Team Sportsmandens store tropp klar til å erobre Bornholm igjen

Vi stiller med 2 lag og 14 løpere på den danske ferieøyen!

Etape Bornholm er en løpsfest en hel uke til ende. (mer…)

Per-Christian helt i toppen i NM i motbakkeløp

Fjerdeplass i NM-klassen til Tore Bjerkrheim

Sjekk denne resultatlisten:

Resultat 5 beste menn Kvasshovden opp 2017

Plass Navn Klubb Tid
1   Johan Bugge Eidsvåg IL  46:49
2  Stian Angermund-Vik Varegg Fleridrett 48:47
3  Joel Dyrhovden Samnanger IL- Safa 49:40
4  Per-Christian Lysaker Torgersrud Team Sportsmanden 51:01
5 Stian Øvergaard Aarvik Gneist IL 51:52

Knallharde Kvasshovden Opp i Ulvik var i år også NM i motbakkeløp, så de aller fleste av Norges beste motbakkeløpere var på plass. Team Sportsmanden var representert med to deltakere, Per-Christian Lysaker Torgersrud og Tore Bjerkrheim, og Kjetil André Bjerkrheim stod også på startstreken i Hardanger.

Per-Christian Torgersrud har flere ganger før vist seg som en særdeles sterk motbakkeløper. Og selv om det var et lite stykke opp til den suverene vinner Johan Bugge, Europamester i motbakkeløp for to år siden, eller til andremann og forhåndsfavoritten Stian Angermund-Vik, regjerende verdensmester i Skyrunning, så viste P-C igjen at det ikke er mange som slår han i tøffe motbakker. Merk også at Stian Øvergaard Aarvik, årets vinner av Norgescupen i motbakkeløp sammenlagt som slo Per-Christian i Grefsenkollen Opp tidligere i sommer, denne gangen ble slått av vår mann!

Best utenom NM: Per-Christian var fjerde raskest av samtlige løpere i Kvasshovden Opp og vant klasse M35-39 år i Ulvik. (Foto: Arrangøren)

Moro at Team Sportsmanden blander seg helt inn helt i NM-toppen, selv om Forbundets diskriminerende regler gjør at man ikke teller med i NM når man ikke løper for en klubb fra NFIF. Per-Christian ble dermed snytt for et suverent NM-gull i klasse 35-39 år, som i stedet gikk til Henrik Angermund fra Varegg, selv om han var hele 4 minutter og 44 sekunder bak vår mann i mål!

Hva synes så hovedpersonen selv?

Per-Christian er en ambisiøs kar, selv om han har trappet ned satsingen og «meldt overgang» til Team Sportsmanden. Han føler at han har enda mer å gå på, selv om det er «brutalt med motbakkeløp på Vestlandet»!

Jeg fikk ikke plassering i NM siden jeg ikke løp for noen klubb, men det viktige for meg i forbindelse med deltakelsen var å se hvor høyt nivået blant de beste er. Det fikk jeg virkelig se, og jeg synes avstanden frem til vinneren Johan Bugge var veldig stor. Men de siste ukene har jeg manglet den flyten som jeg hadde tidligere i sesongen, så det ble et skikkelig sliteløp hvor jeg ikke klarte å øke farta selv i de litt mindre bratte partiene av løypa. Jeg var derfor litt skuffet over at formen ikke er slik den var tidligere i år, men ut i fra hvordan kroppen har vært i det siste klarte jeg ihvertfalll å kjempe godt og fikk maks ut av det kroppen har å gi for tiden. Når det gjelder løypa så var den fin, selv om jeg som kommer fra østlandet synes det er veldig bratt i perioder. Men knapt nok noe steinunderlag og fint vær gjorde at det var et veldig bra arrangement. Skulle derfor gjerne hatt en kropp som var litt mer samarbeidsvillig, men det kommer forhåpentligvis nye muligheter senere.»

Gratulerer med strålende innsats Per-Christian, sier vi!

På vei til toppen! Spektakulær utsikt i Kvasshovden Opp. (Foto: Arrangøren)

Tore tilbake på sporet

Tore Bjerkrheim stilte også til start i Kvasshovden Opp for Nesbyen IL og Team Sportsmanden, etter en periode med uvanlig lite trening fra den svært så aktive karen.

«Jeg har en litt dårlig følelse angående løpsformen. Har bare løpt noen få kilometer motbakke siden 15 juni på grunn av et dårlig kne. Har latt det få fri fra løping, så det blir stadig bedre. Meldte meg på NM motbakke til helga, da det er bare oppover som funker foreløpig,» fortalte Tore før helgen.

Ikke verst da å løpe på 1.01.05 til 4.plass i klasse 50-54 år. Klassen ble for øvrig vunnet av han som i sin tid var løpets initiativtaker, ikke ukjente Kristen Skjeldal fra Voss IL på 56.19.

Så får vi bare håpe at Tore sitt kne også holder til Etape Bornholm neste uke.

Far og sønn in action

Tore Bjerkrheim var tilbake i manesjen etter noen uker på sidelinjen med et trøblete kne. (Foto: Arrangøren)
Også Kjetil André Bjerkrheim var i aksjon i Ulvik, for Nesbyen IL og Team Hallingdal, som er langrennslaget Kjetil André går for. Han løp på 56.42 og ble nummer 19 totalt og nummer 10 i den sterke klasse 23-34 år. (Foto: Arrangøren)

Ikke for pyser! 

Her er løypeprofilen i Kvasshoven Opp, som går fra Hardangerfjorden til toppen av fjellet Kvasshovden på 1030 m.o.h. Løperne må dessuten bære sekk på minimum 2,5 kg.

 

Alle resultater fra Kvasshovden Opp

 

Drammen Halvmaraton med tre ulike distanser 3.sept – perfekt som oppkjøring til Oslo Maraton

Du kan løpe gratis eller med rabatt for Team Sportsmanden!

Sportsmanden samarbeider med 2XU Drammen Halvmaraton og vi kan nå tilby fem gratis startplasser til aktive medlemmer av Team Sportsmanden!

Og er du ikke registrert medlem, men likevel vil løpe for Team Sportsmanden, så får alle kroner 100 i rabatt på startkontingenten!

(mer…)

Sommer med sykling og triatlon på Strava

Bli med i Team Sportsmanden sine nye treningsgrupper på Strava mot Birkebeinerrittet og Oslo Triatlon!

(mer…)

Flott og tøff teamtur rundt Lyseren

Torsdag 6.juli arrangerte Team Sportsmanden langtur rundt den store innsjøen Lyseren, som ligger mellom Enebakk og Spydeberg kommune, med halvparten i Akershus og halvparten i Østfold fylke.
(mer…)

Pål Oraug til topps i Unionsmarathon – Lasse på fjerdeplass

Hvilken dag det ble for Team Sportsmanden i Unionsmarathon! Pål Oraug forsvarte seieren fra maratondebuten i fjor og vant suverent på gode 2.52.11 i tøff løype og tropevarme, som enestemann under tre timer. Lasse Sørlund fulgte opp med klasseseier og fjerdeplass totalt.

Pål Oraug i ensom majestet langs Kurøen! (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

(mer…)

Team Sportsmandens løpegruppe på Strava

Bli med, få tips og la deg inspirere av andres trening

Treningsapper er blitt svært populære, og en av de aller mest brukte og populære appene er Strava. Selv har jeg brukt denne i noen år og har da selvsagt  også registrert Team Sportsmanden som en klubb på  Strava. Dette har imidlertid for det meste vært en passiv greie. Likevel er det hele 128 Strava-brukere som er med i «club» Team Sportsmanden på Strava! Så nå «relanserer» vi dette tilbudet som en løpegruppe på Strava som man aktivt kan bruke til å la seg inspirere av andre i gruppen.  I tillegg opprettes egne treningsgrupper for Team Sportsmanden for sykling og triathlon. Det er nemlig disse tre idrettene som per i dag er godt dekket av Strava, som jo opprinnelig ble utviklet som en app for syklister.

(mer…)