Vi kårer Årets utøver i Team Sportsmanden

… Og de nominerte er …

Året 2017 går mot slutten og dermed er vi inne i tiden for ulike kåringer. Team Sportsmanden har eksistert i over 2 år allerede som en egen gruppe på Facebook, og i begynnelsen av inneværende år etablerte vi også en egen hjemmeside og åpnet for aktivt medlemskap. Nå kårer vi Årets utøver i Team Sportsmanden for året 2017.

Her er et knippe kandidater som har representert Team Sportsmanden på en utmerket måte og bemerket seg enten gjennom sine idrettslige prestasjoner på sitt nivå, eller som på annen måte har satt Team Sportsmanden på kartet.  Men man må ha representert Team Sportsmanden i de gjeldende løp eller sammenhenger for å kunne bli tatt med i vurderingen. Deretter er det opp til alle medlemmene i Team Sportsmanden sin Facebookgruppe å stemme frem årets vinner!

Som i alle kåringer vil det sikkert være delte meninger. Men husk at dette først og fremst er ment som en uhøytidelig kåring, samt å gjøre litt stas både på de «nominerte» og alle andre som har representert Team Sportsmanden på ymse vis i 2017.
Tusen takk alle sammen! Dere bidrar alle hver på deres måte til å fremme idrettsglede og entusiasme i «Norges kuleste lag», og til å motivere enda flere til å bli litt mer aktive i hverdagen, det være seg i eller utenfor Team Sportsmanden.

Samtidig ønsker vi alle våre flotte medlemmer – både aktive medlemmer og alle i Facebookgruppen – en fortsatt god jul og et riktig godt og aktivt nytt år i 2018!

Her er kandidatene – i vilkårlig rekkefølge – med en kort begrunnelse:

Kandidat nr 1: Tore Bjerkrheim
Tore Bjerkrheim

Allsidige Tore Bjerkrheim er etter hvert blitt en legende i Birken-sammenheng, der han alltid stiller i alle tre disipliner, og etter 68 starter har han ennå til gode å ikke klare merket.  I år ble det tre nye merker i langrenn, løping og sykling for 54-åringen fra Nesbyen, som også var med på Team Sportsmandens vinnerlag på Bornholm for andre år på rad.
Tore er en særdeles aktiv kar som elsker å trene og som deltar i svært mange konkurranser året rundt i alt fra 5km til motbakkeløp, samt langrenn og sykling, og han en rekke klasseseire og sterke plasseringer.

Kandidat nr 2: Per-Christian Lysaker Torgersrud
Per-Christian Torgersrud (Foto: Arrangør Kvasshovden Opp)

Per-Christian Lysaker Torgersud har markert seg som en av landets aller beste motbakkeløpere. Under det knalltøffe Norgesmesterskapet i Kvasshovden Opp var det kun de tre medaljevinnerne i NM som hadde bedre tid enn Team Sportsmandens motbakkestjerne. Med fjerde beste tid av samtlige og desidert bestetid i klasse M35-39 år ville PC i hvert fall fått med seg et soleklart NM-gull hjem til Moelv, om han hadde prioritert å løpe for en annen klubb enn Team Sportsmanden. Vi er som kjent ikke medlemmer av NFIF og får dermed ikke delta i norgesmesterskap. Men for beskjedne Per-Christian, som ikke akkurat er kjent for å fremheve seg selv,  var ikke NM-deltakelsen det viktigste. Per-Christian har også flere andre strålende plasseringer i år for Team Sportsmanden, som seier i Skeikampen Opp, Lundehøgda Opp og Mesnaelva Opp, samt 31.45 på 10km og 2.plass i klassen i Hytteplanmila.

Kandidat nummer 3: Morten Vestvik
Morten Vestvik

Morten deltar i en rekke mosjonsløp med maraton som spesiale, og 52-åringen hevder seg godt i klassen sin. Han er også en av de mest-trenende mosjonistene i Team Sportsmanden med cirka 100km løping i ukesnitt og over 5000km tilbakelagt i løpet av 2017, inkludert en rekke konkurranser. Morten er kanskje den som er flinkest til å legge ut bilder fra treninger i Team Sportsmandens Facebookgruppe og fremfor alt gjør han en kjempejobb som primus motor og inspirator for en stor løpegruppe i Haugesund, der også Team Sportsmanden har fått solid fotfeste. Dette så vi ikke minst da Morten arrangerte et eget jubileumsløp for Team Sportsmanden i Haugesund samtidig med at hovedløpet gikk av stabelen i Ski 10.desember.

Kandidat nr 4: Roger Thompson
Roger Thompson (Foto: Arrangør Etape Bornholm)

«Perse-Roger» har hatt en fabelaktig sesong der han har satt hele 5 personlige rekorder, den første allerede i februar og den siste i Sportsmandens eget jubileumsløp 10.desember. Roger vant også Sportsmandens virtuelle jubileums 5-er og han vant klasse M40-44 år i det 5 dager lange etappeløpet Etape Bornholm, der han også var sterkt delaktig i at Team Sportsmanden vant lagkonkurransen for andre år på rad. Roger løp også 7.etappe i Holmenkollstafetten for Team Sportsmanden; «kongeetappen» opp til Besserud, og han deltar svært flittig i konkurranser for Team Sportsmanden, blant annet med pallplass og klasseseier i SkiLøpet og en rekke klasseseire og topplasseringer i Follotrimmen.

