Kilian Jornet og Per-Chr. Torgersrud imponerte

Team Sportsmandens motbakke-ekspert Per-Christian Torgersrud er på vei mot storformen og imponerte voldsomt da han kun ble slått av verdens beste fjelløper – legendariske Kilian Jornet – under Nibbeløpet. I reportasjen under skrev Sportsmanden også i lokalavisen om den spreke familien Lundanes fra Oppegård. Marit Lundanes er senere blitt medlem i Team Sportsmanden! 😃

Geiranger fra fjord til fjell i Nibbeløpet

Verdens beste fjelløper, spanjolen Kilian Jornet, vant Nibbeløpet i Geiranger på lørdag. Men karen som kom på andreplass, Team Sportsmandens veteran Per-Christian Lysaker Torgersrud imponerte enda mer!

Geiranger fra fjord til fjell er et av landets største motbakkearrangement, med ulike måter og konkurranser for å komme seg opp de 21 kilometer lange motbakkene fra Geirangerfjorden til Dalsnibba, 1500 meter over havet. Du kan sykle, løpe eller gå fra fjord til fjell, med et fantastisk fjordlandskap som vakkert bakteppe.

GEIRANGER FRA FJORD TIL FJELL: Noen av de 35 svingene som inngår i Nibbeløpet.
(FOTO: Arrangøren)  

Løpets totalvinner var legenden Kilian Jornet, spanjolen som har bosatt seg i Romsdalen og som regnes som verdens beste fjelløper. Jornet er også en eventyrer av rang som beveger seg særdeles hurtig i bratte og vanskelige fjellområder som ikke er å anbefale for vanlige mosjonister. Han har blant annet rekordene for å ta seg raskest opp til toppen og ned igjen av Mont Blanc, Matterhorn og Mount Everest, sistnevnte ble besteget to ganger i løpet av kort tid i fjor uten tilførsel av oksygen!

Nå har Jornet også løyperekorden i Nibbeløpet, som ble forsert på raske 1.26.42, der for øvrig Team Sportsmandens veteran Per-Christian Torgersrud imponerte minst like mye med å bli nummer to og vinner av klasse 40-44 år på sterke 1.30.23. Vegard Øie ble treer på 1.38.40.

NIBBELØPET: Kilian Jornet legger i vei helt til venstre i mørkegrønn singlet. Per-Chr. Torgersrud er nummer tre fra høyre, med startnummer 556, med Vegard Øie like bak (446). Midt på bildet er Kjell Magnar Barli (fjerdemann i mål med startnr. 499), Knut Anders Hatlen i mørkeblått (nummer 10 i mål) og Iver Matias Glomnes (sjettemann i mål med startnr. 536)
(FOTO: Arrangøren)

Foruten Jornet er det bare tre mann som noensinne har løp bakkene raskere enn Per-Christian Torgersrud. Tidligere og nåværende motbakkekonger som Jon Tvedt og Thorbjørn Ludvigsen er nå bak Torgersrud på Nibbeløpets adelskalender.

Maria Dvergsdal var raskeste kvinne i Nibbeløpet som ble vunnet på 2.09.50, foran Iren Nordal og Jodi Brautaset.

Her kan du se hvordan det så ut da Kilian Jornet satt sin makeløse rekord opp og ned Matterhorn

Sprek Oppegård-famile i Nibbeløpet

Av de 136 som valgte å løpe det tøffe halvmaratonløpet Nibbeløpet, som slynger seg oppover fjellsiden i 35 svinger, var også fire blad Lundanes fra Oppegård. 

Raskest i familien til toppen av de lange bakkene var Anders Lundanes, som med tiden 2.08.37 ble nummer 10 i klasse M23-34 år og nummer 24 totalt. Anders har tidligere spilt fotball for Oppegårds A-lag og studerer nå i Trondheim. Broren Lars løp opp på 2.42.37 i samme klasse, mens faren Geir Lundanes var like bak eldste sønn til toppen etter 2.45.22 til 6.plass i klasse M60-64 år.

STARTEN: Lars Lundanes (nr 511) legger i vei fra fjorden i Geiranger.
(FOTO: Arrangøren)

Marit Lundanes, søster til Geir, var imidlertid best i familien plasseringsmessig. Med gode 2.31.16 ble det en flott tredjeplass i klasse K50-54 år.

– Et kjempefint arrangement – men bratt! Vi har vært mye i Geiranger med foreldre som er derfra, men aldri løpt til Dalsnibba før. Det var tøft fra Djupvasshytta og opp de siste 5 kilometerne – brattere enn 1:8 (13 %) noen steder, forteller Marit.  

FRA FJORD… Familien Lundanes er klare til start i Geiranger. Fra venstre Lars, Anders, Geir og til høyre Marit. Nummer to fra høyre er Camilla Lundanes Karlsen, niese til Geir og Marit, som gikk de 5 siste kilometerne og stod og heiet de andre inn sammen med Geirs kone, Ingeborg Hommelstad (fotograf).  
…TIL FJELL: Familien er samlet på toppen etter målgang.
FOTO: Ingeborg Hommelstad  

Alle resultater

Hjemmeside: Geiranger frå fjord til fjell

Team Sportsmanden i farta i Birkebeinerløpet

Mange medlemmer i aksjon i Birken Løpefestival 2019

Teamlederen var kun fotograf i år, men klarte å fange opp de fleste av dere som løp Birkebeinerløpet med kameraet. Dog ikke alle, eller dere som løp UltraBirken, Birken Fjellmaraton eller HalvBirken.

Gratulerer med innsatsen og fullført løp alle sammen! 😂👍

For et par stykker ble det litt knall og fall i de bløte forholdene og en tur innom Røde Kors-teltet, men felles for alle var strålende sol, godt humør og en opplevelse rikere!

Her er uansett et fint knippe med 12 spreke løpere:

Pål Jostein Petersen Onsrud var førstemann som dukket opp – her i fint driv!
Roger Thompson var ikke langt bak!
Runar Sannerud har fått øye på fotografen – og vice versa!
Litt ekstra ablegøyer fra den kanten.
Marthe Katrine Myhre – like etter at hun falt og skadet begge knærne. Sterkt da å holde unna til 2.plass i mål. Senere på kvelden ble det tur på sykehuset for å sy noen sting… Men allerede førstkommende lørdag stiller hun til start i Midnight Sun Marathon i Tromsø!
Mr.Birken Tore Bjerkrheim jager mot sitt Birken-merke nummer 73!!! Den fargerike outfiten er ikke Team Sportsmanden sin nye drakt, men fargene til langrennslaget Team Hallingdal.
Ny langrennsløper, Ivar Andre Ryttervold – som representerer Aasenbanden og Team Sportsmanden-banden!
Godt å se Birken-eksperten Harald Ringen back in business!
Svein Hagen løp for livet for å rekke dagens etappe av Criterium du Dauphine på tv, der sønnen Carl Fredrik har hatt en av hovedrollene de siste dagene!
Ever-present Birkebeinertrippeldeltaker, Charles Granquist, med smilet på lur!
Løp så søla skvatt!
Hege Bakken ned siste bakken…
Alle bildene til nå har vært fra Birkebeinerløpet, men det var flere som løp UltraBirken, Fjellmaraton og HalvBirken også. Kristin Isachsen får stå som fin representant for dem, attpåtil med klasseseier i K60-69 år i Birken Fjellmaraton.
Kristin hadde den beste supporten hun kunne fått i Vidar Ellefsen, selv om han nok hadde ønsket å løpe selv også for å forsvare klasseseieren fra i fjor i Birkebeinerløpet. Rolf Bakken er alltid til stede og alltid like blid. Han har også deltatt i samtlige 22 løp – 20 ganger i Birkebeinerløpet og 2 ganger på ultradistansen.
HIGH FIVE: Hanne Wibe fikk heiing av sønnen Thomas både underveis og etterpå.
Vel blåst alle sammen! Moro å være fotograf og journalist også, med litt innlagt løpetrening underveis. Takk for i år – og for nok et flott arrangement av Birken!

Mer fra Birken Løpefestival på Sportsmanden!