Bli bedre kjent med Helena Teigen

Team Sportsmanden har nå passert 120 medlemmer. Vi har fått hele 30 nye medlemmer i år. En av dem er Helena Teigen. Her kan du bli litt mer kjent med vårt svenske medlem, som jobber i Skatteetaten i Oslo. Helena presenterer seg selv på denne måten: 

– Mitt navn er Helena Teigen. Jeg er svensk, 42 år, har mann og to barn på 11, respektive 8 år gamle. For meg startet interessen for løping for cirka 10 år siden, når jeg sårt trengte alenetid i en meget travel hverdag.

Jeg har mest deltatt i halvmaratonløp, men gjennomførte min første helmaraton nå i år i Wien og er godt fornøyd med å ha gjennomført. Var nok sikker på at jeg skulle sitte igjen med følelsen av at dette var første og siste gangen, men det ble heller det motsatte – og nå er listen lang med løp jeg har lyst å løpe og ønsket om bedre tider er stor. (På forsidebildet har Helena akkurat kommet i mål i sin maratondebut i Wien. Foto: Privat)

Første gangen jeg gjennomførte en halvmaraton husker jeg veldig godt, jeg så at de pakket sammen og sopte gatene og de siste 3 kilometerne var lange. Helt på slutten så jeg en veldig stor mann foran meg med teksten på ryggen «hvis du kan lese dette er du trolig sist»!  Da ble det målet mitt at jeg skulle i hvert fall komme i mål før han! ?

Elsker det med løping….  det er for alle og alle kan om man vil, det er ikke kun for de med lange tynne bein, de som springer maraton på under 3 timer. Nei, det er for alle og man kan løpe hvor som helst og når som helst.

DEBUT: Helena Teigen (3076) debuterte både for Team Sportsmanden og i Hytteplanmila i høst og kom i mål på like over 60 minutter.

Jeg har alltid med meg løpeskoene, på jobbreisen, langferien eller weekend-turen og synes løping er den beste sightseeingen man kan få. Den er gratis, du får mosjon og du bestemmer selv hva du vil se.

For meg har løping betydd mye i livet. Hvor travel jeg enn er, prioriterer jeg aldri bort trening, fordi jeg vet at det er da jeg trenger det mest, og de beste løsningene på en eventuell utfordring har jeg alltid fått under en løpetur. Som leder og mor er jeg opptatt av å prøve å være et godt forbilde og håper at mosjon og aktivitet kan smitte av seg på andre.

Jeg jobber nå i et miljø der det er ganske mange som er opptatt av løping, det er veldig motiverende og jeg har faktisk forbedret tidene mine / resultatene mine ganske mye siden januar.

Jeg har alltid løpt alene og ikke vært opptatt av Strava eller det å bli medlem av noen løpeklubb, men ser nå at det er utrolig morsomt å være del av et felleskap. Jeg har også hørt utrolig mye positivt om Sportsmanden, så når Arvid spurte om jeg ville melde meg inn var svaret selvsagt!

Elsker det med løping….  det er for alle og alle kan om man vil, det er ikke kun for de med lange tynne bein, de som springer maraton på under 3 timer. Nei, det er for alle og man kan løpe hvor som helst og når som helst.

– – –

Det er noen måneder nå siden Helena meldte seg inn – i mai 2019. 
Håper den første sesongen har svart til forventningene.
Tusen takk for at du vil være medlem i «Norges kuleste lag»!  
?
Og takk for fin presentasjon og gode og kloke ord! Ja, både løping generelt og Team Sportsmanden er for alle!

 

 

Nytt medlem: Kirsti Johnsen Skåtøy

Ultraløper og fembarnsmor

Kirsti Johnsen Skåtøy fra Egersund er nytt medlem i Team Sportsmanden. Vi har nå passert 120 medlemmer! 

Kirsti er 44 år og har gjort seg bemerket med noen meget gode plasseringen i lange løp. I fjor vant hun Oslotrippelen etter å ha tilbakelagt både maraton (3.19.09), halvmaraton (1.48.34) og 10 km (51.07) under Oslo Maraton.

Hun fullførte Oslotrippelen også i år, til tredjeplass sammenlagt. Sterke 3.08.02 på maraton satt nok litt i beina for de to siste etappene, men det skulle bare mangle!

Kirsti Johnsen Skåtøy på maratondistansen i Oslotrippelen i fjor.
Kirsti brukte tydeligvis Steinar Lien som hare i dette løpet. ? Steinar var like foran helt til mål på 3.18.52 – 17 sekunder foran Kirsti.

Kirsti forteller kort om seg selv her: 

– Jeg begynte å løpe litt etter at jeg hadde fått mitt femte og siste barn, deltok etterhvert på lokale trimkaruseller. Siden har det gått slag i slag! Nå kan det nesten ikke bli langt nok! Ultra er blitt min favoritt, men jeg synes også det er gøy med korte løp innimellom, ikke minst fordi det er ei god treningsøkt! I 2019 ble jeg f.eks nr. 2 på Rallarvegsløpet, nr.4 på Icebug Experience Weatcoast og nr. 3 på Oslotrippelen. Ja, det har vært med på mye gøy! Og jeg gleder meg til fortsettelsen!