Kandidat nummer 5: Monika Hjerpseth
Monika Hjerpseth

Monika er sammen med mannen Dag en av de flittigste bidragsyterne på Team Sportsmanden sin Facebookgruppe med motivasjonsbilder fra egen trening og løp, noe som er mye av intensjonen med hele gruppen. Hun er også en svært ivrig og særdeles positiv mosjonist som ikke hadde en egen klubbtilhørighet, men som er en ypperlig ambassadør for Team Sportsmanden. Monika deltar i en rekke konkurranser og har også mange klasseseire fra Follotrimmen, SkiLøpet og andre lokale løp og hun hevder seg alltid godt i aldersklassen.

Kandidat nummer 6:  Arvid Mathiesen
Arvid Mathiesen

Alltid blide  Arvid Mathiesen har helt fra starten engasjert seg sterkt i Sportsmanden og Team Sportsmanden og bidrar også både med mange fine bilder og innlegg i Facebookgruppen og med egne rapporter «fra de bakre rekker».  Arvid lever virkelig opp til slagordet at «det viktigste er ikke å vinne, men å delta» og er omtrent alltid like fornøyd etterpå, uansett sportslig utfall. Mange har mye å lære av denne positive innstillingen og Arvid er en flott representant for «grunnfjellet» i Team Sportsmanden. Men Arvid er også en bidragsyter på flere områder og blant annet initiativtaker til arrangementet Lyseren rundt i sommer, sammen med Marius Borger.

Kandidat nr 7: Lasse Sørlund
Lasse Sørlund

Lettbente Lasse er nok den som har aller flest starter for Team Sportsmanden i 2017. Og 51-åringen fra Ski fortsetter å imponere og forbedre tidene sine etter comebacket for noen år siden. 4.plass i klassen i Sentrumsløpet på 36.05 er kanskje hans beste prestasjon i år, men Lasse gjør nesten aldri et dårlig løp. Han var også med på vinnerlaget i Etape Bornholm der han også tok en sterk 2.plass sammenlagt i klasse 50-54 år. Lasse har mange klasseseire, han løp sterkt i FornebuTrippelen og løp også «berg-og-dal»-etappen for Team Sportsmanden i Holmenkollstafetten.

Kandidat nummer 8:  Håkon Haug Urdal
Håkon Haug Urdal

Den sympatiske mossingen som ikke løp for noe idrettslag da han vant Skåbu Fjellmaraton er et relativt ferskt tilskudd til Team Sportsmanden, men har etter dette vært høstens komet og rukket å markere seg og Team Sportsmanden med totalseire både i Fredrikstadmarka Rundt og Fredrikstad Maraton, tredjeplass i Jessheim Vintermaraton og ny sterk pers på 10km i Hytteplanmila med 33.46.

Øvrige kandidater:

Vi kunne ha nevnt mange flere, som Pål Oraug, med andreplass i Birken Fjellmaraton i sin debut for Team Sportsmanden, etterfulgt av seier i Unionsmarathon, Dag Hjerpseth, som i likhet med kona Monika fronter Team Sportsmanden på en fortreffelig måte, Øistein Røisland, som ofret alt for laget med sterk løping i Etape Bornholm med sykdom i kroppen og som satt enda en pers etter fylte 50 da han løp på imponerende 2.53 i Berlin Maraton. Eller Tom Erik Auli Åsen, arrangør av Skåbu Fjellmaraton som samtidig frontet Sportsmanden og Team Sportsmanden på fantastisk vis. Blide, entusiastiske og konkurranseglade løpere og humørspredere som Christoffer Ladstein, Anine Hegre, Inger Johanne Klokset, Roar Tomter, Henning Mortensen og Runar Sannerud, Nils Hjelle, Marthe Katrine Myhre, som tross sin status som en av Norges beste maratonløpere stadig vekk stiller opp for Team Sportsmanden og er en ypperlig ambassadør for teamet. Eller Bergensbaserte Espen Kristiansen, som debuterte for Team Sportsmanden med seier i Follotrimmen, fulgte opp med en strålende 1.etappe i Holmenkollstafetten og seier i Oppegårdmila. Eller Jan Rune Nuland, som loggførte hele 7 løp i Sportsmandens virtuelle jubileums 5-er og som bidrar sterkt i det positive miljøet i Haugesund. Og vi kunne nevnt enda flere, eller rett og slett nominert Team Sportsmanden sitt lag i Holmenkollstafetten eller i Etape Bornholm, med fremragende prestasjoner begge steder.

På avstemmingen på Facebooksiden er det også mulig for leserne å legge til sine egne kandidater.

Avstemmingen lukker «dørene» 31.desember kl 24.00. 🙂

Team Sportsmandens lag i Holmenkollstafetten 2017.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *