett minutt til «bare» 44 sekunder, skjønte vi at muligheten til å ta igjen det danske lederlaget i lagkonkurransen absolutt var til stede! (Foto: Arrangøren / Jesper Kraul Jensen)

Siste etappe: Team Sportsmanden til topps på Bornholm!

FØR: Bleke, men fattet, og med tommel opp. Dette er mulig! Forspranget til lederlaget på 44 sekunder SKAL innhentes!
ETTER: JAAAAA, VI KLARTE DET!! SEIEREN ER VÅR!!! Det var en spent gjeng som lå strødd på plenen på Rønne stadion etter å ha gitt absolutt ALT på den avsluttende 10-kilometeren siste dag. Kjetil Andre klarte sogar kunstrykket å perse på femte dag på rad med konkurranse og pappa Tore leverte et løp som var flere minutter bedre enn det like lange løpet første dag! Og igjen var Stian aller raskest i teamet, mens Ruben fortsatte fremgangen. En stolt teamsjef Frode (foran) og Hanne ga også alt, men det var de fire førstnevnte som klarte brasene, da det er tidene til de fire beste som teller i lagkonkurranse.
TAKK FOR EN FANTASTISK INNSATS!!

 

7-dobbelt Norgesmester Marthe Katrine Myhre løp også for Team Sportsmanden!

I tillegg til de seks som var med i lagkonkurransen, løp tidligere nevnte Christian Fredriksen og Marthe Katrine Myhre  også for Team Sportsmanden på Bornholm. Men begge løpe også for lokal sponsor, og siden Marthe representerte New Balance / Team Sportsmanden, kunne hun ikke være med i lagkonkurranse, der laget måtte være entydig. Men begge gjorde likevel stas på teamet og Marthe Katrine ble også beste norske kvinne med 6.plass sammenlagt i sin første deltakelse på Bornholm!

TAKK! Tommel opp for alltid blide og positive Marthe Katrine Myhre. En bedre ambassadør for Team Sportsmanden kan man ikke få! (Foto: Frode Monsen)
PALLJUBEL: Topp 10 kvinner sammenlagt hedres etter siste etappe. Marthe jubler midt i bildet for premie og 6.plass i det som for henne var en fin og hard treningsuke. To norske på podiet, veteranen Siri Størmer i rosa jakke imponerte med 8.plass sammenlagt. (Foto: Frode Monsen)

 

Og sommeren 2017 blir det ny tur til Bornholm for de fleste i denne gjengen, og flere andre.
Da tar vi sikte på å stille med to lag fra Team Sportsmanden – minst. 

Fortsettelse følger…. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *