Team Sportsmandens lag til Holmenkollstafetten

Her er laget som er tatt ut til start i Holmenkollstafetten for Team Sportsmanden:

1. 1100 m Espen Kristiansen  
2. 1070 m Ivar André Ryttervold 
3.  600 m Marte Sofie Buraas 
4.  1910 m Lasse Sørlund 
5 . 1260 m Henning Mortensen 
6. 1240 m Thomas Gifstad 
7. 1790 m Roger Thompson 
8. 1810 m Jan Billy Aas  
9.  630 m Gry Pladsen 
10. 2840 m Runar Sannerud 
11. 1530 m Marthe Katrine Myhre 
12. 370 m Ruby Semb   
13. 1080 m Andreas Benoni 
14 . 720 m Steffan Aasli 
15.  500 m Asle Benoni

Presentasjon av laget

1. etappe på 1100 m:  Espen Kristiansen

Espen Kristiansen er fra Langhus, men har i flere år bodd i Bergen etter studier der. Han bemerket seg tidlig med å herje i lokale løp som Follotrimmen og Vintertrimmen sammen med sin jevnaldrende kompis Arne Post. Etter hvert ble det satsing på langdistanse med legendariske Jan Fjærestad som trener. De siste årene har Espen «ofret seg» for studier og famileliv, har blitt tobarnsfar og ikke vært med i mange konkurranser. Nå håper Espen å få trene bedre og mer regelmessig igjen. «Den nye starten» kunne knapt vært bedre, da Espen debuterte for Team Sportsmanden med seier i årets første løp i Follotrimmen. En lei beinhinnebetennelse har gjort at Sentrumsløpet gikk fløyten, men på Holmenkollstafettens 1.etappe er han klar til dyst!

Espen Kristiansen er kommet over i veteranenes rekker, men var like fullt aller raskest i sitt lille comeback i Follotrimmens første løp i år.


2.etappe på 1070 m:  Ivar Ryttervold

Ivar André Ryttervold blir lagets yngstemann med sine 20 år. Ivar er en lovende langrennsløper fra Frogner IL, og har gjort seg bemerket med å ta NM-gull eller sølv i langrenns-sprint i gutte- og juniorklassene fire år på rad, og han har også tre år på rad vunnet Ungdoms-sprinten i Drammen. I vinter var beste plassering i Norgescupen for juniorer en 8.plass.

Ivar ladet opp til Holmenkollstafetten med å teste løpeformen i det første løpet i Stomperudkarusellen, der 5km ble gjort unna på 17.52. Nøkkeletappen opp Norabakken burde passe meget bra for en ung langrennsløper.

Ivar Ryttervold er svært lysten på å debutere i Holmenkollstafetten, men sliter nå med tette bihuler. Skulle de ikke bli bedre, står lagleder Frode Monsen klar til å steppe inn som reserve. Her er begge etter Stomperudkarusellen for noen uker siden.

3.etappe på 600 m: Marte Sofie Buraas

Lagets andre 20-åring, Marte Sofie Buraas, overtar stafettpinnen på tredje etappe. Lillesøsteren til Sindre var også med på debutlaget i fjor og har nok gode gener, selv om hun toner litt ned egen form:

-Jeg har gitt meg som langrennsløper og studerer, men trener nesten hver dag. Så jeg er litt usikker på formen, men håper den er bra, forteller hun.

Marte Sofie ble nummer 12 i Råskinnet på lørdag og selv om hun har gitt seg med langrenn, var hun med i NM senest i vinter.

Lagt opp? Joda, men dette bildet av Marte Sofie Buraas er tatt i seniorenes NM i vinter på Lygna! (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

 

4.etappe, 1910 m: Lasse Sørlund

Lasse Sørlund er stadig på farten for Team Sportsmanden og konkurrerer svært hyppig. Han har også gradvis blitt bedre og bedre i sin «andre karriere» etter 10 års pause og comeback for noen år siden. I Sentrumsløpet ble det en sterk 4.plass i klasse 50-54 år på 36.05 for Lasse, som er kjent for sitt ekstremt lette løpesteg.

Lettbente Lasse i kjent positur, på forfot. Formen er minst like god som da han løp samme etappe i fjorårets stafett. Her fra årets første løp i Follotrimmen. Med snøværet de siste dagene, kan det jo være at Lasse får bruk for både lue og hansker, selv om det er meldt bedre vær på lørdag!

 

5.etappe, 1260 m: Henning Mortensen

Glad-gutt fra Askim som har blitt ivrig brumunddøl. Henning har representert Team Sportsmanden i mange løp og senest i Sentrumsløpet, som ble løpt på 36.22.

– Siden jeg har vært syk og skadet i 3 måneder og bare fått trent 100% i 3 uker var jeg veldig fornøyd med tiden, forteller Henning, som gleder seg til stafettdebuten for Team Sportsmanden.

JIHAA! Henning Mortensen jubler etter pers og strålende løp i Sentrumsløpet i fjor på 34.42. Nå er han akkurat tilbake og med stigende formkurve etter noen måneder på sidelinjen.


6.etappe, 1240 m: Thomas Gifstad

Fargerike Thomas Gifstad har i vinter gjort seg bemerket både på og utenfor langrennssporet.  Thomas går Swix Ski Classics for det tyske laget Forever Nordic, og har gjort sine saker meget bra der, blant annet med et langt solobrudd i tet i Marcialonga. Han har lang erfaring med 6.etappen og løp glimrende for teamet i fjorårets stafett.

Thomas Gifstad med smilet på lur. Langrennsløperen har testet formen i Follotrimmens to siste løp, og senest onsdag ble han nummer 5, ikke langt bak vinneren.


7.etappe, 1790 m: Roger Thompson

Enebakk-ekspressen eller Raske-Roger, kjært barn har mange navn. Nå er nok Roger mer kjent for sin stayerevne enn hurtigheten, og i år har han vist kjempeform med tre perser før vi skriver mai måned. To ganger på 10 km, senest i Sentrumsløpet med 34.53 som bestemann av Team Sportsmandens løpere, samt på 5km i Stomperudkarusellen med 16.54. Roger løp samme etappe for laget i fjorårets debut og vet hva som venter i de tøffe bakkene opp til Besserud.

Roger i «den raske trøyen» er i sitt livs form. Her før debuten i Holmenkollstafetten i fjor. Det er ingen grunn til at Roger ikke skal få fornyet tillit i bakkene opp til Besserud.


8.etappe, 1810 m: Jan Billy Aas

Fargeklatten og muntrasjonsrådet Jan Billy Aas kjenner vel de fleste. Han elsker også de vanskelige nedoverbakkene fra Besserud som er favorittetappen, i tillegg til å være stafettens nest lengste og kanskje den vanskeligste å beherske.

-Jeg er klar, en ære å få være en del av dette laget, sier Jan Billy selv.

Jan Billy Aas viste lovende takter på treningen for et par uker siden og gir tommel opp. Han gleder seg som en unge til å løpe favorittetappen sin ned fra Besserud. Rolf Gran er en av flere som har meldt seg som reserve.

 

9.etappe, 630 m: Gry Pladsen

Gry løp stafettens korteste etappe i fjor og skal i år løpe nesten dobbelt så langt, selv om dette også er en av de korteste etappene i stafetten. Flatt til lett nedover fra Holmendammen til Gressbanen bør passe Gry bra.

Gry Pladsen viste gode sprint-takter i fjor på den korteste etappen, men får en litt lenger etappe i år.


10.etappe, 2840 m: Runar Sannerud

Runar Sannerud løp sterkt på den lengste etappen inn mot Frognerparken  i fjor og har selvsagt fått fornyet tillit. Runar løp nylig Boston Marathon, men varmen ødela ambisjonene om å snuse på fjorårets pers på 2.40 fra Frankfurt.

– Formen er veldig bra! Det var varmen som ødela i Boston, beroliger Runar.

Runar Sannerud lufter trøyen i Boston for ikke så mange ukene siden. «Jeg stiller til tjeneste for teamet vårt i Holmenkollstafetten Du kjenner mine styrker og svakheter, så sett meg opp der du mener det er best for laget.» sier Runar selv. Ingen grunn til ikke å setter Runar opp på samme etappe som i fjor, stafettens lengste på 2480 m!


11.etappe, 1530 m: Marthe Katrine Myhre

Den 7-dobbelte Norgesmesteren og tidligere vinner av Holmenkollstafetten (med SK Vidar) trenger vel ingen nærmere presentasjon. Marthe er som alltid superpositiv og innstilt på å løpe så fort som beina klarer gjennom Frognerparken.

Usikkerhetsmomentet er at hun nettopp er tilbake etter å ha vært skadet og forhindret fra å løpe i 7 uker. Men seriøse Marthe har selvsagt holdt formen vedlike ved alternativ trening. Hun løp den litt kortere 11.etappen i fjor da hun også løp for to andre lag og er glad for å få løpe en litt lenger etappe i år.

Jeg er klar! ?  Løper mer og mer.  Formen er bra, må bare lete fram igjen løpesteget, forteller Marthe.

Marthe Katrine Myhre er klar for ny innsats for Team Sportsmanden og å gi jernet på etappen gjennom Frognerparken.


12.etappe, 370 m: Ruby Semb

-Jeg ønsker en sprintetappe, da lover jeg å gjøre det skikkelig bra! proklamerte Ruby Semb for en stund siden. Så dermed har hun fått stafettens korteste etappe. Ruby er en ivrig og allsidig mosjonist som løper alt fra 60m – der hun ble Norgesmester for veteraner innendørs i vinter – til maraton, som senest ble løpt i Paris i mars.

Ruby Semb ønsket seg en sprintetappe og har fått stafettens korteste. Her får hun oppbacking fra to andre glade medlemmer i Team Sportsmanden; Charles Granquist og Christoffer Ladstein.


13.etappe, 1080 m: Andreas Benoni

Spennende nykommer i teamet. Andreas deltar ikke mye i konkurranser, men har nok løpingen litt «i blodet» uansett, og løp 400m på trening på 55 sekunder nylig. Rask kar som bør være en fin forsterkning.

Spennende debutant: Andreas Benoni. Eplet faller nok ikke langt fra stammen her…


14.etappe, 720 m: Steffan Aasli

Lagets andre løper fra Enebakk. Steffan er klubbkompis med Roger Thompson også i Driv IL, og selv om Roger er den beste av de to på alle distanser fra 3000m og oppover, er kanskje Steffan vel så rask på korte etapper opp til 1000m. Etappe 14 på 720 meter (litt forkortet fra i fjor) burde således passe meget bra.

Steffan Aasli med sin nye team-trøye, sammen med Roger Thompson, Lasse Sørlund og fjorårets mann på samme etappe; Roar Tomter, som i år har måtte kaste inn håndkleet, men som til gjengjeld bidrar sterkt til Team Sportsmandens velfylte goodie-bag sammen med Christian Odgaard!


15.etappe, 500 m: Asle Benoni

Som i fjor har vi lagets eldstemann på siste etappe, som også er kortet noe ned fra i fjor (da var den 620m). Asle Benoni har siden den tid tatt bronse på 400m i Nordisk for veteraner og selv om han fyller 60 i år, skal han være i minst like god form som i fjor, da han imponerte. Moro også å ha far og sønn med på samme stafettlag!

Og det er altså 40 år mellom yngste- og eldstemann på laget!

– Jeg er nok i bedre form enn i fjor. Det viser alle øktene så langt, forteller lagets nestor.

Sist, men ikke minst; som i fjor er det lagets nestor og eldstemann Asle Benoni som tar seg av siste etappe. Dermed har laget altså et aldersspenn på hele 40 år!


Her er presentasjonen av fjorårets lag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *