Per-Christian imponerte med seier og løyperekord!

Hvilken debut for Team Sportsmanden!

Per-Christian Lysaker Torgersrud imponerer. Ikke bare vant han det tøffe motbakkeløpet Mesnaelva Opp ved Lillehammer. Han forbedret like godt den tidligere løyperekorden, satt av en så sterk løper som Gishe Abdi Wako i 2013, med 2,7 sekunder. Den nye løyperekorden i det 4 km lange løpet med 360 høydemetere lyder på 18.33,9 og tilhører Per-Christian fra Team Sportsmanden! Og ikke nok med det; for løpet praktiserer puljestarter utfra aldersgrupper, noe som medførte at 38 år gamle Torgersrud måtte starte i pulje 2 og dermed måtte passere en rekke løpere på delvis trange stier.

Gratulerer til Per-Christian Lysaker Torgersrud og Bente Størmer Steira, som vant den 10.utgaven av Mesnaelva Opp. (Foto: Arrangørens hjemmeside)

-Det er startpuljer basert på de aldersklassene som i utgangspunktet løper fortest. Forbiløping av 60 stykk-ish på en relativt trang sti var heller ikke optimalt, men fikk jo motivasjon når jeg hele tiden tok igjen noen, forteller hovedpersonen selv.

-Jeg er egentlig litt overrasket over at det gikk såpass bra siden alle langturer er tunge for tiden, men jeg hever meg noen hakk med startnummer på brystet, sier Per-Christian.

Karen fra Moelv er ikke den som skryter mest av egne prestasjoner og dette har gått litt «under radaren» vår, da løpet gikk allerede forrige onsdag (14.juni).

Mesnaelva Opp  ble arrangert for 10.gang og er det 5.løpet i Sørdalskarusellen på Lillehammer. Med det gode idrettsmiljøet i den byen, er det alltid sterke løpere med, noe som illustreres blant annet med at andremann fra Hamarløpet nylig, Simen Næss Berge, bare ble nummer 12 i Mesnaelva Opp, mens vinneren av tidenes første Skåbu Fjellmaraton (halvmaraton) i fjor, Torjus Loen, ble nummer 14.

Totalt fullførte hele 306 løpere, mot 207 i fjor.

Kvinneklassen ble vunnet av Bente Størmer Steira, søster til ikke ukjente Kristin, på 22.58.

Her kan du også høre arrangørens seiersintervju med Per-Christian Torgersrud!