Portretter og medlemsglimt

På denne siden skal vi bli litt bedre kjent med teamets medlemmer. Nye eller gamle, her vil vi med uregelmessige mellomrom presentere noen av medlemmene i Team Sportsmanden, eller annet nytt om medlemmene. 😂

Bli bedre kjent med noen av medlemmene:

Ståle Danielsen

Jakter sub 3 timer på maraton og gleder seg til Berlin-tur med Sportsmanden!

Team Sportsmanden har nå passert 100 medlemmer. Nummer 101 i rekken er den muntre bergenseren Ståle Danielsen, en svært ivrig og meget bra maratonløper, som de siste årene har kommet i stadig bedre form etter å ha tatt noen grep. Etter allerede å ha perset på maraton i år, blir sesongens store mål å bryte 3-timers grensen i Berlin Marathon på tur med Sportsmanden!

Hvem er Ståle Danielsen?

– Jeg er en aktiv mosjonist fra Bergen, som løp min første maraton i 2002. Siden har det blitt ganske mange – 89 stykker så langt, for å være helt nøyaktig. Jeg har også løpt noen ultraløp, men det er maraton jeg liker best, forteller vårt nyeste medlem.

Ståle på Gran Canaria så sent som 30.januar i år.

Ståle har som mange andre slitt litt både med skader og tidvis med motivasjonen.

– Jeg har vært mye skadet opp gjennom årene, og som sikkert mange andre er ofte kosten ikke den beste når man er skadet. Men under Gran Canaria Maraton i 2016, som jeg løp på 4t14min – fikk jeg sjokket – vekten var kommet opp i 109kg !! Da bestemte jeg meg for å ta opp kampen mot kiloene, og drømmegrensen på maraton på sub 3 timer.

Og for Ståle peker formplien oppover og tidspilen nedover. Han nærmer  seg allerede drømmegrensen!

– Under Gran Canaria Maraton i år gikk det mye bedre – da stoppet tiden på 3 timer 5 minutter og 55 sekunder – og vekten er nå 79kg.

Tre timers grensen skal nås til høsten, sammen med flere andre i Team Sportsmanden i Berlin Marathon!

– Så jeg gleder meg til å reise med Team Sportsmanden til Berlin Maraton – der er målet sub 3 timer! Jeg har troen på at dette målet kan nåes hvis jeg holder meg skadefri, og får trent bra fremover.

Lykke til Ståle – og hjertelig velkommen i teamet!

2xPERS: Ståle satt ny pers i Malaga 9.desember, før han igjen forbedret den i januar i år. Her er gledesutbruddet han la ut etter etter løpet sitt i Malaga: «JAAA NY PB!!! Tusen takk til Jan Fjærestad som gav meg troen på at sub.3:10 kunne være mulig, gikk ALL IN fra start som planlagt. Passerte halvmaraton 1:34:15 og neste på 1:34:02. Tiden på min klokke og ny PB ble 3:08:17????☀️? Takk for alle hilsener også, de hjalp meg de siste 15km, for da var jeg langt i kjelleren!!! Malaga maraton kan anbefales, rask og fin løype, og veldig bra arrangement☀️?☀️?☀️ Nå tar eg meg en velfortjent pils?????

Sverre Jensen

7.januar i år tikket det inn en hyggelig melding fra Sverre Jensen.
– Jeg vil gjerne registrere meg som medlem i Team Sportsmanden.

Sverre ble dermed medlem nummer 93 i det som vi kaller Norges kuleste lag. Men hvem er så Sverre Jensen?

Sverre bor i Moss og jobber for Dustin Norway. Han er født i 1974 og er 44 år gammel.
Her forteller han litt mer om sin bakgrunn som løper:

– Sånn kort oppsummert så begynte jeg å løpe «aktivt» med litt struktur og plan for ca. 18 måneder siden. Ble umiddelbart veldig dedikert og har stor glede av å kunne løpe ( helst langt) ?. Prøver å få blitt med i de fleste lokale løp i Moss og omegn, som f.eks Mossekarusellen, Christian Frederik-løpet, 3Toppsløpet på Jeløya, samt noen større løp som Oslo Maraton og Ecotrail i løpet av året.

