Håkon på spontantur til Frankfurt Marathon – og perset igjen!

Litt av en høstsesong for Håkon Haug Urdal

Og sesongen til Håkon Urdal har ikke vært noe dårligere i år, snarere tvert imot!

For etter å ha perset i Berlin Maraton med 2.34.42, fulgte han opp med seier i Skåbu Fjellmaraton bare seks dager senere. I Hytteplanmila to uker etter det igjen ble det ny personlig rekord på 10km med 33.34. Og med toppformen tydeligvis intakt, reiste Urdal nærmest på spontantur til søndagens Frankfurt Maraton, der han igjen leverte varene med enda en pers – nå med 2.32.44!

Snakk om høstsesong!

Sportsmandens redaktør kan gratulere team-kompis Håkon Haug Urdal med en strålende høstsesong!
Foto: Inger Johanne Klokset

Resultater Frankfurt Maraton

Les også: Debuterte på maraton med drømmetid!

Sportsmanden.no – 29-10-2019

 

Henning jublet for seier i Fredrikstad Maraton

Godfølelsen fra Hytteplanmila intakt !

Søndag tikket det inn en melding til Sportsmandens redaksjon:

– Ble seier i Fredrikstad Maraton i dag!

Meldingen kom fra Team Sportsmandens egen Henning Mortensen, som også representerer Lillehammer IF. Henning viste gryende storform da han forrige helg løp Hytteplanmila på 35.01. Han har løpt raskere før, men det var måten han gjennomførte det løpet på, der han avanserte kraftig på siste del, som ga han godfølelsen; «Følelsen av å ha masse krefter igjen på siste halvdel og plukke haugevis med rygger og kunne gi skikkelig gass den siste kilometeren var helt fantastisk!»

Og i Fredrikstad var tydeligvis godfølelsen intakt, da 38-åringen fra Askim, som er bosatt i Brumunddal, fulgte opp med et solid løp i en ikke altfor lett løype i Fredrikstad. Han beskriver selv dagen og løpet slik:

STARTEN er gått og Gisle Johnsen tar teten, foran Robert Bue (838) og Magnus Øren (821), som endte som nummer 2 og 4. Johnsen ble nummer 30 til slutt, mens vinner Henning Mortensen, som på forsidebildet jubler for sin første maratonseier, sees helt til høyre i bildet.
Foto: Arrangøren

– Tok turen til Fredrikstad i helga for å løpe maraton og jaggu ble det seier!  Fine forhold med 5-6 grader og overskyet, men det hadde regnet en god del natten før, så det var bløtt og gjørmete på noen av skogspartiene.

– Jeg startet litt rolig og holdt meg til tetgruppa som var ca 10 stykker fra start. Etter ca 7-8 km var vi to mann som fikk en liten luke. Like etter runding etter 14 km ble vi tre som løp sammen helt til 36 km. Der var det en bakke på 3-400 meter og jeg merket at de to andre begynte å få det. Ga litt gass inn mot den siste drikkestasjonen og fikk raskt en liten luke. Vi ble samlet igjen ved drikkestasjonen, men da satte jeg opp farten igjen og da klarte de ikke å følge.

– Fikk gåsehud 500 meter fra mål da jeg skjønte jeg kom til å vinne og familien min sto og ventet på meg!  Tiden ble forresten 2.58.30.

Mortensen løp jevnt som en klokke. Mens den første av de tre rundene på drøye 14 km gikk på 59.58, ble begge de to siste rundene løpt på 59.16.

Robert Bue fra Marnardal IL (2.59.26) og Øystein Gøthesen fra Haugesund IL (2.59.53) tok de andre pallplassene, som de eneste under 3 timer.

Anne Marie Karlsen fra Kristiansand vant kvinnenes maraton klart på 3.24.53, foran Kathrine Ruud Hansen, Kvernhuset BIL (3.40.27) og Torild Wickstrøm, Polarstjernen IL (3.46.15). Sistnevnte løper for øvrig i klasse K55-59 år.

MER SEIERSJUBEL! SÅ GLAD var Anne Marie Karlsen da hun vant Fredrikstad Maraton.
Foto: Arrangøren
DEBUTERTE MED BRAVUR: Marit Lundanes fra Team Sportmanden ble nummer 8 på 4.11, vant klassen i debuten på distansen og skrev følgende på Facebook: – I går fullføre jeg min første maraton! De siste kilometerne ble akkurat så vonde som jeg hadde fryktet – men stolt av å ha klart det!

Totalt var det 77 løpere som fullførte det 19. Fredrikstad Maraton.

I fjor var det Henning Pedersen og Marie Grønneberg som vant, mens det også for to år siden ble seier til Team Sportsmanden ved Håkon Urdal. Det kan du lese mer om her:

Strålende sesong kronet med seier i Fredrikstad Maraton

 

Sportssmanden – 29-10-2019

 

Team Sportsmanden med rekord i Hytteplanmila

Hele 40 påmeldte – 37 stilte til start

Christoffer Ladstein (forsidebildet) – en av flere lokale løpere fra Oppegård i Hytteplanmila – var også en av svært mange fra Team Sportsmanden som stilte til start i Hole. Rekordmange 40 stykker var påmeldt og 37 stilte til start i løpets 15-års jubileum.

Aller best av teamets løpere var Per-Christian Lysaker Torgersrud, som med knallsterke 31.35 vant klasse M40-44 år. Likevel var ikke den særdeles godt trente karen fra Moelv helt fornøyd, da han kun var ett sekund bak sin ferske pers fra Norgesløpet.

– Det er det nivået jeg ligger på, men jeg skulle gjerne løpt litt raskere. Dette var kanskje siste sjansen, forklarte han, begrunnet med at formen nå er veldig god, men at det vil bli mer jobbing og mindre tid til trening fremover for den travle 40-åringen.

JEVN OG STERK: Per-Christian Torgersrud – i sort drakt – ligger på et jevnt og svært høyt nivå – og har de siste ukene løpt sine to raskeste 10km gateløp noensinne – med ett sekunds forskjell.
Foto: Hans Edgard Rakeie

Nest best i teamet var Pål Jostein Petersen Onsrud, som i likhet med tvillingsøster Linn Beate perset i Hytteplanmila. Jostein brukte 33.27, mens Linn endelig kom seg under den magiske 40-minutters grensen med 39.54 og var strålende fornøyd etterpå.

Ny personlig rekord ble det også på Håkon Urdal, som har vært i superform i hele høst med maratoners i Berlin på 2.34, før han seks dager senere vant Skåbu Fjellmaraton. Fortsatt var det litt energi igjen i kroppen og 33.34 er jo en strålende tid på tampen av en travel høstsesong.

Kun 10 sekunder bak Håkon kom Roger Thompson, som med 33.44 var den fjerde fra Team Sportsmanden som løp på under 34 minutter i Hole.

SUPERLØP: Roger Thompson med nok et kjempeløp i Hytteplanmila, først i rekken her med nummer 205.
Foto: Hans Edgard Rakeie

Og Runar Sannerud – som for tre uker siden gjorde sitt livs beste maraton i Berlin da han løp på 2.39 – fulgte fint opp med 34.32.

Henning Mortensen hadde også en super løpsopplevelse med en solid gjennomføring med negativ splitt med hele 25 sekunder, da han stormet inn på 35.01.

– Altså; den følelsen av å ha masse krefter igjen på siste halvdel og plukke haugevis med rygger og kunne gi skikkelig gass den siste kilometeren var helt fantastisk! Et nesten perfekt løp og da spiller ikke tiden så stor rolle, sa Henning etterpå.

STERK: Runar Sannerud bestemte seg for å stille et par dager før løpet, og klarte målet om å komme under 35 minutter.
Foto: Hans Edgard Rakeie

Flere perset og kom på pallen i aldersklassene

Det ble altså klasseseier til Per-Christian Torgersrud i M40, mens Kjell Arne Olsen (M55-59 år) og Kristin Isachsen (K60-64 år) fulgte opp med 2.plasser i sine respektives aldersklasser. Sistnevntes samboer Vidar Ellefsen var heller ikke stort dårligere med sin 3.plass i M60-64 år.

Å komme på seierspallen i Hytteplanmila er gjerne langt vanskeligere enn å få medalje i veteran-NM. Sånn sett er nesten Hytteplanmila å betrakte som et uoffisielt norgesmesterskap på 10km gateløp.

Ta for eksempel nevnte klasse M55-59 år, der Kjell Arne Olsen med 36.00 kun ble slått av Norges suverent beste veteranløper de siste 4-5 årene, Kristen Aaby – fenomenet fra Sigdal som løp på 33.08 – mens Svein Egil Linnerud fra Gjøvik tok tredjeplassen, åtte sekunder bak Olsen med 36.08.

SUPERPALLEN I M55-59 ÅR: –Årets nest viktigste idrettsmål for meg i dag, en ære å få stå på pallen i Hytteplanmila med disse to flotte løperne; Kristen Aaby og Svein Egil Linnerud. 36.00 ble tiden og det ga 2. plass i klassen. Happy, skrev Team Sportsmandens Kjell Arne Olsen under dette bildet på sin Facebookside etterpå.

Og da Kristin Isachsen løp inn til andreplass på ny flott pers med 44.31, ble det satt verdensrekord av Synøve Brox, som vant klasse K60-64 år på utrolig sterke 38.27.

GRATULERER! Kristin Isachsen og Synøve Brox gratulerer hverandre med henholdsvis verdensrekord og personlig rekord!
Foto: Vidar Ellefsen

Ny og overraskende pers ble det også på Christoffer Ladstein, som etter åtte uker med sykdom og på en nylig startet antibiotoikakur, hadde lave skuldre og små forventninger før start. Han stilte seg opp fremst i 42.30-puljen og hadde som mål å holde de to velkjente fartsholderne bak seg til mål. Men Christoffer rykket raskt fra teten av gruppen og holdt jevn fart hele veien til en sensasjonell pers med halvminuttet, på tiden 40.11.

STARTEN FOR PULJE 42:30. Mange fra Team Sportsmanden i de fremre rekker her, og aller fremst og mest offensiv er Christoffer Ladstein. Frode Monsen er like bak, mens det er Åse Klinkenberg og Jon Arne Skrove – begge med på Team Sportsmanden sine lag i Etappe Bornholm de to siste årene – som sørger for marsjfarten med hvert sitt flagg på ryggen.
Foto: Arrangøren
FIGHTING FACE: –Ekte «fighting face» ca. 8 km ut i Hytteplanmila – skjønte da at det gikk mot ny PB på 10km – godt over 30 sek (40:11), noe en sier seg særdeles fornøyd med etter 8 ukers sykdom, kun rolig trening og 3. dag på antibiotikakur, var noe av det Christoffer selv skrev på sin Facebookside etterpå.
Foto: Hans Edgard Rakeie

Les også hovedreportasjen:

Jakob Ingebrigtsen med norsk rekord og fantastisk debut på 10 km!

Men tilbake til Team Sportsmanden. Dette er jo et lag for alle, og ikke minst for mosjonister fra de såkalte bakre rekker. Like fullt må vi nesten nevne at 17 av de 37 deltakerne løp på under 40 minutter!

Fire løp på over 50 minutter og to brukte over timen på sine 10 km. Men alle kom seg trygt til mål og hadde en god opplevelse. Det er det viktigste.

Gratulerer alle sammen!

