Team Sportsmanden markerte seg i fuktig Birken!

Fantastisk innsats i tidenes tøffeste Birkebeiner-løpshelg!

Vi starter med toppen – både på resultatlistene og ut fra løpt distanse – med seier i UltraBirken og 2.plass i Birken Fjellmaraton til TS-medlemmer! Og i hovedløpet stilte Team Sportsmanden med hele 14 menn og kvinner!

Vått, grått og flott! Espen Waage Skjeflo i Ultrabirken. (Foto: Sportograf.com / Espen sin Facebookside)

Espen Waage Skjeflo vant like godt hele UltraBirken!

Nå løp riktignok ikke Espen for Team Sportsmanden, men det var bare fordi han hadde meldt seg på UltraBirken før han meldte seg inn som aktivt medlem i teamet. Bodø-gutten har løpt UltraBirken en gang før, i 2012, da ble han for øvrig slått av sin egen far. At han skulle gå helt til topps nå, kom overraskende på han selv også:

-Gitt det sterke startfeltet var jeg veldig overrasket over å vinne. Jeg har aldri hatt gleden av å passere målstreken først i en konkurranse!

Litt av en måte å vinne sin første konkurranse på! Til kjempesterk tid også på 4.42.39, bare drøye minuttet bak vinnertiden til en av Norges aller beste ultra- og maratonløpere i flere år, John Henry Strupstad!

BAUTA! Espen  løp for kompisgjengen Bodø-Bauta og vant like godt hele UltraBirken!

Pål Oraug med 2.plass i Birken Fjellmaraton!

Og som om det ikke var nok med  seier i UltraBirken til ett av våre medlemmer; den aller ferskeste i Team Sportsmanden, Pål Oraug, slo til med andreplass totalt i Birken Fjellmaraton på kjempesterke 2.58.04. Det er fort også på en flat asfaltløype, og veldig fort i den tøffe traséen og med ekstremføret som møtte både Espen og Pål i fjellheimen. Flere steder løp de med gjørme til over knærne eller i myr nesten opp til livet. Temmelig kupert er begge løypene også.

Gratulerer med imponerende innsats til begge to!

Pål Oraug fikk en pang-debut i Team Sportsmanden med 2.plass totalt og 1.plass i klassen!

Hele fjorten  medlemmer løp selve Birkebeinerløpet!

Det var gøy å være på Lillehammer på lørdag, for det vrimlet av løpere fra Team Sportsmanden i løypene. Hele 14 representerte Team Sportsmanden i selve Birkebeinerløpet!

Best både i tid og plassering var Roger Thompson, som også var eneste som startet i elitepuljen i år. Roger løp på gode 1.21.33 og ble nummer 69 totalt og tok en knallsterk 5.plass i klasse 40-44 år.

Deretter fulgte «Mr.Birkebeiner» Tore Bjerkrheim, som med 1.25.56 ble nummer 10 i klasse 50-54 år. På plassen bak i samme klasse kom Harald Ringen med 1.27.19, som igjen hadde Mads Berge like foran seg tidsmessig med 1.26.43, til en finfin 33.plass i klasse 25-29 år.

Råskinnet Tore Bjerkrheim er vel nå kommet opp i 67 merker til sammen i alle tre grenene i Birken! På like mange forsøk! Tore var også strålende fornøyd med sine Scott-sko. Ikke alle var like godt fornøyd med skovalg og underlag i Birken denne gangen.
Harald Ringen har slitt litt og ikke fått løpt en meter siden Fornebuløpet. Likevel løper han trøyen av de fleste og tar en sterk 11.plass i klassen sin. Fra før har han både 1., 2., 3., 4., 5. og 6.plass i klassen!
Steffan Aasli er konsentrert i pulje1-feltet.
Charles Granquist har slitt med hamstringskade, men kjempet seg gjennom Birken. Som Tore er han en av de ganske få som har vært med på alle Trippelkonkurransene – da løper du selv om du ikke er helt skadefri! Og humøret er på topp her også!
Eve Vangsnes Bergli i full fart mot mål – etter fall underveis…

Her er alle som løp Birkebeinerløpet for Team Sportsmanden

Og til slutt må også ta med Marthe Katrine Myhre, som er på full fart mot storformen igjen og ble nummer 2 i Birkebeinerløpet for Vind IL, men som sammen med blant andre Espen Waage Skjeflo løper for Team Sportsmanden i neste helgs Nordmarka Halvmaraton!

Marthe svever gjennom terrenget…
..og spurter mot mål mellom sølepyttene.

Flere løpere mot mål

Mads Berge løp meget bra, bare 14 dager etter debuten på maraton i København. (Foto: Fra Facebooksiden)