Vidar på eksklusiv liste: Klasseseier i New York City Marathon!

Råsterk klasseseier i New York City Marathon

Det er ikke mange forunt å komme på pallen eller vinne klassen sin i New York City Marathon. Men vant, det var hva Vidar Ellefsen gjorde da dette klassiske maratonløpet ble arrangert for 49.gang søndag 3.november!

Veteranen fra Team Sportsmanden slo til med et nytt superløp og vant klasse M60-64 år på den utrolig sterke tiden 2.55.25! Ellefsen vant klassen med 15 sekunder til østerrikeren Peter Laznicka, da 5 av de 1400 i klassen løp under den magiske 3-timers grensen. Dette er drømmegrensen for svært mange yngre maratonmosjonister, men svært få klarer å løpe på sub 3 timer etter passerte 60 år.

KJEMPELØP: Vidar Ellefsen vant klassen i New York Marathon! Her i full fart i Drammen halvmaraton.

Vidar løp jevnt som en klokke fra start. De første 5 km gikk på 20.18, mens 10km ble passert på 40.36 – altså nøyaktig like raskt på de neste 5 kilometerne. Halvmaraton ble registrert på 1.26.11, så det gikk noen minutter lengre tid på siste halvdel, som vel også er den tyngste. Mange har fått erfare at New York Marathon ikke er lett, så dette var veldig sterkt om moro.

SUPERPAR: –Kristin Isachsen og jeg er klare til i morgen, skrev Vidar Ellefsen dagen før dagen på Team Sportsmanden sin Facebookside. Det kan man trygt si! Sportsmanden gratulerer med klasseseier i verdens mest kjente maratonløp! Og knallsterk 8.plass på Kristin!

STERKT PAR! Vidar Ellefsens samboer Kristin Isachsen gjorde det også svært bra, med 8.plass i klasse K60-64 år
på den gode tiden 3.38.59. Her er hun i aksjon i Oslo Maraton, der hun vant klassen med 25 minutter på 3.35.10.

Glade debutanter fullførte i stil

To som debuterte på maraton i New York var SkiLøperne og Team Sportsmandens Nina Kristin Visjø Veby og Tonje Lund. De to venninnene kjørte samme opplegg, løp sammen og fikk en super opplevelse på sitt store maraton-eventyr.

Så samkjørte var de at de la ut samme tekst under hvert sitt bilde på Facebook, de bare byttet navn i siste setning:

Jaaaaaaa ???‍♀️ Jeg har fullført New York City Marathon ? En stor opplevelse, hadde fint driv hele veien og så ingen ting som engang lignet på en vegg. Vi var kjempeheldig med været også. Starten over Verazzanobroen var flott, og Brooklyn var det fineste området synes jeg. Og så hadde jeg supert selskap av Nina/Tonje hele veien, så dette ble en fantastisk dag! Det var stort å få den flotte medaljen rundt halsen!

De to venninnene løp sammen over mål på 6.10.38.

Og Team Sportsmandens siste deltaker i New York, Solveig Stranden, klarte akkurat å komme seg under 4 timer med sluttiden 3.59.47 til ny, fin pers!

Flere veteraner fra Team Sportsmanden løper fort om dagen!