BLID! Ruby Semb smiler bredt til fotografen.
Foto: Arrangøren / Arild Brådalen
DEBUTERTE: Helena Teigen (3076) hadde en flott debut for Team Sportsmanden med sitt første Hytteplanmila på like over timen.
Foto: Arrangøren / Arild Brådalen
TEAM BENONI: Andreas Benoni og faren Asle løp begge for Team Sportsmanden, i tillegg til at begge brødene til Andreas også løp, så «Team Benoni» stilte med hele fire løpere i Hytteplanmila. Andreas var best i familien med 39.08.
Foto: Hans Edgard Rakeie
SOLID: Charles Granquist er i form året rundt, og løp på 38.24 i Hytteplanmila.
Foto: Hans Edgard Rakeie
HOI, HOI: Arve Mjelde stilte til start sammen med fru Rønnaug, begge for Team Sportsmanden. –Jeg meldte meg på 2 dager før løpet og var glad for det, stolt over å kunne få lov til å løpe for det beste Teamet! skrev Arve etterpå!
Foto: Hans Edgard Rakeie
Og her er fru Rønnaug Mjelde, fremst i rekken, i sitt første løp for Team Sportsmanden.
Foto: Arrangøren / Arild Brådalen
–Hytteplanmila.. Løper med brillene i hånda.. Det regnet ?️?️ Fotografen er Hans Edgard Rakeie trur jeg.. 2-3km igjen.. Trur pulsen er ca 88 % av maks her, skrev Peder under dette bildet på sin FB-side.
Teamleder og artikkelforfatter Frode Monsen oppsummerte egen innsats slik etter løpet:
–Hytteplanmila gikk over all forventning. Følte det nesten litt uforsvarlig å starte, men ville gjøre et forsøk. 3.59 på første km var langt raskere enn planlagt, men dermed var loddet kastet. Målet underveis ble sub 42, og med 41.51 ble det overraskende sesongbeste av mine fem 10km. At det gikk et lite minutt saktere enn i fjor var helt underordnet i gråværet i dag. Ekstra moro også med 40 fra Team Sportsmanden og den utrolig imponerende norgesrekorden til Jakob Ingebrigtsen på første forsøk! @hytteplanmila leverte igjen!
Foto: Hans Edgard Rakeie

GALLERI:
Et knippe bilder tatt av Merete Bolin før løpet, av i rekkefølge Jan Billy Aas (som løp sin konkurranse nummer 99 i år! – Lasse Sørlund – som er på vei tilbake etter et trøblete år med sykdom – Magnus Midtgård, Christoffer Ladstein og Halvor Steinsholt.

Alle resultater finner du her

TEAM SPORTSMANDEN I HYTTEPLANMILA: Komplett liste over deltakerne fra Team Sportsmanden i Hytteplanmila 2019.
Klikk på listen for større bilde.

PS: Det var enda flere medlemmer fra Team Sportsmanden i sving i Hytteplanmila, som Marthe Katrine Myhre (36.14 og 12.plass av kvinnene) og Anne Helen Evensen (48.14), samt søsknene Emil (35.01) og Ingrid Elise Kullerud (44.34). Ingen av disse hadde imidlertid registrert Team Sportsmanden som team og kom derfor ikke med på listen ovenfor ved søk i resultatene. Faren Pål Asbjørn Kullerud, som dokumenterte knallform med 2.plass på 5 km i Furumomila helgen før på 16.40 (for øvrig 20 sekunder foran Kristen Aaby på tredjeplass), var en av flere som var påmeldt, men som dessverre måtte kaste inn håndkleet og stå over på grunn av skade eller sykdom.

I LOKALPRESSEN: Fra ukens utgave av ukeavisen Oppegård Avis,

Sportsmanden.no – 24-10-2019

Fantastisk tur til Skåbu med Fjellmaraton og nytt ultraløp!