– Planen og ønsket videre er å kunne satse på maraton-distansen og etter hvert prøve meg på ultra – og målsetningen er hele tiden å forbedre meg både teknisk og tidsmessig. Har ikke satt noen spesifikke måltall, men finner det selvfølgelig veldig motiverende å kunne se at sluttiden jevnlig blir bedre…. Det være seg på alle distanser!

Veldig kult også at Sverre ikke kjente noen fra før i Team Sportsmanden, men at han «fant frem» på egenhånd og følte at dette var tingen for han:

Jeg har ikke vært i andre klubber på lenge og kom over Team Sportsmanden via resultatlister/media, og så fort at dette var min inngang til et felleskap, og det å kunne representere en klubb uavhengig av nivå og form. ?

Veldig moro – og nettopp det som er mye av intensjonen med Team Sportsmanden!

Velkommen i klubben, Sverre!

MARATONLØPER: Sverre er allerede en meget bra maratonløper. I Oslo Maraton i fjor løp han på 3.15.32 etter et ganske jevnt løp der han passerte halvveis på 1.35.25. (Foto: Privat)

Bli kjent med: Ragnar Helge Jacobsen

Ekstra gøy at Ragnar ikke kjente noen fra før, men selv «fant veien» til Team Sportsmanden. Her er hans egen hyggelige introduksjonshilsen ved innmeldingen;

«Hei, Jeg ønsker å melde meg inn i Team Sportsmanden, for å kunne delta i et felleskap rundt løping, utveksle erfaringer, treningsråd etc, og eventuelt delta på enkelte treninger, arrangement/løp når naturlig. Jeg har alltid løpt en del, men særlig de siste årene hvor jeg også har deltatt i løp, særlig maraton, både hel og halv. Beste så langt på maraton er 3.08.10 i Valencia i november 2017, og 1.25.34 på Gøteborgsvarvet i mai i år.»

Begrunnelsen til Ragnar er midt i smørøyet av det Team Sportsmanden ønsker å stå for; å skape et fellesskap og å motivere hverandre. Team Sportsmanden er for både menn og kvinner i alle aldre, uavhengig av nivå – om man er aktiv, erfaren mosjonist eller nybegynner.

Ragnar har sendt dette bildet fra Holmestrand Maraton i april.

Ragner er for øvrig fra Røa, og på oppfordring utdypet han litt mer om seg selv:

«Jeg kjenner ingen andre (tror jeg) som er med i teamet, men det har dukket opp både i media og særlig på resultatlister i løp jeg har vært med på, og nå i det siste på Facebook i ulike sammenhenger. Ble derfor nysgjerrig, og så at profilen passet bra til meg som mosjonist med ikke for mye tid til overs, men nok til å trene innimellom jobb og barnas aktiviteter. Har blitt kjent med en del løpere i tiden jeg har vært mer aktiv løper, men morsomt å ha en tilknytning. Er medlem av Røa IL, men de har ingen løpegruppe. Der er det mest ski og fotball.»

Ragner H. Jacobsen er 51 år, bor og trener på Røa, har kone og tre barn;

«Jeg drev med friidrett mellomdistanse i ungdommen på Nøtterøy, og mener at jeg fortsatt drar nytte av det i løpingen min nå, både med tanke på utholdenhet og ikke minst løpeteknikk. Har løpt jevnt og trutt siden den gang, men særlig de to siste årene har jeg blitt ivrig etter å ha blitt utfordret av en nabo til å løpe Stockholm marathon for 2 år siden. Det ga mersmak, og jeg har nå gjennomført 6 maraton, inkludert Bislett 50km, med stort sett forbedrede tider for hver gang. Og denne trenden ønsker jeg å fortsette, nå i første omgang i Berlin i september i år hvor målet er å komme inn under 3 timer.

Hovedgrunnen til at jeg løper så mye er dels for å holde meg i god form, dvs hindre forfall. Men ikke minst løper jeg mye fordi jeg kan, trives godt med å løpe ute i natur, enten alene eller sammen med andre, og merke at kondisjonen ikke er til hinder for gode opplevelser. Deltagelse og gode tider i løp er ren bonus, eller rosinen i pølsa som det også heter.»

Ragnar i Stockholm Marathon 2.juni i år. Tiden i varmen ble 3.27.45.

Velkommen til Team Sportsmanden!