Hun er også medlem i Egersund IK og har samtidig med innmeldingen i Team Sportsmanden også meldt seg på løpshelgen i Skåbu neste høst, der hun selvsagt skal løpe Jotunheimvegen Ultra!

Velkommen til Team Sportsmanden! 

Bli bedre kjent med Steinar Lien

«Treningspendleren fra Trollåsen»

Av: Frode Monsen

Klokken er 05.35. En enslig mann sniker seg ut ytterdøren fra huset i Sponstubben på Trollåsen. De fleste ligger fortsatt godt under dynen og sover på dette tidspunktet. Ute er det surt og kaldt – og mørkt. For Steinar Lien er imidlertid akkurat det helt underordnet. For han er dette normalen. Ikke er det et nyttårsforsett eller et veddemål heller. Hver dag går han ut døren omtrent på minuttet, 25 minutter etter at vekkerklokken har ringt allerede kl. 05.10. Da er det bare å hive innpå et knekkebrød, en melkeskvett og et glass vann og hoppe i treningstøyet.

TIDLIG OPPE: De fleste ligger nok fortsatt og sover når Steinar Lien enten snører på seg joggeskoene eller tar frem sykkelen for å frakte seg selv de 16-18 kilometerne til jobben. (Foto: Privat)

Det eneste valget som gjøres, er om han skal ta sykkelen eller løpe de rundt 16 til 18 kilometerne til jobben i Securitas i Oslo, litt avhengig av hvilken vei han velger. Men med to sykler er også det godt planlagt på forhånd, her er det orden i egen logistikk.

Det blir både timer og ikke minst penger spart av å la bilen eller bussen stå, men det er ikke det som er drivkraften til den treningsglade livsnyteren fra Oppegård. Foruten at han gjør unna sine daglige treninger til og fra jobb, tar han seg gjerne en økt både lørdag og søndag også. Årlig blir det gjerne litt over 3.000 km med løping og 4.000 km med sykling.

FREMME PÅ JOBB: Steinar trenger ingen «sykle-til-jobben-aksjon». Her er han kommet frem til Hasle. Dusj, en lett frokost og jobb venter. (Foto: Privat)

Steinar Lien er ellers en ganske alminnelig mann. Han er 54 år og opprinnelig fra Porsgrunn. Her begynte han sin idrettslige løpebane som gutter flest med fotball i ungdomsårene for klubben Urædd. Som småguttespiller fikk han også sitt første kretsmesterskap. Det skulle bli langt flere senere, i andre idretter. Nå står han med 21 totalt, hvorav hele 19 er i løping, men han har også ett i seiling. Seiling tok nemlig over som den store lidenskapen i noen år da fotballkarrieren ble lagt på hylla som junior. Unge Lien var en lovende seiler.

– Jeg seilte for Brevik Seilforening. Jeg har KM fra BB11-klassen og har seilt Norgescup i Laser og deltatt i KielerWoche to ganger og i EM en gang, forteller Steinar.

Han er godt gift med sin Mette. Paret flyttet til Oppegård i juni 2000 og om en måned feirer de 30-års byllupsdag. Løpingen startet Steinar med i 1992, og etter at han deltok i sitt siste NM i seiling i 1994 «har det vært løping for alle pengene». Og når Steinar gjør noe, gjør han det gjerne skikkelig. Etter konkurransedebuten i Oslo halvmaraton i 1992 har det blitt svært mange løp. Det toppet seg i 2006, da han deltok i hele 52 konkurranser, altså ett løp hver eneste uke hele året gjennom i snitt.

Lien har konkurrert i 16 land, fra USA til Serbia og Sør-Afrika, og har vunnet løp både i Hellas, England og Danmark, foruten i Norge. Og selv om han etter hvert både er blitt godt voksen og kanskje er noen kilo over ideell matchvekt som løper, så er Steinar fortsatt svært aktiv på konkurransefronten.

– I år står 40 konkurranser på terminlisten min.

KONKURRANSEMANN: Få konkurrerer så mye som Steinar Lien, som alltid stiller opp i lokale løp som Oppegårdmila. Her har han følge av kompisen fra Team Sportsmanden, Øistein Røisland.
(Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Ja, det er få som har sånn orden i sysakene som 54-åringen som er utdannet cand.scient med biokjemi som hovedfag, men som aldri har jobbet med faget. I stedet har han vært ansatt i snart 29 år i Securitas, der han nå jobber med fakturering på hovedkontoret på Hasle. Tidligere har han vært avdelingssjef for bomringavdelingen, da selskapet bemannet alle bomstasjonene i Oslo. Spør vi om antall løp eller om hvordan det gikk i Follotrimmens fjerde løp i 2003, får vi raskt svar. Alt av konkurranser og hver eneste trening er nøye ført inn i egne, hjemmesnekrede regneark, som etter hvert har blitt ganske store. Men alle opplysningene ligger der, lett tilgjengelig. Som for eksempel at han har 131 løp i Follotrimmen og fullført 34 maraton, samt løpt favorittdistansen halvmaraton hele 124 ganger!

Halvmaratoneksperten

For selv om Steinar konkurrerer i alt fra 800m til maraton, er det halvmaraton som er favorittdistansen. Den behersker han bedre enn de fleste og persen er på gode 1.17.52 fra Fredrikstadløpet i 2006. I 2019, i sitt 55.år, holder han fortsatt et meget bra nivå. I fjor løp han distansen på 1.30.15 og årets mål er å igjen bikke under halvannen-times grensen. Og så røper han et litt hårete mål om å bli norgesmester i aldersklasse M55-59 år på maraton! For selv om han ikke fyller 55 før til høsten, så er det alderen ved utgangen av året som er avgjørende for hvilken aldersklasse man løper i.

Lien har selvfølgelig allerede deltatt i flere konkurranser i år, senest lørdag 2.februar da han løp 10 km i Vinterkarusellen på Romerike på Haga på 44.22.

– Det var tunge forhold, med snø og is og vanskelig å få feste selv med pigger.

Og lørdag 16.februar stiller Steinar til start sammen med over hundre andre løpere i ultraløpet Bislett 50km – et innendørsløp der man løper 92 runder under tribuneanleggene på det ærverdige stadionet. Det blir første gang han deltar i dette løpet.

– Det er mest for å få distanse i beina mot NM i august, forteller han.

NM er i år lagt inn i Stavanger Maraton, der vinnertiden i Steinars klasse i fjor var på 3.48. Med pers på 2.52.07 fra Roma Marathon i 2005 og 3.18 fra Oslo Maraton så sent som i fjor, kan det absolutt være realistisk å kjempe om ny NM-heder.

– Jeg må jo være optimist. Og jeg har så lyst på det NM-gullet!

GLADGUTTEN: Steinar Lien har et optimistisk og positivt sinnelag. Det gjelder å kose seg litt, om det er på hjemmebane eller på løp. (Foto: Frode Monsen / Sportsmanden.no)

Livsnyteren

Steinar Lien er kjent for sitt gode humør – alltid blid og positiv. Og selv om han sørger for å få sine ukentlige treningsdoser, har Lien også helt andre interesser enn løping og trening. Livsnyteren lever ikke akkurat noen asketisk tilværelse og Steinar og fru Mette er også noen skikkelige gourmet-er. Glad i god mat, gjerne ledsaget av et godt glass eller to med vin eller annet egnet. Det er ikke få middager av både tre, fire og fem retter som serveres for gode venner rundt spisebordet hjemme på Trollåsen.

Ekteparet er også svært interessert i kultur og film, og Steinar røper også noen litt mer «sære» interesser.

– Vi ser minst 100 filmer i året hjemme og spiser en del på restaurant. Vi har «tatt» 56 stjerner på Michelenrestauranter og har også abonnement i Operaen.

Og som med løpingen, har han også her en fyldig oversikt over alle filmer som er sett, bøker som er lest, teaterstykker, konserter og mere til, år for år.

Joda, vel kan det synes tøft og rart for mange å stå opp i otta og løpe til jobben i all salgs vær året rundt. Men det er likevel helheten i livet og trivselen som er det viktigste for livsnyteren Steinar Lien.

Kanskje noe å tenke på for alle oss andre som sitter i bilkø og lar oss stresse på vei til jobb om morgenen.

HJEMOVER: Dagens andre økt denne dagen var løping hjem fra jobb,
etter å ha syklet til jobb på morgenkvisten. (Foto: Privat)

Idrettslige meritter (per februar 2018):

4 NM-gull friidrett, veteran
19 KM gull friidrett, veteran
1 KM gull i seiling, deltakelse i EM
1 KM i fotball

Klubber:

Oppegård IL
Team Sportsmanden
Kolbotn Sykkelklubb
Tidligere:
Urædd IL (Porsgrunn)

 

Kjell Arne med kjempeløp i Valencia!

Kjell Arne Olsen forbedret 29 år gammel pers

Og Kjell Arne Olsen slo til selv også! Etter knallsterke 2.50 samme sted i fjor, har Olsen trent målbevisst for å komme under 2.50 i år. Og jammen klarte ikke karen fra Veldre Friidrett og Team Sportsmanden, som er et par år eldre enn Ytterstad, også brasene. Med kjempesterke 2.46.55 i klasse M55-59 år slo den tidligere syklisten faktisk sin 29 år gamle maratonrekord med 45 sekunder!

For noen er det visst aldri for sent å forbedre seg!

NORSK VETERANJUBEL: –Fantastisk dag i Valencia! ☀️ Forholdene var tilnærmet perfekte, og Kjell Arne slo sin personlige rekord fra 29 år siden med 45 sekunder. Og Nina med en vanvittig prestasjon helt i ypperste verdensklasse! Sitatet er fra Marie Brudvik som la ut dette bildet på Facebook etterpå.
Foto og forsidebildet: Marie Brudvik

 

Lett i steget og fokusert. Kjell Arne Olsen har trent målbevisst mot Valencia Marathon, som var sesongens store mål.
Foto: Mariann Wavik Auvi

Les hele reportasjen på Sportsmanden.no – 01-12-2019