Sportsmandens løps-weekend i forbindelse med Skåbu Fjellmaraton har blitt en super tradisjon.

I år var vi ikke mer enn en håndfull fra teamet, men det ble desto flottere med et fantastisk vær. Og med premiere på Jotunheimvegen Ultra! 57 fantastisk flotte km fra Bygdin til Skåbu. Og Fjellmaraton og halvmaraton var like fine som de pleier. En herlig helg med fint foredrag av Jon Ilseng om Norge på tvers også – det bare å reservere neste helgs Skåbu-opphold med en gang!

Les hele reportasjen på Sportsmanden:

Fantastisk vær under årets Skåbu Fjellmaraton –

Vilt og vakkert i Jotunhemvegsløpet Ultra

SOSIALT: Man blir lett kjent med nye løpere underveis i et ultraløp. Her er det primus motor for hele arrangementet, Tom-Erik Aulie Åsen (som fikk fri noen timer fra andre gjøremål og selv fikk deltatt i det nye ultraløpet), som utveksler erfaringer med Johannes Rummelhoff (t.v.), hovedpersonen fra fredagens filmfremvisning.
(Foto: Arrangøren)

Tre musketerer fra Team Sportsmanden. Teamlederen, som med startnummer 1 jo bare MÅTTE løpe, med selskap av Morten Vestvik og Terje Lyngstad (t.h.) – som hadde tatt turen fra henholdsvis Haugesund og Førde for å delta. For Terje var dette hans 25.ultraløp og ett av de aller vakreste: – Morten tok 3. plass i ultraløpet i klasse M50-59, og eg sneik meg inn på plassen framfor. 5.07,37 i mitt 25. ultraløp var tipp topp i ei av dei mest naturskjønne løypene eg har sprunge i. Dei siste tre km er den mest vanvittig brutale bakken eg har opplevd. Som å gå på Hafstadfjellet etter ein løpetur i fjellet på 54 km. Eit løp eg tilrår alle som elskar det eksotisk norske, skrev Lyngtstad blant annet på Facebook.Noe vi bare må si oss fullstendig enig i!Du kan nå melde deg på til neste års tur her:

Vil du oppleve Skåbu Fjellmaraton og Jotunheimvegen Ultra 2020?

Henning Engen Andersen nytt medlem!

Imponerende ultradebut langs Jotunheimvegen!

Henning Engen Andersen imponerte stort da han debuterte som ultraløper med å bli nummer 8 totalt og tok fjerdeplassen i klasse M40-49 år på imponerende 5.02.51 i det nye ultraløpet på 57 km fra Bygdin til Skåbu, som er en del av programmet til Skåbu Fjellmaraton. Henning er kollega med Egil Løken. Sammen tok de turen til Skåbu, selv om Egil hadde Berlin Marathon i beina fra seks dager tidligere. Og Henning var ikke før kommet hjem, før han meldte seg inn i Team Sportsmanden!

Gratulerer med et imponerende debutløp! 

– Takk for det. Ja, jeg er kollega av Egil, trodde jeg skulle debutere på maraton før ultra, men….. Det var i alle fall helt topp, med god, avslappet stemning og veldig mange hyggelige løpere, så det skal absolutt gjentas, forteller han.

Henning (t.h.) og Egil i tospann underveis i ultraløpet. På forsidebildet løper han sammen med Morten Vestvik en periode. Begge to ble etter hvert distansert av debutanten…
Foto: Arrangøren.

Henning er også medlem i Rogne IL og beskriver seg kort på følgende måte:

– Litt om meg: Jeg er gift, har 3 barn og bor i Øystre Slidre i Valdres. Jobber for ambulansetjenesten i sykehuset Innlandet. Er veldig glad i å trene, mest løping, men også mye ski og sykkel. Jeg konkurrerer noe i løpet av året, både løp, ritt og renn.

– Jeg synes Team Sportsmanden virket som en veldig sosial og flott gjeng, så jeg gleder meg til å bli endel av det! ?

Gleden er gjensidig. Velkommen til Team Sportsmanden, Henning!

 

Herlig Berlin-tur og perser fra mange i teamet!

Berlin Marathon er et av de aller største maratonløpene, både i antall løpere og i popularitet. Det har også ry for å være verdens raskeste – med en rekke verdensrekorder, senest i fjor på fantastiske 2.01.39. Utrolig nok var årets vinnertid bare to sekunder bak, etter en heroisk avslutning av Kenenisa Bekele. Men med 2.01.41 som vinnertid, er det fortsatt Eliud Kipchoge som har verdensrekorden.

Sportsmanden arrangerte ved hjelp av teknisk arrangør Maxpulse tur til Berlin – og med i reisefølget var en hel, liten gjeng fra Team Sportsmanden, i tillegg til at flere teammedlemmer hadde tatt turen på egen hånd.

Mange gjorde det meget bra, flere perset – og en av dem som imponerte aller mest var Stein Henrik Olaussen:

– En hinsides fantastisk opplevelse!

Mange satt som vanlig personlige rekorder i Berlin. En av dem var Stein Henrik Olaussen, erfaren maratonløper med blant annet seier i Stavanger Maraton for noen år tilbake på merittlisten. Han smadret egen rekord og la ut denne beskrivelsen på Facebookgruppen Sportsmanden Sportsforum etterpå:

– Selv hadde jeg en hinsides fantastisk opplevelse, trolig min beste løpsopplevelse noensinne. Overgikk alle mine (relativt høye) forventninger, og smadret min 5 år gamle maraton-PB med 7 minutter, og satte underveis også ny halvmaraton-PB med 30 sekunders margin. Føltes som om jeg fløy avgårde hele løpet, og jeg hadde ikke noe problem med å flyte fint i 16 km/t. Berlin er virkelig noe helt spesielt!!

En annen som var superglad var nok Runar Sannerud, som på sin egen fødselsdag ga seg selv den best mulige gaven ved for første gang å løpe under 2.40, med sluttid 2.39.30.

Og Stian Eriksen fra Team Sportsmanden, som imponerte stort med 2.42.52 i sitt aller første maraton, etter å ha løpt klokkejevnt med andre halvdel bare 13 sekunder saktere enn første del. Snakk om debut!

BLIR DET PERS? Når Brandenburger Tor dukker opp er det under en kilometer til mål, og man kan enten nyte innspurten, eller gi alt man har i håp om pers eller årsbeste. Eller kanskje gjøre begge deler!
FOTO: Frode Monsen

Flere i gruppen til Sportsmanden/Maxpulse perset også, og det var ellers en heftig diskusjon rundt skovalg. Det er vel ingen hemmelighet at de nye Nike-skoene brukes av mange. Trolig har de en positiv effekt på prestasjonen, i det minste via placeboeffekt… Men fortsatt er det mannen eller kvinnen oppi skoene som skal løpe.

Fristelsen ble for stor! Eller var det kanskje presset? Da vi kom over de sagnomsuste skoene som de aller siste på Expoen, endte jeg i hvert fall opp med disse…
PERS! Ragnar Jacobsen fra Team Sportsmanden gir positivt tegn til fotografen på sin ferd mot ny pers på 3.05.09.
FOTO: Jacob Bolin Lund
PERS! Også Hans-Jørgen Lund satt ny fin pers i Berlin: 3.34.58
FOTO: Jacob Bolin Lund
En spent gjeng fra Maxpulse-Sportsmanden sin gruppe er klar for avgang til start.
FOTO: Heidi Aasland


Hele reportasjen fra Sportsmanden kan leses her: Fort og fuktig i Berlin Marathon


Flere fine glimt! 


Ja, det er bare å bli med til neste år!

Du kan lese mer – og melde deg på her:

Bli med på tur til Berlin Marathon 2020